De Sims 3 Jaargetijden: officieel blog over de herfst

Er is een nieuw officieel blog online gekomen over de herfst in De Sims 3 Jaargetijden, dit keer van Alan Hsu, assistent-producent, en het gaat over de herfst.

De Sims 3 Jaargetijden – ‘Het jaargetijde herfst’

Hallo allemaal!

Ik wil jullie graag wat geweldige dingen laten zien die we aan het jaargetijde herfst hebben toegevoegd in De Sims 3 Jaargetijden! In deze blog zal ik aanstippen welke festivalactiviteiten er deze herfst op het programma staan en jullie vertellen over een nieuw gewas dat geoogst kan worden en de dingen die we aan bomen hebben veranderd. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om hierover te lezen. Wij vonden het in ieder geval heel leuk om dit uitbreidingspakket te ontwikkelen!

Herfstfestival

Allereerst zal er tijdens de herfst een spookhuis op het festivalterrein staan. Hier kunnen Sims allerlei enge taferelen aanschouwen. Het is een openbare locatie waar de Sims op eigen houtje naar binnen gaan, maar het is nog steeds leuk. Sims die niet dapper genoeg zijn kunnen in paniek raken, misselijk worden of misschien zelfs in hun broek plassen. Sims met pech (of juist geluk; het ligt maar net aan hoe je er tegenaan kijkt), kunnen de gemoedstoestand ‘Vervloekt door de heks’ krijgen. Hierdoor worden ze tijdelijk in een geest veranderd nadat ze het spookhuis hebben verlaten.

Nadat je weer een beetje bekomen bent van de schrik van dat enge spookhuis, moet je zeker even naar het taartsmulstalletje gaan. Hier kun je de strijd met andere Sims aangaan in een taartsmulwedstrijd. Kijk wie er tot de grote winnaar van het festival wordt gekroond. De winnaar wordt beloond met een hoop taart in de inventaris. En natuurlijk kan je Sim volop opscheppen over zijn of haar grote overwinning!

Na deelname aan de taartsmulwedstrijd kun je je geluk beproeven bij de appelhaptank. Hier kun je maximaal drie andere Sims uitdagen. Kijk wie de beste appelhapper is! Deelnemers krijgen een fijne gemoedstoestand en festivalkaartjes als beloning; ongeacht of ze winnen of verliezen. Zoals vermeld in eerdere berichten, kun je festivalkaartjes inruilen voor speciale voorwerpen, die niet verkrijgbaar zijn via Bouwen/Kopen.

We hebben ook een paar speciale herfstlekkernijen toegevoegd, die Sims kunnen kopen bij de Snoepkramen. Kaneeldonuts en heerlijke zoete aardappelfrietjes zijn een paar van de nieuwe lekkernijen.

Pompoenen

Pompoenen zijn de nieuwe gewassen die je in De Sims 3 Jaargetijden kan oogsten. Je kunt ze kopen bij de supermarkt, maar je Sim kan ook pompoenzaden planten en zo zelf pompoenen verbouwen. Zo gauw je pompoenen in je inventaris hebt, kun je heerlijke zelfgebakken pompoentaarten maken. Maar niet alle Sims kunnen zomaar even een pompoentaart bakken. Alleen Sims die hun kookvaardigheid tot minimaal niveau vijf hebben ontwikkeld, kunnen deze festivallekkernij maken.

Bomen

Hier zie je in de herfst dat het steeds vaker regent en dat de bomen langzaam aan hun eigen transformatie beginnen. De bladeren van loofbomen veranderen tijdens dit jaargetijde van kleur. Sommige bladeren zullen rood, oranje of geel kleuren, afhankelijk van de boomsoort. Als er wat meer tijd verstrijkt, zullen de bladeren langzaam maar zeker van de bomen beginnen te vallen. De takken van de bomen zullen kaler en kaler worden. Uiteindelijk zullen tegen de herfst alle bladeren volledig van de bomen zijn gevallen.

Het is niet alleen een prachtig tafereel om met eigen ogen te zien; het is ook nog eens heel leuk! We hebben nieuwe gameplay toegevoegd, zodat Sims bladeren bijeen kunnen harken en hiermee stapels op hun kavel kunnen creëren. Er zijn stapels bladeren in drie verschillende groottes. Een grotere stapel bladeren betekent dat er ook meer interacties beschikbaar zijn voor je Sims. Kinderen en volwassenen kunnen in de stapels bladeren spelen en behoorlijk vies worden. Volwassenen kunnen zelfs intieme momenten beleven in de bladeren met een stevig robbetje O jaa! Het is ongelofelijk dat de bladerberg zelfs hierna zijn vorm behoudt.

Nou, hopelijk heb je genoten van dit voorproefje van het jaargetijde herfst. Houd je ogen open, want er komen binnenkort nog meer blogs van ontwikkelaars aan!

-Alan Hsu, assistent-producent, De Sims 3 Jaargetijden

15 reacties

  1. Ik heb een vraag maar weet niet of jullie die kunnen beantwoorde, kun je bij de bomen uit bvb. Ambities of namiddernacht ook van die herfstveranderingen zien? Dus dat ze van kleur veranderen en dat ze uit vallen
    Alvast bedankt

    1. Als het goed is wel. Het is namelijk al bekend dat de bomen van kleur veranderen. En omdat er geen nieuwe buurt komt bij Jaargetijden denk ik dat dat voor ALLE bomen geld. Ik hoop het tenminste, Twinbrook lijkt me heel mooi in de herfst.

    2. Het geldt voor de meeste bomen, behalve naaldbomen etc, die in het echte leven ook niet kaal worden. Verder: De generaties boomhut verliest géén bladeren in de herfst etc. Dit is een object en blijft dus onaangetast. (Komt alleen sneeuw op te liggen). Dit was ergens gezegd door Graham.

  2. oke, hartstikke bedankt. Ik heb een plaatje gezien van Twinbrook in de herfst echt heel erg mooi. Maar heel erg bedankt.
    groetjes

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *