Officiële gameplaytrailer van De Sims 4 Ecologisch Leven

De Sims 4 Ecologisch Leven

Met nog twee en een halve week te gaan tot de release van De Sims 4 Ecologisch Leven is er vandaag een stuk meer informatie vrijgegeven over de gameplay van het pakket. Zo zien we de uitgebrachte gameplaytrailer beginnen in een troebel en vies Evergreen Harbor. Waar een transitie naar een ecologisch verantwoorde samenleving begint bij het zelfvoorzienend leven van eigen geproduceerde elektriciteit en water, zul je ook je buren moeten overtuigen datzelfde te doen wil je succesvol zijn.

Til duurzaamheid naar een hoger niveau in De Sims 4 Ecologisch Leven

Evergreen Harbor, idyllisch aan een steengroeve bij het water gelegen, heeft een lange geschiedenis van natuurlijk schoonheid die door vervuiling wordt ontsierd. In de loop der jaren is het er een stuk minder groen geworden. Smog en vuil vertroebelen de lucht, rommel heeft zich verzameld op lege kavels en de haven is bezaaid met troep: het is waarschijnlijk niet de beste plek om te vissen. Maar in het De Sims 4 Ecologisch Leven Expansion Pack * is het aan jouw Sims om de voormalige glorie van de stad te herstellen! (Of ze kunnen er gewoon een zwijnenstal van maken. Wij veroordelen niemand!)

Kom in actie

Sims die aankomen in Evergreen Harbor hebben de keuze uit drie verschillende buurten. De community van Grims Quarry heeft het, ecologisch gezien dan, het beste voor elkaar maar het is er behoorlijk smerig en overal ligt afval. De lucht is er echter stukken aangenamer in vergelijking tot het kwakkelende Conifer Station en het vervallen PortPromise. Maar zodra Sims zich een beetje inzetten, zullen deze buurten zich transformeren. Kies voor de industrieel-chique stijl door een oude containerkavel in een nieuw huis te veranderen in Port Promise, of maak een wandelingetje over de boulevard bij het oude treinstation in Conifer Station als Evergreen Harbor zijn groene naam waarmaakt. 

Sims plukken ook de vruchten van een groene of industriële levensstijl, zelfs buiten Evergreen Harbor. Controleer je impact in bijna alle buurten of werelden van je keuze, met uitzondering van Strangerville en Bestemmingswerelden, of zet de effecten van de ecologische voetafdruk via het optiemenu even op pauze. Jij bepaalt waar en wanneer het voor jou belangrijk is.

Duik in de vuilniscontainer

Heb je een televisie, een tafel of misschien zelfs een matras nodig? Kijk in de vuilniscontainer! Daar zijn soms de mooiste schatten te vinden. Die televisie van de eerste generatie is een nostalgische, maar functionele throwback! Tuurlijk, het matras heeft misschien een koffievlek en een traan of twee, maar je kunt ‘m repareren of gewoon gebruiken. En die verbrandde oven is na een oppoetsbeurt gewoon perfect. Er is geen reden om nieuwe spullen te kopen als je jouw huis in kunt richten zonder ook maar één Simdollar uit te hoeven geven. Zorg alleen dat de vuilniscontainer niet al door andere Sims die in een dartele bui zijn wordt gebruikt… Je bent gewaarschuwd.

De Sims 4 Ecologisch Leven

Wie wat bewaart heeft wat!

Je Sim heeft dus net een nieuwe bank gekocht en moet nu de oude bank zien kwijt te raken. Je kunt hem natuurlijk verkopen, maar waarom kun je hem niet veranderen in iets nieuws? Met de recycleerder kun je die oude bank uit elkaar halen voor bruikbare onderdelen voor je volgende uitvinding. Om de rest van het materiaal te krijgen, moet je de stukjes en beetjes in de gaten houden als je in de vuilniscontainer snuffelt. Zodra je genoeg hebt verzameld, kun jij je eigen voorwerpen maken met de fantastische nieuwe fabricator!

Jij hebt de kracht

Wat voor kracht? De kracht van duurzame hulpmiddelen! Wie? Jij! Van windturbines tot zonnepanelen, produceer je eigen elektriciteit thuis. Of je ze nu op het dak of in de tuin plaatst, ze verlagen je rekeningen om volledig zelfvoorzienend te leven. Sims kunnen er nu ook voor kiezen om hun eigen water te verzamelen met een nieuwe dauwopvanger. Wie heeft er nou infrastructuur nodig? Natuurlijk kun je altijd voor een traditionele stroomgenerator kiezen als groene energie niet jouw ding is.

Keihard werken, keihard genieten


Verken twee nieuwe carrières in De Sims 4 Ecologisch Leven. Als civiel ontwerper is het jouw taak om deze stad op te knappen, met een beetje hulp uiteraard. Zodra jij je eco-uitvindingen in gebruik neemt, zullen je buren hun ogen uitkijken. Maar als je een wat creatievere ziel bent, waarom maak je dan niet wat winst met de spullen die je maakt? Misschien ben je wel een sapbruiser, een meubelmaker of een kaarsmaker. Zodra je de middelen hebt vergaard, zoals ingrediënten of verfstoffen, kun je aan de slag en bestellingen via de computer als freelance vervaardiger aannemen! Je kunt je spullen ook in je eigen tijd verkopen met een ondernemerstafel in de gezamenlijke ruimte.

Kom samen

Elke week kunnen jij en je buren stemmen op een buurtactieplan, zoals het financieren van groene initiatieven, het ondersteunen van zelfvoorziening of het aanmoedigen van vrije liefde. Je kunt ook een doel voor de gezamenlijke ruimte aanwijzen. Transformeer hem in een gemeenschappelijke tuin, een makerruimte of een marktplaats voor iedereen om van te genieten. Je kunt hem in bijna elke wereld van De Sims 4 bouwen! Breng Sims samen rond verticale tuinen en hydrofiele plantenpotten in Brindleton Bay; leer van andere ambachtslieden in de werkplaats van Willow Creek; of verkoop je goederen en bekijk andere aanbiedingen op de markt in Evergreen Harbor. Het is aan jou, en je buren. Vergeet niet om ze te overtuigen om op jouw plan te stemmen!

Vrij van beestjes

Bijen zijn niet langer de belangrijkste beestjes in De Sims 4 (hoewel ze wel dat fijne was produceren!). De nieuwe insectenfarm introduceert een overvloed aan beestjes. Terwijl peuters en kinderen met larven en krekels kunnen spelen, bieden bomkevers biobrandstof voor de stroomgenerator. En, als je wat avontuurlijker bent, kun je jouw Sims trakteren op een gezonde, knapperige, eiwitrijke maaltijd. Laat ze achteraf alleen niet te breeduit lachen, want er kunnen nog wat insectenpootjes tussen hun tanden zitten. Bah.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *