De Sims 4: Nieuwe update beschikbaar!

De Sims 4: Lente Uitdaging

Zoals vorige week al werd aangekondigd in een nieuwe community blog, is er vandaag met oog op het paasfeest van komend weekend een nieuwe patch uitgekomen voor De Sims 4. Hierin keert enerzijds weer het zoeken naar paaseieren terug; vind je ergens een of ander verzamelobject (zoals bijvoorbeeld tijdens het oogsten van planten of het zoeken naar metalen), dan heb je een kans om daarbovenop ook nog eens een speciaal paasei te vinden. Heb je ze alle twaalf gevonden en daarmee de gehele collectie compleet, dan ontgrendel je het speciale knuffelkonijn voor je Sims die je vanaf dan in koopmodus kunt vinden.

Daar blijft het alleen nog niet bij, want nieuw dit jaar is dat er ook een tweede uitdaging bij is gekomen: het oogsten van Groeifruit. Groeifruit is een nieuwe zeldzame plantensoort waarvan je slechts een enkel zaadje kunt verkrijgen bij de nieuwe NPC in de wereld, Jasmine Holiday. Jouw taak is om dat ene zaadje te planten en je eigen Groeifruit te telen totdat je er in totaal twintig stuks van hebt verzameld. Vanaf dan kun je deze zaadjes weer bij haar inwisselen om hiermee een nieuwe unieke nieuwe plantenbak voor je Sims te ontgrendelen.

Let wel dat allebei deze uitdagingen slechts tijdelijk zijn en in de volgende update over ongeveer een maand weer zullen worden uitgeschakeld. Wees er dus snel bij als je de knuffel of de plantenbak wilt vrijspelen! (Al zal er vast nog wel een mod komen die de uitdagingen later weer ontgrendeld zoals nu ook al het geval is.) Naast deze kleine paasuitdagingen zijn er in deze update natuurlijk ook nog de nodige en gebruikelijke bug-fixes te vinden. Wie wil kan al deze dingen vinden in het onderstaande overzicht.

Om de update te downloaden, hoef je in principe alleen maar Origin op te starten, want dan start de update automatisch. Mocht dat niet gebeuren, dan kun je ook nog altijd met je rechtermuisknop op de box-art van De Sims 4 klikken en dan de optie ‘Controleren op updates’ selecteren.

Update: 22-3-16 – PC-versie 1.16.61.1020 / Mac-versie 1.13.106.1220

 

Hallo Simmers!

Hoe is het met jullie?

We hebben een beetje van alles in deze release… en ik weet, jullie reacties op de aankondiging lezend, dat er een aantal vragen zijn. Eens kijken of ik jullie wat informatie kan verschaffen.

Laten we het eerst over de nieuwe dingen hebben. Het is lente en we hebben een Lente Uitdaging!

Jasmine Holiday, onze nieuwe uitdagingscoördinator, wacht op je in de volkstuinen van Oasis Springs en Willow Creek. Ze heeft jouw hulp nodig om het Groeifruit te helpen verzamelen… en daar heeft ze een heleboel van nodig.

Breng haar 20 stuks en ze geeft je een nieuwe plantenbak. Breng haar perfect Groefruit en ze geeft je een prachtige plantenbak. Jasmine heeft ook een beperkte voorraad supermest dat ze met je wil delen om het mooiste Groefruit te helpen telen.

We hebben ook de Eieruitdaging van vorig jaar toegevoegd. Nu met twee spiksplinternieuwe eieren. Verzamel er 12 rond de hele wereld om een knuffelkonijn te ontgrendelen!

 • Voor spelers die het knuffelkonijn vorig jaar hebben ontgrendeld – het is er nog steeds, samen met een nieuwe look en kleurenopties!

 

Goed, dus de vragen die ik kan bedenken (of al gevraagd zijn) kan ik hier helpen beantwoorden.

 • Blijf Jasmine als de uitdaging is afgelopen?
  • Jasmine is er alleen voor de uitdaging, ze is onze uitdagingscoördinator en ze heeft het heel erg druk.
 • Komt ze terug?
  • Voor jullie een vraag, voor mij een weet…

 

Andere vragen die jullie wellicht willen stellen…

 • Hoe zit het met de eieren en het Groeifruit, blijven die?
  • We verwijderen niets dat je hebt gevonden maar, net zoals de vorige keer, zijn er geen eieren meer om te zoeken.
  • Het Groefruit groeit nog steeds aan je bomen, kan geplant en geoogst worden… maar zodra Jasmine vertrekt, kun je geen nieuwe zaadjes meer kopen.

 

We hebben ook een paar problemen onder de loep genomen:

 

Algemene problemen

 • Galeriekavels die zijn gesloopt, hebben niet langer het ‘origineel door’ predicaat als ze naar de galerie geüpload worden.
 • Galerie-uploads die gebruik maken van op maat gemaakte plaatjes worden nu als aangepast materiaal gemarkeerd.
 • Sims lezen nu een boek uit!
 • Als je MOO gebruikt om muurvoorwerpen te verplaatsen die een ‘voorkeurshoogte’ hebben (zoals boekenplanken, spiegels) worden die voorwerpen niet meer onjuist gepositioneerd als ze van hun nieuwe MOO-positie opgepakt worden.
  • Goed…hoeveel van jullie moesten die zin opnieuw lezen?
 • Als je een ruimte verplaatst waarin voorwerpen staan die met MOO verplaatst zijn, worden deze niet langer verkeerd gereset of in de inventaris geplaatst.
 • “Als je de cupcakemachine (DOEM*) gebruikt, tet deze mee voor je dagelijkse vereisten om eten te bereiden in de culinaire carrière (DOEM*).
  • *DOEM-referenties zijn alleen voor een geavanceerde leeservaringen en zijn niet aanwezig in de game. Geluidseffecten zijn na het redigeerproces niet meer toegevoegd. AA-batterijen worden afzonderlijk verkocht. Je hebt echter geen batterijen nodig om sms’jes te lezen, tenzij je gebruikmaakt van een antieke handheld die daadwerkelijk AA-batterijen gebruikt. In dat geval mijn excuses voor het gebruik van het woord ‘antiek’.
 • Bezit van een knutseltafel, met betrekking tot het voltooien van het Artistiek wonderkind-doel om een knutseltafel in je bezit te hebben, mislukt niet langer als het bezit voor of na het doel is opgetreden.
 • ‘Oefening in de ruimte uitvoeren’ telt nu op de juiste wijze mee voor het Grappenmaker-doel ‘Drie komedieriedels uitvoeren’.
  • … biggen in de ruimte…
   • Voor geen enkele reden behalve mijn eigen vermaak…
 • De impuls ‘Vrolijke sms sturen’ wordt nu op de juiste manier voltooid als de interactie via het telefoonmenu in gang wordt gezet.
 • Vrienden worden met broertjes of zusjes (die de leeftijd van een kind hebben) wordt nu op de juiste manier vastgelegd voor het Sociale vlinder-doel ‘Met 3 andere kinderen bevriend raken’.

 

In de Natuur

 • Ultra- of supersnelheid (fanatisch, woest, buitenaards, drastisch, belachelijk,…. )… zal nu op de juiste manier moeten werken as Sims een dutje doen of slapen in een tent.
 • Het slepen van een stapel inventarisvoorwerpen van de ene Sim naar de andere, zal de stapel nu op de juiste manier moeten verslepen.
  • Interessant weetje… slechts 0,5% van de spelers weet dat het verslepen van een inventaris van de ene Sim naar de andere mogelijk is in De Sims 4.

 

Wellnessdag

 • Na een kleine discussie heeft yoga gewonnen. De yogamat telt nu als een fitnessapparaat als je het Bodybuilder-doel wilt voltooien.
  • Even wat anders; onze technicus zou graag het nummer van een goede bottenkraker willen hebben.

 

Beleef het Samen

 • De impuls ‘Een kampvuur ontsteken’ verschijnt niet langer als er een kampvuur in de buurt is.
 • De impuls ‘Dansen op muziek uit stereo’ wordt nu op de juiste manier voltooid als de Sim danst op muziek van de draaitafel.

 

Veel gameplezier,

-SimGuruGnome

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

4 reacties

 1. Creaties in de galerie met eigen thumbnails worden nu dus ook maar als custom content aangezien. Hebben ze dus toch al best snel gepatcht. 😛

  1. Probeer het eens in een nieuwe save door eerst de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts even te verplaatsen naar een andere locatie en dan schoon (dus zonder downloads, mods, oude saves of wat dan ook) opnieuw te staren. Mocht dat niet werken, probeer dan ook je game eens te repareren in Origin (rechtermuisknop op de box-art van Sims 4 en dan de optie ‘Game repareren’). Kijk eens of dit misschien werkt. 🙂

  2. Ik had precies hetzelfde, ik kon ook geen serums meer maken. Wat bij mij heeft gewerkt is ontslag nemen en weer opnieuw als wetenschapper beginnen. Gelukkig ging ik maar 1 level terug. Toen kon ik weer serums maken.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *