SN Preview: De Sims 3 Beestenbende

De Sims 3 Beestenbende Preview: Producer Event Utrecht.

Zoals jullie al weten zijn Jimmy en Angelica dinsdag 13 september naar het Producer Event in Utrecht geweest. Het verslag met alle informatie staat online, en spoedig zal ook nog een persoonlijk verslag verschijnen van beide, waarin misschien nog wel meer informatie staat.

Tijdens de presentatie werden er al een hoop vragen beantwoord door alleen al te kijken naar de demo’s die ze gaven, bij de PC demo waren er wat technische problemen (crash), maar die waren snel verholpen. Hierdoor hebben wij als eerste ook het opstart scherm te zien gekregen, het is een licht blauw scherm, met verschillende dieren voet afdrukken.

Om maar gelijk te beginnen, de animaties die we in de demo zagen waren verbluffend, EA heeft erg veel tijd gestoken in het bestuderen van de bewegingen die dieren maken, en deze zijn erg goed opgenomen in het spel, beide keken we onze ogen uit. De kleine details, zoals het wiebelen van een staart of het bewegen met een poot doet het spel erg realistisch ogen. Nicole Jenkins begon met het laten zien van een vrouwelijke Sim die paard reed, na wat moeilijke bewegingen zat ze eindelijk op het paard, en begonnen de twee te rijden. Op de kavel, die erg veel van een boerderij weg had, was een renbaan voor het paard. En natuurlijk liet de producer zien hoe het springen in zijn werking ging, opnieuw een prachtige animatie, en erg leuk om naar te kijken. Vooral wanneer je Sim voor de eerste keer verkeerd op het zadel of rug van je paard gaat zitten, je sim moet echt leren hoe hij/zij een paard moet leren bereiden. Dit zal dus niet zomaar vanzelf gaan! In Appaloosa Plains lopen ook een hele boel wilde paarden, waar bij je zelf moet uitzoeken of ze te vangen zijn of niet. Nicole Jenkins wist dit niet helemaal meer zeker.

Vervolgens kregen we een blik op de grote nieuwe stad Appaloosa Plains, de producer liet ons gelijk de kavel zien, die dient als hondenpark. In het park, wat er overigens erg leuk uit zag, was een mannelijke Sim die zijn hond aan het trainen was. Hier, in het park dus, ontdekte we een aantal leuke nieuwe dingen, die al gelijk antwoord gaven op een groot deel van jullie vragen.

Honden zijn zelf te besturen, zoals je Sim, waardoor er een hele boel nieuwe opties zullen open gaan voor jou, je huisdier en vooral je Sim. Doordat je alles zelf onder controle hebt, kun je dus zelf bepalen wat er gebeurt. Bijvoorbeeld in het gras gaan graven, een plas doen op het picknick kleed, en als laatst om je baasje nog even goed te irriteren, in het water te springen. Naast dit soort dingen kan je hond ook nog een bal achter volgen in het park, en natuurlijk naast al het relaxen ook dingen gaan leren. Bij het verlaten van het park deed de man een rol riem om de nek van zijn hond en liepen samen een stukje door het park. Zoals een degelijk baasje zou doen met zijn hond. Je huisdier hoeft overigens niet alleen maar lange stukken te lopen, hij kan ook gewoon bij je in de taxi zitten, alleen paarden niet. Naast dat honden lekker kunnen luieren , spelen en al hun voedsel op eten, kunnen hun ook hun eigen boontjes doppen. Er zijn wel degelijk banen voor je honden, bijvoorbeeld: Geesten jager.

Na het honden park gingen we door naar het katten park, waar de Producer Nicole Jenkins een kitten liet zien met de dochter van het gezin. Je kunt je katten opdrachten geven en je kat probeert die te vervullen. Zoals dit keer: Een vogel voor het baasje mee terug nemen. Hoe de kat beweegt over het gras als hij een vogel in het vizier heeft, en uit eindelijk met het kleine arme beestje in gevecht gaat. Helaas had Tiger, de kat, dit keer niet gewonnen en nam alleen een slangen huid mee terug. Nadat het baasje van Tiger, de kat, de slangen huid had ontvangen had ze wel even zin om met haar kleine kitten te spelen. Hiervoor gebruikte zij een kleine laser, hierbij is de animatie ook weer super uitgewerkt, de kat volgt namelijk het laser straaltje echt en het kind vind het een leuk gezicht. Katten kunnen allerlei gekke dingen doen als je even niet oplet zoals: Je bank kapot krabben! Katten kunnen waarschijnlijk niet in bomen klimmen, Nicole Jenkins wist het namelijk niet helemaal meer zeker of dit wel kon!

Naast paarden, honden en katten is er ook een nieuw wezen gekomen in het spel, het wezen waar jullie allemaal al vanaf weten: De Eenhoorn. Eenhoorns lopen in het wild en hebben verschillende krachten. De eenhoorn in de presentatie was voor de helft een goed paard, maar voor de helft ook een slecht paard. Wanneer een Eenhoorn met een goede kant iets slechts ziet, zoals bijvoorbeeld het criminele meesterbrein hok, zal de eenhoorn deze kunnen vernietigen door hem in brand te zetten. Ook hierbij zijn weer, we willen echt niet slijmen, maar ook hierbij weer zijn de animaties schitterend naar te kijken. Vooral wanneer een eenhoorn gaat drinken uit een put. Die animatie houden we nog even voor jullie verborgen, zodat jullie ook zelf nog iets kunnen ontdekken bij dit magische wezen!

Kleine puppy’s of kittens kan je bij de PC versie helaas niet creëren, maar op de console versie wel! Dat vind ik persoonlijk dan wel weer jammer dat het niet op de pc kan, aangezien je maar één a twee puppy’s per keer kunt krijgen! Voor puppy’s en kittens krijgen geld dezelfde regel als je zwangere Sim: Drie dagen zwanger, en dan of één of twee of, met hele uitzonderlijke gevallen, drie puppy’s te gelijk krijgen. Je zwangere hond of kat zal gewoon thuis een natuurlijke bevalling krijgen en dus niet bij de dieren arts. Wel kun je de kleine wezens adopteren in een asiel die ook in de stad zit.

De laatste kleine weetjes die wij voor jullie hebben , zijn natuurlijk de vragen over beesten die bepaalde dingen wel of niet kunnen. Je kat of hond, kunnen wel in je appartement wonen. Paarden gaan helaas niet, want daar heb je natuurlijk de ruimte niet voor, in het al niet te grote appartement. Je kat en hond kunnen ook mee op reis naar China , Frankrijk en Egypte, maar zullen naast hun normale vaardigheden daar niks anders leren dan dat. Je huisdieren kunnen de trappen omhoog klimmen en uit eindelijk op jou bed belanden, je moet dus zelf uit eindelijk gaan kiezen waar je je huisdier laat slapen. Lekker in zijn eigen vertrouwde mandje, of in het lekkere warme bedje van zijn baasje.

Sims kunnen ook allergisch zijn voor de huid van je huisdier, hoe zal je Sim het overleven met tien a twintig katten in zijn huis? Of krijgt je allergische Sim alleen een schildpad en een mieren kolonie? Hoe je sim daar op zal gaan reageren mogen jullie van ons zelf uitzoeken, Nicole Jenkins wou dit niet vertellen, al zei ze wel dat je het echt moest uit gaan proberen.

Aan het eind van dit lange verslag willen wij jullie nog even mededelen dat er meer dan 100 soorten katten en honden zijn, en natuurlijk ook een hele boel paarden. Deze kun je helemaal naar je eigen wens omzetten door verschillende lagen vacht toe te voegen op je huisdier, verschillende patronen,waaronder een bloem en een hartje, en de kleur die je maar kan wensen. De vrije wil van je huisdier kun je net zoals van je Sims ook uitzetten, in het instellingen menu. En er zijn ook een boel nieuwe levens wensen en eigenschappen voor je sim, die je zelf mag gaan ontdekken!

Hopelijk hebben jullie antwoord gekregen op jullie vragen en kunnen jullie met deze informatie weer even opgelucht adem halen! Nog maar een aantal dagen en dan kun je eindelijk zelf genieten van De Sims 3 Beestenbende!


Onze De Sims 3 Beestenbende previews op een rijtje:

| 18 augustus 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (GC 2011) |

| 13 september 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (Utrecht) |

| 13 oktober 2011: De Sims 3 Beestenbende preview door Xelles |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *