Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 4 en De Sims 4 Griezelige accessoires

Community blog: Hoe je een #SpookyHouse oftewel spookhuis bouwt voor jouw Griezelfeest

Maak het niet té griezelig

Met de pas gelanceerde De Sims 4 Griezelige Accessoires kunnen Sims hun eigen Griezelfeest organiseren, compleet met kostuums, pompoenen en verschrikkelijk lekkere tussendoortjes. Laten we het feest nog wat interessanter maken door een #SpookyHouse te bouwen voor al jouw gasten!

Bij het inrichten van een spookhuis komt wel wat meer kijken dan het rondstrooien van wat spinnenwebben (al kan dat natuurlijk geen kwaad). Er komt tact en nuance bij kijken en tenzij je als de Van de Kerkhofs speelt, kun je waarschijnlijk wel een paar tips gebruiken…

Begin bij de basis voor jouw eigen spookhuis.

Er zijn een aantal algemene thema’s die je kunt gebruiken om het juiste pad voor een griezelig huis in te slaan. Gebruik de knop ‘Voorwerpen filteren…’ in Bouwen om snel je zoekresultaten te kunnen verfijnen tot een spookachtige selectie. Het is een goed idee om te filteren op ‘Stijlen’ en vervolgens ‘Koningin Anne’. Nadat je de filter hebt toegepast, kun je een aantal ‘Ingerichte ruimtes’ met een Victoriaans thema vinden voor een snelle verbouwing, of klik op ‘Voorwerpen op functie’ om een breed assortiment losse voorwerpen te zien binnen het geselecteerde thema.

Tref voorbereidingen in huis om een geweldig feest te kunnen geven.

Wat ik graag doe om in de feeststemming te komen, is de eetkamerstoelen bij de eettafel verwijderen, zodat de tafel dienst kan doen als serveertafel. Zet een bar neer waar gasten drankjes kunnen halen, of als je De Sims 4 Luxe Feestaccessoires bezit, dan kun je een drankfontein neerzetten. Zet vlak voordat de gasten arriveren een paar nieuwe snoepschalen neer, zodat gasten zelf wat lekkers kunnen pakken. Zo kunnen je gasten alvast ergens van smullen, terwijl jouw Sim de laatste hand legt aan lekkere nieuwe hapjes zoals Kaas Oogballen, Griezelkoekjes of het culinaire hoogstandje van de avond: de gloednieuwe Zombietaart.

Maak een griezelige woonkamer met stijl!

De woonkamer van jouw huis is de plek waar gasten met elkaar kunnen kletsen en een goede gastheer of -vrouw zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt voor een griezelig gezellige avond. Probeer de knop Voorwerpen filteren opnieuw te gebruiken in Bouwen, maar selecteer deze keer ‘Packs’ en vervolgens ‘Griezelige Accessoires’.  Wanneer je daarna op de knop ‘Voorwerpen op functie’ klikt, zul je alle nieuwe themavoorwerpen uit De Sims 4 Griezelige Accessoires te zien krijgen, waarmee je de boel kunt gaan inrichten. Er zijn allerlei nieuwe stoelen, tafels en decoraties beschikbaar, waarmee je een sfeertje kunt creëren die zich het beste laat beschrijven als griezelig shabby-chic.

De Sims 4 Griezelige accessoires

Deel de griezelstemming met de rest van de buurt.

Gebruik de filter opnieuw om naar ‘Griezelige Accessoires’ te zoeken en zo een aantal voorwerpen te vinden die ideaal zijn voor buiten. De spooklampen zijn niet alleen schattig, maar ze zijn ook nog eens beschikbaar met verschillende gezichtsuitdrukkingen die je misschien nog niet kent. Klik op de kleurenvariatiebalk om te zien dat ze stuk voor stuk een verschillende uitdrukking hebben die bij de stemming van het feest past. Mijn persoonlijke favoriete buitenvoorwerp is de ‘Salonkunstjes’ Graflantaarn: een set grafstenen die in verschillende kleuren oplicht en een mistwolk die het pas echt griezelig maakt. Als je tot het uiterste wilt gaan, kun je de buren de stuipen op het lijf jagen met een reuzenspin die over jouw huis kruipt… Selecteer gewoon het voorwerp ‘Onbegrepen Spin’ en druk een paar keer op de knop ] op je toetsenbord. Na een paar klikken heb je een angstaanjagend wezen dat de gasten zo gauw ze arriveren de stuipen op het lijf kan jagen!

Tijd om te feesten! Snijd die pompoenen maar uit!

Als aanvulling op het eerder genoemde voedsel, zullen gasten ook in hun nopjes zijn met de activiteit om hun eigen pompoenen uit te snijden. Plaats meerdere Pompoensnijders in je woonkamer en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de pompoenen die klaar zijn neer te zetten. Het is belangrijk om de Pompoensnijders vrij te houden, zodat alle Sims de kans krijgen om fijn hun eigen pompoen uit te snijden. Handige Sims kunnen hun uitgesneden pompoenen zelfs bewaren, zodat ze perfect als decoraties te gebruiken zijn door er een knus kaarsje in aan te steken.

Met behulp van deze tips kun je het engste huis van de buurt creëren! Deel jouw beste resultaten via De Sims 4 Galerie met #SpookyHouse en laat anderen zien hoe griezelig mooi jouw creaties zijn. Wie weet lichten we een paar van onze favorieten later deze maand uit.

Thesims.com

Een gedachte over “Community blog: Hoe je een #SpookyHouse oftewel spookhuis bouwt voor jouw Griezelfeest”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>