Patch 1.38 voor De Sims 3 nu beschikbaar

Vandaag is de nieuwe patch, met veel aanpassing voor de aankomende uitbreiding De Sims 3 Bovennatuurlijk, verschenen voor De Sims 3 (en uitbreidingen). De Nederlandse lijst met aanpassingen is er natuurlijk ook, en die kan je lezen in het ‘klik hier om meer te lezen’ gedeelte.

In de patch zitten aanpassing voor de CAS, hier kan je nu meerdere delen van het gezicht aanpassen zoals de oren en wenkbrauwen. Ook zijn er nieuwe huidskleuren te vinden die variëren van lichtblauw tot felroze.

In de spelopties kan je nu ook de verschillende wezens die in je buurt voorkomen beheren. Denk aan het ‘verbannen’ van wilde paarden en weerwolven (als Bovennatuurlijk uit is gekomen)!

Er is nu ook de mogelijkheid om de volledige inhoud van de Store ingame te bekijken via de koop- en bouwmodus, en je kan cadeautjes uit je game sturen naar je vrienden. Dit gaat via je officiële De Sims 3-account en er zit een limiet op van 5 per dag.

De patch is te downloaden via De Sims 3 game-launcher!

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

Deze update voor de game bevat de volgende wijzigingen:



Basisspel

  • Nieuwe decoratieve regenpijpen, deklijsten voor daken, muurpatronen, een boekenkast en stenen voorwerpen voor in de buurt.
  • Nieuwe ‘Sim creëren’-besturing voor oren, neusharen, de kaak en huidskleur.
  • Bijgewerkt verzamelverslag voor het bijhouden van verzamelbare dingen.
  • Update van online onderdelen:
    • Stuur (of ontvang) een verrassingscadeaupakket van (of naar) je vrienden! Er kan van alles in zitten: van een pak Sim-dollars tot een schilderij of zelfs een auto!
    • Ontvang een elixer van Bovennatuurlijk-spelers met magische eigenschappen dat het leven van je Sims ontregelt!


Na Middernacht

  • Nieuwe gemoedstoestanden en sociale interacties voor vampiers.


Store

  • Je kunt nu rechtstreeks vanuit Kopen door een groter aanbod van het populairste materiaal uit de store bladeren!

 

Voordat je een update voor De Sims 3, een uitbreidingspakket of een accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Breng als je vragen hebt over onderstaande stappen een bezoekje aan het forum voor Technische Ondersteuning van de officiële De Sims 3 Community. Via de volgende link kom je op dit forum terecht: http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/10.page

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een uitbreidingspakket of een accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.
Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Jouw De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:
Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3
Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3
Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële updates, uitbreidingspakketten of accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw uitbreidingspakket, update of accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.
Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:
Windows bestanddirectory: \Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen
Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen
Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig is uitgevoerd, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig is uitgevoerd. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders wordt de update geannuleerd.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

62 reacties

  1. Hier is het installeren ook gelukt. Ik heb nu een mooie heks met elven oren 😉 EN ook alle beroemdheden zijn weg uit sunset valley 😀
    Er zijn ook mooie verf soorten bij gekomen in de optie bouwen.
    Dood gras en gras met modder vlekken er in. Ik ben nu al happy en bovennatuurlijk moet nog komen.(nog maar 5 dagen )

  2. Er staat dat vampiers nu al die interacties en gemoedstanden hebben, maar hoort dat niet bij bovennatuurlijk? of zijn dit andere dingen?

        1. pinguintech is heel veilig en ook nog een heel goede site waar je veel kan vinden als je vast loopt met je spel.

  3. Het zijn gewoon dezelfde patches, hoor! 🙂 Ik heb het al eerder gedaan. Je download een exe bestand, als je dubbel klikt installeert het via de launcher, net zoals deze patches.

  4. Ik krijg weer de melding dat er sommige bestanden ‘aangepast’ zijn. Weet iemand de link van het sims 3 forum zodat ik ‘manual’ kan ‘updaten’? Dat werkte de vorige keer namelijk wel…

  5. Ik download Patches niet meer via de Launcher, omdat ik het één maal heb gehad dat mij game daarna niet meer compatibel was ofzo?! Sindsdien durf ik het niet meer zo te doen…
    Maar dat Pinguintech? Werkt dat hier ook voor??

    1. Haha! Ik heb hem nu ook geinstalleerd, en ga meteen spelen. Ik ben erg benieuwd naar de sterren uitzetten en de nieuwe decoratieve extra’s!

  6. En niet te vergeten jongens (en meisjes) dat groene boekje is ook meegeleverd aan de patch notes te zien.

    Verder zijn de store patches niet aparte dingen die geïnstalleerd worden als je het meubel geïnstalleerd hebt waarvoor de patch was?

  7. Ik weet niet zeker of ik alle Patches heb, maar stel dat heb ik wel maar ik download toch die cumulatieve patch? Kan er dan wat misgaan?!
    En waar kun je zien of je de laatste patch hebt?
    (Sorry voor al die vragen, maar ik ben nooit handig met Patches enzo.. :$ )

  8. Werkt die gift optie al? Of gaat dat pas werken bij BN?
    Dat is trouwens wel een hele leuke toevoeging,ik ga al mijn vrienden verwennen met kadootjes.Alleen mag je maar 5 kadootjes per dag versturen.

        1. Ooh jij bent BaasPet haha. Dan had ik je al als vriend je hebt me zelfs een keer twee cadeautjes gegeven, dat was zo lief!

  9. Ik heb de update gisteren al gedaan. Ook via Pingwuintech. Dat is verrekte handig, dat ik daar niet eerder aan had gedacht zeg. Je hoeft de launcher niet eens op te starten.

    1. Elisabeth Liddell van mijn dagboekfamilie is ook al een driesterren beroemdheid en dat wil ik niet. En in sunlite shores was gewoon bijna iedereen beroemd.

  10. Ik wil absoluut geen bovennatuurlijk in mijn spel (ik zie alweer gebeuren dat zo 90% van de buurt roze groen en blauw is en je niemand normaals meer kan vinden) dus ik hoop dat met deze patch de sims ook niet met roze buurtbewoners komt. Dan gaat de laptop door t raam hoor.

  11. oke de patch is dus bugged als een gek, tuinieren is compleet onbruikbaar bekant , bomen die groot worden en beginnende boom zijn na 2 sims dagen, sims die onkruid wel halen en terug stuiteren en bevroren staan.

    1. na nog even grondig gestest te hebben op 3 verschillende computers, maar allemaal na de patch met verschillende save games werkt het tuinieren dus niet meer, groei geen fruit meer aan bomen en aan plantjes. en de vormen die de bomen aannemen is ook niet zoals het hoort. dus pas op met de patch is niet veilig!

        1. Ik had jouw reactie nog niet gezien maar ik heb hetzelfde.
          Dit zou weleens kunnen liggen aan de nieuwe planten en paddestoelen die we gaan krijgen in BN.
          Dit zal EA moeten fixen,de plantentab in dat collectorsboek doet het ook niet.

  12. Ik kan dus geen sims meer spelen. Het schermpje nieuwe patsch beschikbaar blijft in mijn wilt staan en ik kan klikken wat ik wil maar het gaat niet weg… Nu weet ik ook niet wat ik typ want ik kan het niet lezen.. HELP?! Had ik al gezegt dat ik al opnieuw heb opgestart?? Dat dus in elk geval…

  13. lol gaat lekker. Bij mij wilt de update niet installeren (op het einde staat altijd ‘Installeer het opnieuw en als ik launcher open staat er dat er een patch beschikbaar is) maar zonder die patch kan ik niet inloggen voor die vissenbutton.. Ik wil wel via pinguintech doen maar is die site wel veilig ofzo? o.O

  14. Weet iemand waar die regenpijp is ? Ik kan het nergens vinden.

    En ik heb ook een bug. Ik wou net op vakantie : is er geen sim en kon ik de boel weer afsluiten. Gelukkig had ik net gesaved.
    @Ansjj2 : dat is denk ik de kleding van de geest in de wonderlamp. Die staat er bij mij nu ook tussen.

      1. @ Big Mama.nee daar zaten ze niet want daar had ik als eerste gekeken 😉 Daar zitten wel de deklijsten.
        @hond113 : Dank je ik ga daar nog eens goed kijken. Ik heb daar al gekeken maar ik heb zoveel daar dat ik er vast overheen gekeken heb.

  15. Is het iemand anders al opgevallen dat het tuinieren sinds de patch niet helemaal werkt zoals het zou moeten werken.
    Ik plant zaadjes en de volgende dag zijn het volwassen gewassen of bomen.

    1. Ja dat heb ik ook. En de dag er na zijn het weer opgroeiende planten.
      Ach dan tuinier ik maar een tijdje niet (was toch mijn hobby niet in sims 😉 )
      Ik hoop wel dat EA snel iets aan de bugs doet anders komen de boeren in opstand en de wereldreizigers gaan zich vervelen.

    1. Die kleren voor de geest heb ik ook, maar volgens mij zit die in de patch. Ik heb trouwens net in de cas dat de benen er raar uitzagen, maar na eerst haar iets anders aan te laten trekken en daarna weer het rokje aan te doen zijn de benen weer normaal.

  16. Dat heeft alexie hierboven inderdaad al beschreven. Wordt niet zo blij van deze patch geloof ik.. Ben alleen bang dat m”n zusje hem al heeft gedownload.

  17. Oeioei. Als ik alles zo lees ben ik enorm blij dat ik die patch nog niet geïnstalleerd heb. Zoveel bugs! Hopelijk doet EA er snel iets aan

  18. ik heb net sims 3 bovennatuurlijk gedownload en er zat geen installatie code bij en op internet kon ik niks vinden heeft er iemand er een voor me alseblieft

    1. Er word hier niet geholpen met illegale downloads. Waarom koop je het niet gewoon? Het is niet voor niets ILLEGALE downloads, er zitten risico’s aan en weinig mensen zullen je erbij helpen.

    2. Lekker snugger om aan mensen te vragen gratis hun code aan jou te geven terwijl ze er zelf net 25-40 euro voor hebben neergeteld 😉

  19. op de een of andere manier staat er in mijn launcher niet updaten:S kan dat liggen aan het feit dat ik the sims 3 met steam heb gedownload of ben ik gewoon gek?

  20. Ik heb sinds de patch ook constant problemen als ik kleuren wil instellen van Custom Content… Hij blijft dan maar doordraaien en ik kan wachten tot ik een ons weeg maar hij doet niks meer. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het komt door een gebrek aan (werk)geheugen of mijn video kaarten, dus het moet haast wel de patch zelf zijn.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *