Nieuwe bug kan relaties wissen in De Sims 4

In de update van gisteren zijn een hoop bugs verholpen, maar is er ook een vervelende nieuwe ingekropen. Een aantal spelers meldden sinds gisteren namelijk dat ineens al hun relaties zijn verdwenen na De Sims 4 op te starten. De bug kan zich voordoen wanneer je opslaggegevens van vóór de update laadt en vervolgens meteen naar bouwmodus gaat.

Het probleem is inmiddels bekend bij de SimGuru’s, dus er wordt gewerkt aan een oplossing. In de tussentijd raadt SimGuruNick aan altijd eerst je actieve familie te laden en de tijd dan eventjes vooruit te laten lopen. Dat hoeft maar eenmalig, daarna treedt het probleem niet meer op. Mochten de relaties dan op de een of andere manier toch nog gewist worden, sluit het spel dan meteen af zonder op te slaan.

Als je dus nog geen backups van je opslaggegevens hebt gemaakt, dan is het nu overigens een goed moment om dat alsnog te doen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Patches Getagged

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

3 reacties

  1. Ik weet ff niet waar ik het kan vinden maar weet iemand er misschien een oplossing voor? Ik speel al jaren met dezelfde familie en heb sinds vandaag het peuter accessoires gekocht. Ik heb de sims al maanden niet meer gespeeld maar nadat honden en katten komen wil ik het toch wel graag weer spelen. Mijn probleem is dat ik niet met het gezin samen naar het park kan of op vakantie kan gaan, normaal nooit geen problemen mee gehad. Als ik een nieuw gezin begin dan kan het wel, heel raar. Iemand een oplossing?

    1. Gebeurt het ook bij andere families in die save? Ik vrees eigenlijk dat er vrij weinig aan te doen is en het probleem ergens aan je save ligt dan. Het werkt immers bij andere saves, dus het moet in deze save zitten. Het enige dat je wel nog zou kunnen proberen is de map De Sims 4 in Documenten Electronic Arts hernoemen naar iets anders, dan een nieuwe De Sims 4 map te maken, en daar dan enkel de map saves in zetten. Hopelijk dat het dan werkt, al vees ik van niet. 🙁

  2. Ik heb het inmiddels al gevonden! Heb mijn huishouden in bibliotheek gezet en opgeslagen. Nieuw spel begonnen en mijn huishouden aangeklikt in bibliotheek. Gelukkig maar! 😉

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *