Gerucht: Is dit de eerste echte afbeelding van De Sims 4 Stedelijk Leven?

De Sims 4 Stadsleven: Eerste afbeelding
Eerste vermoedelijke screenshot van De Sims 4 - Klik op de afbeelding om een grotere variant te openen.
De Sims 4 Stedelijk Leven: Eerste afbeelding
Eerste vermoedelijke screenshot van De Sims 4 – Klik op de afbeelding om een grotere variant te openen.

De Braziliaanse fansite Sims Center heeft de vermoedelijke eerste echte afbeelding van De Sims 4 Stadsleven De Sims 4 Stedelijk Leven gepubliceerd. Diezelfde afbeelding van een veel lagere kwaliteit verscheen vorige week ook al op Sims Community na een mail van een ‘anonieme Simmer’. Met het publiceren daarvan heb ik toen expres nog mee gewacht omdat de bron toen te onbetrouwbaar leek en de afbeelding van te lage kwaliteit (waardoor het ook zomaar gephotoshopt kan zijn). Het is een periode waarin iedereen drastisch op nieuws zit te wachten en dan moet je wel sceptisch naar dingen blijven kijken. In ieder geval lijkt het met deze afbeelding wel goed te zitten, al bevestigt dat natuurlijk nog niets.

Eerder gelekte render

De Sims 4 Stadsleven: Eerste render
Eerste vermoedelijke render van De Sims 4 Stedelijk Leven

Maar goed, daarmee lijkt ook de al eerder gelekte render (via dezelfde anonieme Simmer) van Sims Community echt te zijn. Hierbij werd tevens genoemd dat appartementen, basketbal, stadscultuur festivals en de politieke carrière onderdelen zouden zijn van de uitbreiding. Dat zou dus zo ook maar eens waar kunnen zijn, zeker aangezien je op de screenshot zo’n stadscultuur festival lijkt te kunnen zien. Bovendien zou je het zwijgen van alle SimGuru’s hierover ook nog als een ‘bevestiging’ van de echtheid kunnen zien. Al is natuurlijk nogmaals niets daadwerkelijk bevestigt, dus neem het voorlopig allemaal nog met een korreltje zout.

Overigens was deze render wel dé reden waarom ik dit alles in eerste instantie achterwegen heb gelaten. Neem bijvoorbeeld de arm van de rechter Sim: deze begint bij de schouder nog achter de middelste Sim, maar eindigt ervoor. Het kan misschien, maar het ziet er simpelweg niet realistisch uit, zeker door het gebrek aan schaduw en de vage bron ervan.

Meer gelekte informatie

De Sims 4 Stedelijk Leven: Appartementen
Zou dit dan een mogelijk appartement uit De Sims 4 Stedelijk Leven kunnen zijn?

Hier houdt het hele geruchtencircus echter nog niet op; gisteren heeft zo namelijk ook de fansite The SimScraper een mailtje gekregen met informatie over het uitbreidingspakket, maar dan van een andere onbekende bron. Daardoor is het dus nog maar sterk de vraag in hoeverre het waar is. Zeker omdat iedereen een dergelijke tekst kan typen en bovenstaande afbeelding vrij gemakkelijk kan faken, hoeft het absoluut nog niet waar te zijn. Voor de volledigheid van deze post zet in de vertaalde informatie er ook nog maar bij.

(…)

  • Een stadswereld met appartementen (een nieuw kaveltype) en penthouses (reguliere kavels in hoogbouw).
  • Nieuwe toeristen-NPC’s (zij hebben andere prioriteiten/gewoontes dan stadsbewoners: bijvoorbeeld het checken van de landkaart, vaker selfies nemen en in groepen van 3 tot 6 Sims reizen (we zijn nog aan het overleggen of de groepen groter moeten zijn, dus dit kan anders zijn in de uiteindelijke versie))
  • Nieuw cultureel eten (bijvoorbeeld Indiaas) waarbij de eigenschap bestaat het recept te leren door het te eten, vergelijkbaar met experimenteel voedsel uit De Sims 4 Uit Eten.

Bovendien zijn er nieuwe eigenschappen en interface verbeteringen gepland voor de patch in aanloop tot de release van de uitbreiding later dit jaar.

Lange post al met al, maar dan hebben we ook alle geruchten meteen weer gehad. Wat vinden jullie er eigenlijk van? Is de meer culture richting waar het uitbreidingspakket op af lijkt te gaan – ondanks dat niets zeker is – voorlopig iets waar je naar uitkijkt, of mis je juist bepaalde aspecten uit het stadsleven zoals het high-end leventje uit De Sims 3 Na Middernacht?

Update 13 september – Nu de officiële Nederlandse naam bekend is (De Sims 4 Stedelijk Leven), is het artikel hierop aangepast.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

  1. Ziet eruit als een multiculturele buurt. Een soort China town in de grote stad.
    De festivalkavel is weer terug volgens mij. En ik zie iemand in de verte basketballen.
    Ben erg benieuwd naar de officiële aankondiging van EA….

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *