SN Review: De Sims 4 Luxe Feestaccessoires

SN Review: De Sims 4 Luxe Feestaccessoires

De Sims 4 Luxe Feestaccessoires is het eerste echte accessoires pakket voor De Sims 4. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, richt dit pakket zich daarom ook echt op luxe feestkleding en feestspullen. Van alle vormen van betaalde content voor De Sims 4 zijn accessoires pakketten tot nu toe de goedkoopste vorm met een prijs van €9,99. Dat zorgt er ook meteen voor dat er eigenlijk alleen maar voorwerpen en kleding in zitten met haast geen nieuwe gameplay aspecten. Is dat het waard? In deze review leer je meer over De Sims 4 Luxe Feestaccessoires!

Creëer een Sim

Bouw_4

Wat meteen opvalt is dat er voornamelijk kleding en haarstijlen voor de dames bij zijn gekomen, maar dat is bij een dergelijk thema naar mijn mening nog niet per se een verkeerde keuze. Het pakket draait ook niet voor niets om feesten, en dan vind ik het zelf ook wat leuker om meer unieke jurken te hebben dan meer pakken waar je normaliter maar weinig opvallende verschillen in terugvindt. En in dat opzicht ben ik ook zeker tevreden met de nieuwe kleding voor dames. Het ziet er allemaal lekker hip en modern uit, zonder dat het teveel op elkaar gaat lijken. Persoonlijk vind ik de jurken zelfs beter dan die van het basisspel, dus hier heb ik maar weinig over te klagen eigenlijk. Het enige minpuntje dat ik wel kan bedenken, is dat bijna de helft van de tops en jurken wel een iets te bloot decolleté heeft voor een game die ook door twaalfjarigen gespeeld wordt, maar daar erger je je tijdens het spelen over het algemeen niet aan. Ook de haarstijlen zijn wel prima. Niet dat het per se echt lux, modern of hip is en daarmee dus echt bij dit pakket hoort, maar het ziet er gewoon allemaal netjes uit en is goed te gebruiken in allerlei situaties in combinatie met allerlei verschillende stijlen. Als laatste zit er, zoals ook wel viel te verwachten, aardig wat make-up in dit pakket en het grootste deel daarvan matcht best goed bij de rest van het pakket zonder dat je je Sims er meteen als een clown gaat opmaken. In dat opzicht is alleen de lippenstift wat minder, maar de rest is gewoon prima in orde.

CAS_1

Bij de mannen zijn, zoals gezegd, dus minder kledingstukken en, hoewel ik dat zeker niet erg vind bij dit pakket, valt los daarvan de herenkleding over het algemeen toch wel enigszins tegen in vergelijking tot de dameskleding in kwaliteit en originaliteit. De twee tops zijn dan op zich nog wel redelijk, maar de pakken zijn gewoon simpelweg vreselijk. Doordat de ene een vrij opvallende textuur gebruikt en de andere juist veel teveel glitter, ziet het er echt uit alsof het gewoon teveel van het goede is. Dus tenzij je echt een foute-kleding-feest wilt houden, ga je deze kleding eigenlijk nooit gebruiken. Het is een vrij persoonlijke mening en dat verschilt natuurlijk bij iedereen, maar zelf ben ik er gewoon niet zo’n fan van. De haarstijlen zijn daarentegen nog wel aardig; vergelijkbaar met de dames kapsels. Het zit netjes en is zeker goed te gebruiken in allerlei situaties.

Koop- en bouwmodus

Bouw_2 Bouw_1

Met om precies te zijn twaalf nieuwe voorwerpen zal iemand die van het bouwen van luxe huizen niet bepaald snel onder de indruk raken van dit pakket. Zeker, er zijn drie (waarvan twee verschillende) nieuwe ‘speciale’ voorwerpen, maar dat weegt over het algemeen niet op tegen het feit dat dit onderdeel van het pakket gewoon wat mager aanvoelt. Desalniettemin zijn de voorwerpen zelf nog zeker niet slecht; de stijl van de voorwerpen past prima bij de rest van het moderne en luxe thema van dit pakket en kan ik persoonlijk ook zeker wel ooit gebruiken bij het bouwen van huizen. Je krijgt bij dit pakket hoofdzakelijk een paar stoelen, tafels, een bar en wat decoratie en die kun je gewoon allemaal prima gebruiken bij een lux feestje, maar je merkt gewoon dat je teveel voorwerpen mist: je hebt geen stereo, geen loungebanken, enzovoort en dat had toch zeker wel gepast binnen dit pakket.

Gameplay objecten

Bouw_3

Wat daarentegen dan wel ‘speciaal’ is, zijn de drie gameplay objecten, want dit pakket bevat namelijk ook nog twee nieuwe exclusieve objecten met een eigen unieke gameplay elementen: de buffettafel en de fontein. De twee buffettafels kunnen door je Sims worden gebruikt om vijf standaard gerechten, tegen betaling, op te laten plaatsen, of om juist je eigen gemaakte gerechten op te kunnen plaatsen. Zoiets is altijd wel handig bij een goed feest zodat je gasten niet zomaar je koelkast zullen gaan plunderen als ze honger hebben omdat je zo je eten bij kunt vullen, maar niet per se echt vereist of dermate uniek dat je het moet hebben. Als tweede heb je de fontein die door je Sims kan worden gevuld met Fruitsap, Chocolade, Bruisend Appelsap, Karamel of Kaas. Daar kun je dan steeds een ander gerecht uit pakken, maar dat maakt inhoudelijk verder weinig verschil. Bij Fruitsap pakt je Sim bijvoorbeeld een glas fruitsap en bij Chocolade dipt je Sim een aardbei in de chocolade. Ook dit is wel een grappig object om te hebben, maar je hoeft het er zeker niet voor te doen. Het is meer iets dat leuk is voor een keertje en daarna wel kunt missen.

Conclusie

De Sims 4 Luxe Feestaccessoires valt in mijn ogen toch wel enigszins tegen. Het pakket is gewoon duidelijk te mager, zelfs voor €9,99. Wat je krijgt is, met uitzondering van de herenkleding, over het algemeen echt wel redelijk van kwaliteit en ook zeker over de dameskleding ben ik meer dan positief, maar dat weegt niet op tegen de te hoge prijs ten opzicht van de inhoud. En al helemaal niet als je het vergelijkt met een game-pack, want voor het dubbele heb je een pakket met veel meer dan twee keer zoveel objecten en bovendien nog veel meer unieke gameplay elementen. Tenzij je dus echt 100% zeker weet dat je dit pakket wilt, kun je het beter even laten liggen en het misschien ooit in de aanbieding kopen.

Beoordeling: 4,8

Zelfs voor 10 euro valt De Sims 4 Luxe Feestaccessoires best tegen...


  • Item gereviewd: De Sims 4 Luxe Feestaccessoires
  • Prijs:  10,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:6,5
Koop- en Bouwmodus:3,0
Gameplay:5,0

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *