Over reacties op onze homepage

De afgelopen tijd zijn er een flink aantal reacties op onze homepage verschenen geschreven in allerlei dialecten. We willen jullie allemaal nogmaals vragen gewoon in het Nederlands te reageren zodat iedereen begrijpt wat er staat.

Een reactie in dialect wordt vanaf nu aangemerkt als spam en zal dus van de homepage verdwijnen. Ons spamfilter is zo ingesteld dat als er via een IP adres drie maal een spambericht is geweest de daarop volgende berichten van dat IP adres als spam worden gezien en helemaal niet meer op de homepage komen.

Met andere woorden: je snijdt jezelf – met het posten van reacties in dialect – in de vingers.

We proberen Sims Nieuws goed leesbaar te houden voor iedereen.

Hiki – Webmaster Sims Nieuws

46 reacties

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier wel blij mee ben.
    Ik vind het al moeilijk genoeg om correct Nederlands te schrijven,als je dan ook nog dialect moet gaan lezen is het helemaal een rommeltje.

    1. Inderdaad 🙂

      En als onze bezoekers niet willen luisteren naar de opmerkingen van de moderators her en der moeten we maar deze drastische maatregelen nemen!

        1. Onze vaste bezoekers is niet zo het probleem 🙂 Die weten wel hoe het zit op Sims Nieuws en dat je hier altijd veel mag 🙂

      1. Dan zal ik ook maar beter op mijn reacties gaan letten.
        Voor ik het in de gaten heb kom ik niet meer op simsnieuws en dat zou toch een ramp zijn.(voor mij dan)haha

    1. Het is helemaal niet discriminerend bedoelt van Sims nieuws, dat weet ik zeker. Het is alleen zo dat als jij in het plat Vlaams gaat praten er bijna niemand je begrijpt en dan worden mensen irritant, dus.

      Ik ben er blij mee dat er strenger over gedaan word, ik ergerde me al een beetje aan die dialecten. 😉

    2. Dit heeft helemaal niks met discriminatie te maken.
      Maar meer met dat we elkaar goed blijven begrijpen.
      Het is vervelend om een dialect te moeten lezen en dan echt je best te moeten doen om te begrijpen waar men het over heeft.
      Ik merk dat ik dat commentaar oversla en niet serieus neem.
      Ook is het moeilijk om dan on topic te blijven omdat je elkaar moet vragen wat men bedoelt.

      1. Het is inderdaad niet discriminerend bedoelt, maar als mensen telkens moeten vragen hoe en wat er staat en daar discussies ontstaan en er gewoon niet meer gereageerd wordt op het onderwerp, is dat ook niet leuk!

        Enfin, af en toe weten wij ook gewoon niet meer wat spam is en wat niet dus vandaar het abn 🙂

    3. Ze bedoelen het echt niet discriminerend hoor. Ik bedoel ik weet niet of jij diegene was die zo praatte, maar het was echt verschrikkelijk irritant.

  2. Computer taal??
    wat is dat dan??
    als je gewoon ABN typt dan begrijpt iedereen elkaar, persoonlijk werd het wel de laatste tijd wel meer dialect getypt maar ja had er niet veel last van. 😀

    1. Natuurlijk niet, een D of een T fout maakt ook niet uit. Ik kan ook niet perfect NL, zolang we elkaar maar gewoon kunnen begrijpen!

  3. Ik vind het persoonlijk een goede maatregel want anders verstaan we elkaar niet en als wij (de leden) er iets op te zeggen hadden dan reageerden sommigen nogal agressief.

      1. Ik denk niet dat het een goed idee is om elkaar te gaan aanwijzen wie wat gedaan of gezegd heeft.
        Daar ontstaan alleen maar ruzies mee of je krijgt een vervelend welles nietes spelletje.

  4. Wij belgen verstaan onze eigen dialecten soms zelf niet.Xp
    We hebben ook zoveel verschillende dialecten,maar soms versta ik jullie Nederlanders ook niet.Gelukkig hier niet en het is dan ook een goede maatregel voor op een forum voor Nederlandstalige.

    1. Dat is in Nederland ook. Zet maar eens een west-Fries in Limburg of een Brabander in Groningen. Als ze dan allemaal dialect praten verstaan ze elkaar ook niet.(uitzonderingen daargelaten natuurlijk )

    2. Gelukkig maakt dat niets uit als je gewoon typt. Er waren de laatste tijd mensen die dialect gingen typen (wat niemand doet, tenzij het expres is). Ook Belgen typen gewoon in het Nederlands. Er is een verschil tussen Belgen die typen ‘moet je kijken, de beenhouwer slaat een duimspijker in de muur’ en Belgen die typen ‘moede ge ns kèke, denne beenhouwer slaat ene duimspijker in die muur da, ea’. Daat laatste is compleet onnatuurlijk en niemand typt dat, tenzij je expres mensen tot last wilt zijn of aandacht wilt trekken, zoals de laatste tijd werd gedaan. Groningers laten de ‘e’ ook niet weg in werkwoorden en Twentenaren schrijven ook gewoon ‘kijken’ en niet ‘kieken’. Voor Vlaamse dialecten geldt hetzelfde.

        1. Ik was trouwens niet de enige die dialect sprak, het artikel gaat heel duidelijk over iedereen 😉

  5. nee ik heb het nog niet maar als ik in winkels ga vragen dan zeggen ze loop deze week nog maar eens binnen het kan dat hij er dan al is dus ik ben nieuwsgierig

  6. Aaah super! Nu kunnen we mekaar tenminste begrijpen! En ergen moet de grens getrokken worden, zo discriminerend vind ik het niet! En mochten mensen graag in het dialect willen praten, ik heb een dialect topic geopend 😉

    1. Zoals BigMama al zei: Ik denk niet dat het een goed idee is om elkaar te gaan aanwijzen wie wat gedaan of gezegd heeft.
      Daar ontstaan alleen maar ruzies mee of je krijgt een vervelend welles nietes spelletje.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *