Persbericht en screenshots SimCity Social

SimCity Social

SimCity Social

Maandag avond tijdens de persconferentie van EA games werd SimCity Social officieel onthuld. Wij hebben het persbericht van EA games toegestuurd gekregen, alsmede een viertal screenshots. Klik op de lees meer link om het hele bericht te lezen en de screenshots te bekijken. Ook hebben wij dinsdag al de trailer online gezet.

SimCity verricht baanbrekend werk op Facebook

Het veelgeprezen simulatiespel dat aan de basis staat van het stedenbouwgenre gaat Facebook op

SCHIPHOL-RIJK – 4 juni 2012 – De stad heeft een nieuwe burgemeester in SimCity™ Social! Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) heeft vandaag aangekondigd dat SimCity – Maxis’ wereldberoemde simulatiespel voor het bouwen van steden – beschikbaar komt voor het grootste sociale netwerk ter wereld. SimCity Social is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen vele getalenteerde mensen bij Maxis en Playfish. Het brengt de echte stedenbouwsimulatie bij het grote publiek, en geeft spelers de vrijheid om uitgestrekte steden te bouwen die tot leven komen zoals zij dat willen. Momenteel draait er al een besloten bètaversie, maar binnenkort wordt SimCity Social wereldwijd op Facebook gelanceerd, met baanbrekende vernieuwingen die het sociale landschap voor het bouwen van steden ingrijpend zullen veranderen.
Facebook-gamers wachten er al heel lang op dat het originele en beste stedenbouwspel naar dit platform komt, zei Jami Laes, Vice President van Global Studios voor Playfish. Dit is niet zo’n spel waarmee je snel even een stad bij elkaar sleept. Spelers bouwen niet zomaar een stad, ze kiezen eerst welk type stad ze willen bouwen en kijken dan hoe de stad groeit en tot leven komt en op hun beslissingen reageert. Met SimCity Social hebben we al onze kennis van gamedesign voor sociale netwerken gecombineerd met een ongekende diepgang om een splinternieuwe sociale ervaring te creëren.

In de loop der jaren heeft EA voortdurend grote merken zoals The Sims naar Facebook gebracht, zei Sean Ryan, directeur van Games Partnerships, Facebook. SimCity Social is een fantastische aanvulling daarop. We kijken ernaar uit dat dit kwaliteitsspel beschikbaar komt voor de honderden miljoenen mensen die elke maand games op Facebook spelen.

In SimCity Social volgt de speler geen rechtlijnig pad: de keuzes van spelers bepalen rechtstreeks de ontwikkeling van de steden, wat ze meer creatieve vrijheid geeft. In de rol van burgemeester moeten spelers oplossingen aandragen voor onvoorziene problemen, zoals brand, misdaad en vervuiling. Ze nemen belangrijke beslissingen en ontdekken hoe hun steden daardoor worden gevormd. Sociale interacties gaan in SimCity Social veel verder dan het bezoeken van de bevriende steden of het gebruiken van andere steden voor het uitvoeren van opdrachten. Spelers kunnen vriendschappelijke banden met andere steden opbouwen of juist een intense rivaliteit ontwikkelen, via een dynamisch en altijd veranderend systeem van vrienden en vijanden. Er zijn verschillende opties om de stad te laten groeien, onverwachte gebeurtenissen die het lot van de stad kunnen bezegelen, en de mogelijkheid om banden aan te knopen met andere steden. Spelers zullen de stad duidelijk zien veranderen, afhankelijk van de beslissingen die ze zelf nemen, ten goede of ten kwade.

Fans van SimCity kunnen op www.facebook.com/simcitysocial trailers bekijken en een blik op de inhoud werpen. Geef met “Vind ik leuk” op Facebook aan dat je bij de lancering spelvoorwerpen wilt ontvangen.

Bekijk de trailer via: http://youtu.be/ar_KS_uI2bk

Op info.ea.com is ook een persmap voor SimCity Social te vinden.

Over de serie SimCity

SimCity Social arriveert vlak na de aankondiging van SimCity voor de pc , dat momenteel in ontwikkeling is in de wereldberoemde Maxis-studio in Emeryville, Californië. Al meer dan twee decennia heeft de koning van de stedenbouwsimulatiespellen miljoenen virtuele burgemeesters van over de hele wereld beëdigd. Met de terugkeer van SimCity in februari 2013 zal een totaal nieuwe generatie pc-gamers hun eigen steden onder hun hoede nemen en samen met vrienden hun eigen wereld bouwen. Voor het eerst in de geschiedenis van SimCity zullen de beslissingen van spelers rechtstreeks en blijvend invloed hebben buiten de grenzen van hun eigen stad. Samen pakken spelers werkelijke milieuproblemen aan, zoals klimaatverandering, de zoektocht naar duurzame energiebronnen en natuurrampen. Het is aan de spelers om te besluiten of ze willen samenwerken of niet om te bouwen aan de wereld van de toekomst, in voor- en tegenspoed.

SimCity voor de pc is nog niet beoordeeld door de Pegi. Ga naar www.SimCity.com/nl voor het laatste nieuws over SimCity. Op www.info.ea.com is een persmap voor SimCity te vinden.

4 reacties

  1. op de 3de foto zie je z’n dingen voor als je iets aanklikt en weet je… dat lijkt zo veel op de sims social

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *