De Sims 4 introduceert persoonlijke voorkeuren voor Sims

De Sims 4

De Sims 4 Interieurdesigner liet al doorschemeren dat er een systeem op komst was waarmee Sims voorkeuren voor bijvoorbeeld kleur aan konden geven en via de Inside Maxis livestream is daar gisteravond meer duidelijk over geworden. Om te beginnen wordt de feature namelijk aan het basisspel toegevoegd en is het door iedereen vanaf de update morgenavond, 27 mei 2021, gratis te gebruiken.

De Sims 4

Drie van de vier geïntroduceerde categorieën zijn zo door iedereen te gebruiken: kleuren, muziek genres en activiteiten. In totaal kun je zo uit elf kleuren kiezen, zijn de muziek genres gekoppeld aan de radiostations en de activiteiten gekoppeld aan de vaardigheden. De vierde en laatste categorie, onderdeel van De Sims 4 Interieurdesigner, voegt daar nog eens een categorie met vijftien verschillende interieurstijlen zoals modern of boho aan toe.

In totaal kun je zo tot twintig verschillende opties selecteren waar je Sim wel en niet van houdt. Ook kinderen kunnen voorkeuren hebben, al kunnen zij nog geen interieurstijl kiezen. Overigens is het volgens SimGuruJill aan te raden niet meteen alle twintig voorkeuren te gebruiken, omdat Sims voorkeuren ook via gameplay kunnen ontgrendelen. Wel is het mogelijk om zelf naderhand nog voorkeuren aan te passen in Creëer-een-Sim.

Net zoals karaktereigenschappen hebben ook deze voorkeuren een effect op de gameplay. Een Sim die bijvoorbeeld niet van koken houdt, krijgt zo tijdens het koken een gespannen gemoedstoestand waarmee de plezierbehoefte afneemt. Als dat langer doorgaat, dan zal die gemoedstoestand overgaan in een ongemakkelijke gemoedstoestand die twee uur lang aanhoudt. Autonome Sims zullen daardoor bijvoorbeeld snelle maaltijden verkiezen boven het koken van een volledige maaltijd. Aan de andere kant zullen Sims die van een bepaalde activiteit houden juist een blije gemoedstoestand krijgen.

De Sims 4

Daarbij ontgrendelen alle voorkeuren een eigen nieuwe interactieoptie met andere Sims. Afhankelijk van hoe de andere Sim daarover denkt, kan dat een positieve of negatieve uitwerking op de onderlinge relatie hebben. Ook bestaan er interacties om de voorkeuren van andere Sims te weten te komen.

Nieuwe haarkleuren

De Sims 4

Als laatste werden in Creëer-een-Sim de zes nieuwe haarkleuren kort getoond. Zo is er bijvoorbeeld een donkerdere zwartkleur en zijn er verder voornamelijk meer donker- en lichtblonde haarkleuren bijgekomen.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *