SN review: Lunar Lakes voor De Sims 3

Click here to read the English version

Inleiding

De nieuwe wereld Lunar Lakes is een fantastische wereld vol fantasie en is perfect voor de Sims die willen ontsnappen aan het dagelijkse leven. Het verhaal achter Lunar Lakes is dat er Sims die zijn gestrand op een buitenaardse planeet, nadat hun ruimteschip het begaf. Dit schip hebben zij tevens in het midden van de stad gelaten en hebben er een gebouw omheen geplaatst. De overlevende Sims gebruikten de technologie van hun thuisplaneet in combinatie met de ontdekte kristallen, zo kunnen toch overleven op Lunar Lakes.

Deze vindingrijke Sims hebben op deze manier al een paar generaties weten te overleven. Ze hebben wegen gebouwd, landbouw ontwikkeld en een bruisende kolonie gesticht. Maar is Lunar Lakes wel iets voor de Simmer die niet van fantasie houdt? In deze review willen wij, Nina en AnsjJ2, jullie zo veel mogelijk informatie geven over Lunar Lakes en of het de moeite waard is om de wereld aan te schaffen.

Eerste indruk AnsjJ2

Toen ik voor het eerst hoorde over Lunar Lakes, was ik gelijk erg nieuwsgierig. We hadden eerder in De Sims 2 al een soort ‘alien’ wereld en ik wist zeker, dat als er zo’n wereld zou komen voor De Sims 3, het nog uitgebreider zou zijn dan in De Sims 2. En dat is Lunar Lakes zeker. Toen ik de stad voor het eerst opende, was ik eigenlijk verbaasd dat EA zoveel details en tijd hierin heeft gestopt.

Eerste indruk Nina

Maar één dag voordat Lunar Lakes verkrijgbaar was, hoorde ik van deze nieuwe wereld. Veel tijd om informatie te lezen en foto’s te bekijken had ik dus niet. Dus toen ik voor het eerst de buurt opende, keek ik wel mijn ogen uit. Ik hou eigenlijk helemaal niet van fantasy en dat soort dingen, maar toch was ik erg nieuwsgierig. Er zitten erg veel leuke families met hun eigen verhaal in de buurt die echt de moeite waard zijn.

Kleding

Bij de nieuwe wereld zitten twee complete outfits en twee paar schoenen. Één outfit voor de man, wat er uitziet als een moderne Ninja pak. En een raar punterig pak voor de vrouwen. Ook bij de schoenen is één paar voor de mannen en de ander voor de vrouwen. De kleding vind ik dan niet al te mooi en ook niet echt bij Lunar Lakes passen, maar waar het wel bij past is de kleding van De Sims 3 Luxe Accessoires.

De kleding uit Luxe Accessoires heeft hier namelijk iets van weg, ook ultra modern en in dezelfde kleurtinten als de outfits die je krijgt bij Lunar Lakes. Ik denk dat EA daar bewust voor heeft gekozen, De kleding is allemaal in dezelfde stijl en niet al je Sims lopen in dezelfde outfit als je alleen kleding wil in deze stijl.

Families in Lunar Lakes

Er zijn dus heel wat leuke families te vinden in Lunar Lakes. We zullen er een aantal noemen, met één familie in het bijzonder: de familie Benton.

De familie Benton bestaat uit vader Benjamin, moeder Dahlia en kinderen Carly en Jax. De hele familie is sportief, behalve Jax. Hij is echt het buitenbeentje van de familie, zijn hele familie heeft een hekel aan hem. Gelukkig heeft hij Chrissie Landgraaf nog.

Benjamin Benton heeft een baan als topatleet (niveau 4). Hij is dus erg atletisch, dapper en heeft een hekel aan kinderen. Benjamin is, als enige van de familie, beroemd.

Zijn vrouw Dahlia werkt in de ordehandhaving (niveau 6). Zij is ook erg atletisch, maar ook ambitieus en perfectionist.

Dochter Carly is een goed voorbeeld van hoe Benjamin en Dahlia hun kinderen willen zien, erg sportief. Toch heeft Carly een geheime liefde, muziek. Ze is namelijk erg virtuoos, naast dat ze ook atletisch is en soms ook slonzig. Carly heeft nog een grote liefde namelijk Jarerth Alto.

En dan zoon Jax, gehaat door de hele familie. Hij is een neuroot en een workaholic. Zijn troost vind hij bij Chrissie Landgraaf, een goede vriendin van hem.

Het huis van de familie Benton heeft een zwembad binnenshuis, 3 slaapkamers en 1,5 badkamer. Er zijn veel ramen en het staat op een rustige locatie, vlakbij het park ‘Herinneringen aan Appaloosa Plains’.

Een aantal andere families in Lunar Lakes die wel leuk zijn om een spel mee te starten:

Landgraafklonen: Christina Landgraaf heeft drie kinderen ‘gekloond’. Het is een apart gezicht, want iedereen lijkt op elkaar.

Alto: Trenton Alto stamt af van de familie Alto die je in Sunset Valley kan vinden. Hij is niet erg geliefd in de stad, maar zijn vrouw daarentegen wel.

Bayless-Willheim: Deze twee zijn dol op elkaar. Ze gaan graag naar feestjes en wonen op een fantastische locatie aan het water.

Tomyoy: Michael werkt in het leger en is verliefd op Sofia Vanderburg, die een stukje verderop in Lunar Lakes woont.

Er zijn natuurlijk nog veel meer families, maar deze zijn toch wel erg leuk om mee te spelen.

De natuur

De natuur in Lunar Lakes vind ik het mooist van alle werelden die er tot nu toe zijn voor De Sims 3. De gekleurde bomen en rare paddenstoelen zijn mijn lievelings ‘objecten’ in het spel. Het mooiste plekje om van de natuur te genieten is boven op de krater/berg, hier zit je mooi afgelegen van het dagelijkse leven en kan je genieten van de mooie bomen terwijl je zit te picknicken of een balletje staat over te gooien.

Wat ook apart is aan de natuur van Lunar Lakes zijn de vijf koepels met natuur er in. Het is eigenlijk niet meer dan een glazen bol waar een tuin in ligt, maar wat deze koepels toch speciaal maken is dat het de natuur van Sunset Valley, Twinbrook, Hidden Springs, Riverview en Appaloosa Plains bevat. De parken zijn mooi uitgewerkt en wanneer je een park bezoekt, voel je je toch weer een klein thuis in een vreemde wereld. In de natuur zijn er ook vreemde stenen te vinden, deze hebben iets weg van de stenen die om het ruimteschip heen zitten en het lijkt ook op de diamanten uit de speciale boom. Deze stenen geven in de nacht licht, waardoor Lunar Lakes nog mooier wordt s’ nachts.

De huizen van de buurtbewoners

Het allereerste dat mij opviel toen ik bij mijn familie aankwam, was dat de brievenbus was veranderd. Natuurlijk had ik al gezien dat het huis een aparte architectuur had, maar de brievenbus viel mij eigenlijk gelijk op. Bij mijn familie waren er twee brievenbussen, de één was met een roze licht streep aan de zijkant en de ander was met een witte. Beiden hebben ook weer een aparte vorm.

Ik vind het een leuke toevoeging aan het spel dat ze de brievenbus ook een keer helemaal hebben veranderd en ze passen perfect bij de huizen van de bewoners. De huizen van de bewoners hebben een aparte architectuur, en met architectuur bedoel ik natuurlijk de vormen en kleuren. EA gaat dit keer echt alle kanten op om huizen zo apart mogelijk te bouwen en in te richten, iets wat ik persoonlijk erg uitdagend vind en hierdoor is het eindplaatje prachtig geworden. De huizen van de bewoners passen perfect in de stad!

Rabbit Holes & Openbare kavels

Dit keer vind ik de Rabbit Holes echt tegenvallen of EA te weinig tijd had om echte gebouwen te bouwen of er gewoon geen zin in had, ik weet het niet. Maar de ‘Portals’ vind ik niet echt handig, het is dat er een icoontje in de stad boven hangt zodat je weet wat het is, maar anders had ik het echt niet geweten wat alles is. De echte locatie waar je Sim zijn spullen kan halen, zit vermoedelijk onder de grond, maar meer dan een portal waar je Sim in loopt zal je ook niet zien. Overigens zien de portals er wel mooi uit, maar ben ik niet zo enthousiast over dat ze er overal zo’n portal neer hebben gezet.

De overige openbare locaties waar je in kan vind ik daarentegen, net als de huizen, prachtig. Het is weer lekker apart en ik kan er geen genoeg van krijgen om alle openbare plekjes waar je kunt komen, te bekijken! Van het zwembad tot aan de bibliotheek, alles is in detail uitgewerkt waardoor je echt niks tekort komt voor het leven van je Sim. Al met al vind ik de locaties waar je wel kunt komen, gewoon fascinerend

Koop en bouwmodus

Ook krijg je bij deze wereld meubels, iets wat ik persoonlijk niet had verwacht aangezien je bij Hidden Springs geen meubels kreeg. De meubels zijn ook futuristisch en ook vind ik weer dat Luxe accessoires, Lunar lakes weer goed zou kunnen aanvullen qua accessoires voor in huis. De meubels bestaan uit: een bank, een eetkamerstoel, een eettafel, een nieuwe lamp en er is ook nog een wand accessoire. De wandaccessoire heet ‘De Simon wegwijzer’ en in ieder klein vakje staat er in het Simlish wat opgeschreven.

Naar mijn idee is het een navigatie schilderij voor in Lunar Lakes, en misschien leid dit je nog wel ergens naar toe? Over het algemeen zijn de meubels niet afschuwelijk en heeft EA er wel wat leuks van gemaakt. Hier ben ik net zoals de kleding niet heel enthousiast over, maar eerder neutraal.

In bouwmodus heb je ook een paar nieuwe voorwerpen waaronder een nieuw raam, een nieuwe pilaar en een nieuwe deur. Deze passen ook zeer bij de gehele stijl van de huizen in Lunar lakes. Persoonlijk vind ik de nieuwe deur het mooist van allemaal, alleen jammer genoeg gaat hij net zoals alle andere deuren normaal open. Ik had stiekem gehoopt dat deze deur naar binnen zou schuiven als een futuristische deur! Maar dat maakt de deur eigenlijk niet minder mooi.

De welvaartsboom

De welvaartsboom is naar mijn mening het leukste object dat je krijgt bij Lunar Lakes. Het is een boom die je, als je de vrucht eet, een vaardigheid geeft. Zo liet ik mijn Sim de ‘Zielsvrucht’ eten en hij kreeg er één niveau schrijven bij, bij de ‘Lichaamsvrucht’ een niveau oosterse vechtkunst, bij de ‘Oogstvrucht’ een niveau tuinieren en bij de ‘Geestesvrucht’ weer een niveau schrijven. Er zullen er vast nog wel meer zijn, maar deze boom is echt handig! Als je geluk hebt kan je makkelijke een extra niveau omhoog gaan bij een vaardigheid!

Conclusies

Conclusie AnsjJ2:

Puur voor de wereld zelf is het de prijs waard, de toevoeging van de meubels vind ik persoonlijk minder mooi dan de wereld zelf. Als je van een fantasie wereld houdt met aparte huizen en aparte gezinnen in een aparte wereld, dan moet je deze wereld, die redelijk geprijsd is, echt kopen. Als je twijfelt zal ik een tip geven: Wacht tot de wereld in de uitverkoop is, als de wereld ooit in de uitverkoop komt natuurlijk.

Die tip geldt natuurlijk niet alleen voor de mensen die twijfelen, maar ook voor de mensen die staan te popelen om deze wereld. Het is de prijs meer dan waard, maar 20 euro voor alleen een wereld vind ik toch wel een beetje duur. Enfin, het gaat om de wereld zelf en niet om de prijs ervan. De wereld is echt fantastisch als je ervan houdt, ikzelf heb er een paar dagen aan moeten wennen maar nu ik er eenmaal aangewend ben, geniet ik er met volle teugen van.

Kopen als je een dikke portemonnee hebt.

Conclusie Nina:

Voordat je Lunar Lakes echt leuk gaat vinden, moet je er eerst een tijdje in spelen. Nadat ik dat heb gedaan, ben ik echt van de buurt gaan houden. Lunar Lakes lijkt niet op de andere standaard buurten die je elke keer weer krijgt. Zeker voor de dagboekenmakers is dit een wereld die je moet hebben.

Mijn conclusie is dus dat Lunar Lakes zeker het geld waard is, ook al ben je – net zoals ik – geen ‘fantasy’ fan, je gaat echt van Lunar Lakes houden.Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *