Review: De Sims 3 Luxe Accessoires

Do you want to read this Review in English? Than click here.

Op 4 Februari is De Sims 3 Luxe Accessoires uitgekomen. Dit is, zoals de naam doet vermoeden, geen uitbreiding op De Sims 3, maar een accessoires pakket. Een accessoires pakket bestaat alleen uit nieuwe objecten, kleding en haren. Er worden dus geen nieuwe spelelementen toegevoegd aan het spel (zoals bijvoorbeeld het op vakantie gaan dat in Wereldavonturen mogelijk is geworden).

Voordat we echt met de review gaan beginnen wil ik eerst nog even wat uitleggen over de naam en het thema van dit accessoires pakket.

In de meeste landen heet De Sims 3 Luxe: High-End Loft Stuff en deze naam past beter bij het accessoires pakket dan Luxe, maar ik denk dat veel (Europese) Simmers niet weten wat een loft is. In grote steden in Amerika zijn er erg veel pakhuizen waar op de bovenste verdieping altijd al kunstenaars hebben gewoond. Ze gebruikten de lofts dus als ateliers en verdienden vaak een zakcentje als bewaker van het pakhuis. Vaak lagen deze pakhuizen in niet al te prettige buurten: overdag was het er erg druk omdat er in en om de pakhuizen veel mensen werkten, maar ’s avonds waren het echte spookbuurten.

Lofts zijn dus enorme open ruimtes vaak zonder binnenmuren, enorme ramen en bereikbaar met een lift: vaak met een houten liftdeur ervoor die je zelf omhoog moet schuiven. Iedereen kent die liften denk ik wel uit Amerikaanse speelflims. In de jaren ‘60 van de vorige eeuw gingen er veel hippies wonen en in de jaren ‘80 van de vorige eeuw waren deze lofts erg populair bij Yuppies. En zo werden de buurten waarin deze pakhuizen stonden en die eerst erg onpopulair waren om te wonen, erg aantrekkelijk; zelfs voor gezinnen. En waar eerst allerlei opslagplaatsen voor goederen waren zitten nu dure restaurants en winkels.

Goed, nu we weten waar de naam eigenlijk vandaan komt kunnen we echt met de review beginnen.

In totaal zijn er in Luxe Accessoires 40 nieuwe objecten, 20 nieuwe outfits, 5 nieuwe kapsels en 5 nieuwe patterns gestopt. De objecten variëren van hekjes en een trap tot een luxe badkuip of een hypermoderne radio. Helaas ontbreken wel de typische liften die je toch zou verwachten bij dit thema (zoals je een stukje terug kon lezen). Onder deze objecten zijn er ook drie, de 10-Jaar-De-Sims objecten, die je al eerder in De Sims of De Sims 2 gezien hebt, namelijk: het hartvormige, vibrerende bed, de elektrische gitaar en het aquarium.

Deze 3 objecten zijn een leuke toevoeging en ze zullen zeker een plaatsje weten te vinden in veel Sim huizen. Vooral het aquarium is welkom. Nu heb je niet allemaal kleine kommetjes nodig, maar stop je gewoon al je gevangen vis in het grote aquarium (maximaal 6). Ook is het natuurlijk altijd handig om weer een ander instrument te kunnen bespelen. Zelf hoop ik bijvoorbeeld dat er ook nog een drumstel of misschien ooit zelfs een trompet wordt gemaakt, maar tot dan is dit in ieder geval alvast een instrument extra. Over het nut van het liefdesbed tast ik zelf nog een beetje in het duister, behalve dat je het bed kan laten trillen. Het bed zal tijdens het trillen dan oplichten en dat is allemaal vast bedoeld om de geliefde van je Sim te verleiden tot ‘O jaa’.

De in totaal 40 nieuwe objecten zijn, zoals je mag verwachten, erg gericht op het luxe leventje. Daardoor vallen de meeste van deze objecten in een hogere prijsklasse, zodat alleen de rijkste Sims er genoeg Simoleons voor hebben. Maar krijgen je Sims (en jij) ook echt waar van hun geld? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Vooral de wat armere Sims zullen het absoluut verspilling vinden om een duur bankstel te kopen terwijl je ook op een goedkope lekker TV kan kijken. Maar voor de Sims die wel wat meer te besteden hebben zullen de spullen zeker hun geld waard zijn.

Neem bijvoorbeeld de spullen voor de huiskamer. De TV’s en Radio zijn erg mooi en passen goed bij het thema. De bankstellen vind ik persoonlijk wat minder mooi, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

Ik ga nu niet alle objecten stuk voor stuk reviewen; dat is gewoon geen doen. Ik zal het gewoon even kort samenvatten: ik vind eigenlijk alle objecten die in De Sims 3 Luxe Accessoires zitten erg goed bij het thema passen en ze zijn stuk voor stuk mooi en/of apart vormgegeven. De items die er wat mij betreft echt uitspringen zijn de nieuwe lopende band, de badkuip en het kampvuur.

Behalve nieuwe objecten zijn er voor zowel mannen als vrouwen nieuwe spullen in de CAS (Create A Sim) toegevoegd. Er zijn een aantal soorten kapsels en een wat groter aantal nieuwe kledingstukken bijgekomen. Kapsels en kleding zijn erg smaakgebonden, dus ik kan hier niet namens iedereen spreken. Maar wat ik er wel over kan zeggen is dat de kapsels die erbij zitten niet echt bijzonder zijn. Er is eigenlijk maar 1 kapsel dat ik echt mooi vind en dat is het wat langere haar voor vrouwen. De rest is een beetje van hetzelfde.

De kleding is daarentegen wat mooier en daar krijg je dan gelukkig ook wat meer van. Je zult waarschijnlijk niet alles mooi vinden, maar de meeste stukken kleding die Luxe Accessoires bevat zien er goed uit en passen uiteraard bij het leven in een loft.

Als je een review over een accessoires pakket aan het maken bent, kan een verwijzing naar de store tegenwoordig niet meer ontbreken. In de store betaal je al gauw tussen de 10 en 20 euro voor één enkele set die bestaat uit zo’n 20 tot 50 items. (Neem deze bijvoorbeeld.) In dit accessoires pakket krijg je totaal zo’n 70 nieuwe objecten en CAS spullen voor ongeveer 20 euro en vaak nog wel goedkoper bij bijvoorbeeld internet winkels. Als je het dus zo zou bekijken is Luxe Accessoires dus een stukje goedkoper dan het kopen van spullen op de store. Er staat alleen wel tegenover dat je gebonden bent aan de spullen in het accessoires pakket en je niet zelf je favoriete spullen uit kan kiezen.

Er wordt hier en daar gezegd dat de spullen in Luxe Accessoires weer net iets te modern zijn. Daar is natuurlijk makkelijk wat aan te doen. Je kan ze namelijk, net zoals bijna alle andere dingen in De Sims 3, een andere kleur geven door middel van Create A Style. De objecten zullen er dan meteen een stukje minder modern uitzien, maar ook met wat minder moderne kleuren zien ze er goed uit en kan je ze makkelijker ergens anders plaatsen waar modern gewoon niet mooi is.

Al met al is dit Accessoires pakket zijn geld waard als je van dit soort objecten houdt. Als je niet helemaal van dit soort objecten houdt kan je misschien beter wachten tot er interessante koopjes op de store verschijnen. Er missen helaas wel een paar typische objecten die je toch zou verwachten in een accessoires pakket als dit, maar hopelijk komen er in een toekomstige uitbreiding of accessoires pakket evengoed onder andere nog liften en podiums.

Deze Review is geschreven door Xelles.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *