Problemen met nieuwe patch (1.5 / 1.6) voor Sims 3

We krijgen steeds meer berichten op onze site en forum dat de nieuwe patch die vanochtend online is gekomen toch niet al te best werkt. Er zijn meestal geen problemen met het installeren maar wel met het opstarten van het spel (crashes) en voornamelijk met het bewaren van je spel.

Ik heb zelf net even gekeken en inderdaad: het bewaren van je spel geeft een error en erna is deze mislukte Saved Game (dus de familie cq buurt) ook meteen compleet weg als je het spel erna weer opstart.

Zodra er een oplossing voor is melden we we dat uiteraard meteen.

!!! VOOR NU RADEN WE IEDEREEN AAN DE PATCH NIET TE INSTALLEREN !!!

Verdere problemen die gemeld worden: auto’s kunnen niet meer goed geplaatst worden, moestuinen die totaal verdwenen zijn, huizen en downloads die weg zijn, problemen met de UI in CAS en bij omkleden, schoolbussen en carpools die niet meer wegrijden, vaardigheden die verdwijnen, etc etc. En na installatie van Wereldavonturen zijn deze problemen vaak niet opgelost.

199 reacties

 1. Ik heb net de complete map Mods/Packages weggehaald (daarvan wel een backup) en het resource.cfg bestandje uit de root van Sims 3 gehaald.

  Daarna een nieuwe buurt aangemaakt. Opslaan in de buurt ging nu goed en ook eerste keer opslaan in Frankrijk ging goed. Het zou dus kunnen zijn, dat opslaan met nieuw aangemaakte buurten wel goed gaat. Maar dan wel zonder Mods en downloads. EA downloads werken trouwens nog wel dan.

  1. bericht geupdate: Verdere problemen die gemeld worden: auto’s kunnen niet meer goed geplaatst worden, moestuinen die totaal verdwenen zijn, huizen en downloads die weg zijn, problemen met de UI in CAS en bij omkleden, schoolbussen en carpools die niet meer wegrijden.

 2. Bij mij gaat het heel slecht. Ik kan het opstartscherm niet eens openen. Nou ben ik iest aan het downloaden ik hoop dat het dan wel kan!

  1. holy shit: ik keek net even en de familie cq buurt die ik getest heb is nu helemaal weg :S gelukkig was het niet mijn familie Kwana 🙁

  1. Ik heb de oplossing gevonden om van die foute patch af te komen.
   Ga naar configuratiescherm en dan prestaties en onderhoud en dan systeemherstel, ga naar een vorige datum en als dat is gedaan heb je weer de oude versie

   Klopt dit? weet iemand dat?

 3. Laatste ervaringen: Opslaan met een nieuw aangemaakte buurt gaat gewoon goed. Daarna resource.cfg en Mods/Packages map weer teruggezet en ook met die zaken gaat het opslaan gewoon goed in die NIEUWE buurt.
  Voorlopig blijf ik van mijn legacy buurt af.

 4. Ik kan de patch niet eens installeren. Als deze wilt installeren krijg ik een error code van installshield. Ik kan wereldavontures dus ook niet installeren aangezien de patch vereist is voor WA.

  1. Ik heb net mijn computer terug gezet naar gisteren en als ik Sims 3 opstart is de patch weg en moet ik hem opnieuw installeren maar dat doe ik niet!

 5. ik kom net pas thuis en lees het nieuws van die patch. Moet ik hem nou instaleren of neit ? ik heb WA nog niet maar ik ga hem donderdag halen

  help please ;p

 6. Bedankt EA. Alle sociale interacties behalve “Bang maken” zijn verdwenen. En het forum doet het ook niet. Fijn.

  Hoe ga je naar een vorige versie?

 7. wij hebben net de patch geinstalleerd en zien nu pas dat het nogal wat problemen geeft :s
  Het spel opslaan lukt al niet meer, maar verder nog nix gemerkt. We hadden eerst het probleem dat de sims uit de buurt niet meer verhuisde en de muziek t nie meer deed… Dat is nu wel opgelost. Had iemand anders daar ook last van?

 8. Foutmeldingen die verband houden met het opslaan van de game
  ———–
  Hieronder staan wat foutmeldingen die je in de game tegen kunt komen.
  Neem contact op met de customer support als je tegen een van deze fouten aanloopt.

  01: Geen informatie over het opgeslagen bestand.
  02: Geen actieve wereld.
  03: Het pad van het opgeslagen bestand is ongeldig.
  04: Directory kan niet opgeslagen worden.
  05: Kan het gevraagde bestand niet vinden.
  09: Kan de kopgegevens niet creëren.
  10: Kan de kopgegevens niet invoeren.
  11: Oproepfout voor het opslaan.
  12: Bestandsfout bij het opslaan van de wereld.
  13: Oproepfout na het opslaan.
  14: Geen laad-/opslagbeheer gevonden.
  15: Andere fout. Sorry.

 9. ik lees net ergens dat, als je t spel eenmaal hebt afgesloten, opnieuw hebt opgestart(en dus families kwijt bent) je daarna je spellen die er nog zijn gewoon weer kan opslaan.

  heeft iemand dit al geprobeerd?

 10. Flint, ga daar maar niet van uit. Enige dat tot nu toe werkt (althans bij ons op 2 pc’s), is spelen met een nieuwe buurt en van je oude afblijven voorlopig.

 11. O jee… wat nu! Ik heb de patch gedeïnstalleerd, maar nu start m’n spel dus niet meer op! alsjeblieft weet iemand een oplossing behalve het hele spel opnieuw te installeren? Ik heb al zoveel spulletjes gedownload…..aargghh!!!

  1. nee het is echt hopeloos: veel simmers hebben problemen. ik heb een back up gemaakt en ga morgen denk ik maar Sims 3 opnieuw installeren. Ik denk niet dat ze een snelle oplossing voor de patch problemen hebben. Nu maar hopen dat ik de laatste patch straks kan vermijden met het updaten van mijn nieuwe Sims 🙁

 12. En bedankt dat je alle andere hopeloze simmers een hart onder de riem steekt :S sorry ‘kay’, maar dat slaat dus nergens op:S

 13. Het is zo, stond in de lijst met wijzegingen, dat er ook dingen vsn WA werden geupdate, en die staan (bij de meeste) er nog niet op. Ik denk dat het daarom is 🙁

  1. Ja daan daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben als ik de patchnotes nog eens teruglees. Maar waarom hebben ze hem dan online gezet wetende dat veel mensen geen WA hebben?

 14. Ik noem dit geen patch meer maar een bugtch. En bij sommige lessen zie je nu ook knopjes en verwijzingen naar dingen die alleen in wereldavonturen zitten.

 15. als je wa hebt, Lost het probleem zich niet op
  Ik heb vandaag wa namelijk opgehaald, maar ik heb precies het zelfde probleem. Ik denk dat ik net als hiki doe, Alles eraf gooien, en dan alles weer op nieuw instaleren. Het is ggeen pretje maar het moet… Anders duurt het denk ik te lang.

  1. ik zou even wachten tot er een SIMSguru heeft gereageerd: jammergenoeg zijn de officiële forums nu onbereikbaar, tenminste bij mij dus kan niks checken.

 16. Ik snap gewoon niet waarom alles altijd zo ingewikkeld moet, het is toch te gek dat er altijd bij updates problemen zijn??? Het lijkt inderdaad of EA niet goed nadenkt over de konsekwenties van hun updates.

 17. Hmmm… misschien wacht ik nog even met deïnstalleren van de sims totdat ik WA heb geïnstalleerd, hopelijk is dat de oplossing?. Dan ga ik inderdaad wel weer even terug naar Sims 2 ;-). Is WA vandaag niet uitgekomen in Amerika?. Waarschijnlijk is daarom de patch vandaag uitgekomen, beetje dom als ik het zeggen mag…

 18. Maar naar welke dan? En die mensen die er al hun best aan hebben gedaan, ik bedoel, er zijn ook onschuldige mensen, denk daar is aan! Maar inderdaad, het is mischien goed dat EA het opgeeft aan een andere gamestudio.

 19. Rustig aan jòh Kelvin.
  Als je het ergens niet mee eens bent, hoef je niet gelijk een petitie te beginnen. (En ik denk ook dat het een beetje zinloos is)
  Er komt heus wel een oplossing, maar je moet gewoon even geduldig wachten en voor de een is dat wat moeilijk dan de ander 😉

 20. Op het officiele EA sims forum staan ook geen oplossingen. Er zijn daar ook veel mensen met hetzelfde probleem.
  Ik kan nu alleen niet meer op dat forum kijken, het zal er wel te druk zijn..
  Ik ben er nogal boos over dat mijn opgeslagen spel nu totaal verdwenen is. En ik vind het echt belachelijk dat er op de site van EA niks over vermeld staat. Ik verwacht op z’n minst excuses, en een nieuwe update die de eerste update ongedaan maakt.

 21. Ze kunnen dan wel met oplossingen komen zemm maar ze hebben er nu te vaak in patches erge bugs gestopt het lijkt echt of EA dingen nooit goed afmaakt.

 22. Als dat zo is, vind ik dat ze dat erbij hadden moeten zeggen. Ik kon dat niet weten toen ik de update installeerde. Maar ik denk dat dat niet het geval is, aangezien veel mensen met WA dezelfde problemen hebben als mensen met alleen Sims 3.

 23. Precies ik ben het wel met hephe eens, We willen excuses en VOORAL een nieuwe patch die de eerdere patch ongedaan maakt! Ik vind het het krankzinnig. Maar misschien moeten we EA nog een kans geven en hem dit te laten doen, en door dat ze geen fouten meer gaan maken!

 24. Ik denk dat op dit moment heel Europa en Azië etc. problemen ondervindt en niet alleen de spelers in Nederland (zijn er ook al hééél veel ;-)). En dat zijn er nogal wat! Ik kan me zo indenken dat het op dit moment crisis/chaos is bij EA en dat we nog even geduld zullen moeten hebben op een antwoord helaas. Dussss… ook al ben ik van nature erg ongeduldig, we zullen op een antwoord moeten wachten, komt vast wel….zucht.

 25. Daar hoop ik dan maar op, en op een oplossing. Maar ze kunnen op z’n minst alvast op de EA site zetten dat er problemen zijn met de update, en zo de mensen die de update nog niet hebben gedownload waarschuwen en het probleem toegeven.
  Tot er een antwoord/oplossing komt blijf ik maar van mijn sims af, voor er nog meer families verdwijnen.

  1. Ik denk dat er op de burelen van het Sims Team flinke paniek nu is en vergeet niet: die zijn pas om 15.00 uur onze tijd begonnen met werken en ik weet zeker dat toen ze hun mails checkte al veel Community Managers hebben gemeld dat er grote problemen zijn met de patch. Meestal moeten we 24 uur wachten op een officiële respons.

 26. Groot gelijk Hephe. Ik blijf er tot donderdag ook nog maar even vanaf.
  Straks moet ik nog mijn eigen sims (slechts en paar) weer van m’n sims 3 pagina gaan downloaden!lol!.
  Tja, zou het ook op prijs stellen als ze iets van zich zouden laten horen, dit probleem is toch wel erg groot.

  1. Als ik het zo lees de reacties wachten de meeste toch even. Je kan proberen te spelen met nieuwe families en je oude families niet aanraken maar dan nog kunnen er problemen komen. Het is dus voor nu: op eigen risico! 🙂

 27. EUH IK DENK HET WEL MSS KOMT ALLES GOED ALS JE HET SPEL HEBT GESEEELD MOMENTEEL HEB IK DIE PATCH NOG NIET MAAR IK GA HEM DENK IK NIET INSTALERE MAAR IEDEREEN MET EEN PROBLEEM IK WENS JULLIE VEEEL SUCCES!!!!!!!!!

 28. Maar ik heb even een andere vraag. Kijk ik hem de sims3 WA nou gekocht, maar als ik die spullen wil en mijn simspoints, hoe krijg ik die dan… moet ik die seriecode intypen of moet ik weer een nieuw account aanmaken? Sorry voor het veranderen van onderwerp.

 29. nu ik vannalles heb gehoord dat de sims 3 wa zelfs niet werkt ben ik wel bang aant worden moet ik me zorgen maken (de patch is nog wel niet geinstalled)

 30. Tssss….nu is het dus afwachten. Ik kreeg de update “aangeboden” toen ik de sims wilde opstarten en natuurlijk heb ik direct ja gezegd. De andere keren had ik ook geen problemen met de patches dus daarom heb ik niet eerst even een forum o.i.d. gecheckt om te kijken of de patch in orde was. Voelt nu alsof ik een virus heb gedownload :-((

 31. Ow. Maar ik wil wel dezelfde families houden,want zit in een wedstrijd.Kan dat? Of moet je nou alles weg halen? Ik raak een beetje door de war. Er staan hier zoveel berichten.

 32. Ja. Ok. Dat ga ik dus ook proberen,als ik problemen heb. Ik ga voor de zekerheid maar mijn savedgames en downloads om mijn Usb-pootje zetten < XD!

 33. Dat van die nieuwe buurt aanmaken heb ik al ongeveer vanaf kwart voor vijf op diverse plekken op het forum genoemd. Dat werkt dus gewoon. Heb al een paar uur ongestoord kunnen spelen nu.

 34. Hoi all, Ik vraag me af of de problemen niet veroorzaakt worden door spullen van andere sites (downloads)ik heb ze namelijk niet en moet zeggen heb weinig last.Alleen met het licht heb ik wat problemen snap die nieuwe instelling niet en nu is alles fel verlicht ook al zet ik t normaal.En de bomen hebben een wat blokkerige schaduw sinds de patch. Hoop voor jullie dat t probleem gauw word verholpen, O ja ik heb t vinkje uitgezet bij automatisch updaten ik kijk de volgende x dus wel ff uit.

 35. ik was te lui om die patch te installeren ik dacht dat doe ik morgen wel. dus geluk voor mij. maar wel vervelend voor de mensen die hem wel geinstalleerd hebben. en dan maar bedenken dat vrijdag de 13de net voorbij is, je zou bijna denken dat dat vandaag is. ik hoop voor iedereen dat ea hier iets aan gaat doen zodat jullie spel weer normaal word.

 36. oke… snap het niet… ben al blij dat ik heb uitgevonden hoe ik spulletjes moet up/downloaden naar “mijn pagina” hahaha!!
  Moet ik nu het spel weer opnieuw installeren of ….i.v.m. het aanmaken van een nieuwe buurt…ben hier echt niet goed in lol!

 37. zooo… heb echt geen geduld 😉 ben de sims opnieuw aan het installeren. Was ik eigelijk toch al van plan. Had veel “verkeerde” downloads. Kan nu weer met een schone lei beginnen. Maar moet ik die patch nu wel of niet installeren?? hulp graag. alvast bedankt!

 38. Een nieuwe buurt aanmaken is idd geen probleem. Tot je honger krijgt, of iets wilt gaan planten.

  Dan blijkt, dat in de supermarkt geen groenten worden verkocht, dat er geen wilde planten te vinden zijn (net als insecten/vlinders/zaden/mineralen en metalen).

  Er blijft dus iets flink mis, ook als je mét de nieuwe patch een nieuw spel start.

  Ik baal echt enorm.

 39. Je moet zorgen dat je voldoende voedsel bij je hebt. Bij de plaatselijke handelaren kun je eten kopen. Dat is dus geen bug maar zorgen dat je goed voorbereid op avontuur gaat 🙂

 40. De enige wilde plant in riverview, is de omniplant bij het wetenschappelijk lab. Daar heb je niet zoveel aan, als je er geen slablaadje aan kunt laten groeien.

  Geen zaden te vinden, geen groenten te koop… ja en dan?

 41. Ik heb bij de speciale handelaar anders een hele lijst voedsel gezien. Die moet je wel betalen met antieke munten. En die handelaar loopt ergens in de buurt van de iwnkels. En ook op het buurtoverzicht heb ik die altijd aangegeven gezien.

 42. Heb jij het nu over Wereldavonturen?

  Ik heb het over de basegame Sims3.

  Daar heb je geen speciale handelaar, enkel de supermarkt.

 43. En ja, die speciale handelaar zit in WA inderdaad, omdat ik dacht dat je het daarover had. Leek me logisch in een lijst met reacties die over WA gaat.

 44. Ga dat maar eens proberen dan met de nieuwe patch. Ik heb net uitgelegd, dat er geen groenten meer te koop zijn in de supermarkt, enkel vis.

  En zaden, mineralen/metalen/, insecten, wilde planten zijn eveneens uit het spel verdwenen.

 45. Sorry, je hebt gelijk. Dat vergat ik even. Die patch is zowel voor basegame en WA hetzelfde. Dus WA spelers hebben dezelfde problemen. Maar goed, terug naar je probleem: jij kunt dus geen ingrediënten meer kopen in de supermarkt?

 46. Precies, er zijn geen groenten en fruit meer te koop in de super. En evenmin kun je iets planten. Er zijn geen wilde planten, en zelfs als je een les tuinieren volgt in het wetenschappelijk lab, krijg je geen zaadjes na afloop.

 47. Ik heb nog gewoon de volledige lijst bij de supermarkt en heb zojuist appel, sla en tomaat gekocht. Die verscheen ook keurig in de inventaris. Ook lagen er zaadjes op de gebruikelijke plekken. Blijkbaar vertoont de patch voor iedereen nog weer verschillende bugs ook. Lastig dus.

 48. Of misschien komt dat wel, omdat jij WA wel hebt?

  Dat vermoeden heb ik namelijk, dat de patch helemaal is gericht op WA, maar de basegame is onspeelbaar geworden. Beetje omgekeerde wereld. Een basegame, heet niet voor niets een basegame.

 49. Kan zijn dat dat voor bepaalde bugs geldt, maar neem van mij aan, dat er dan nog steeds vele bugs overblijven. Ik heb vandaag al drie buurten om zeep geholpen vanwege de fout met het opslaan 🙂 voordat ik erachter was dat je voorlopig beter een nieuwe buurt aan kunt maken. We moeten denk ik maar afwachten waar EA mee komt.

 50. Ik had 2 spellen lopen waar ik best fanatiek mee aan het spelen was, en Sunsetvalley was bijna helemaal af. Alles is weg na deze patch 🙁

  Iemand riep, dat je dan toch gewoon opnieuw kunt starten, en dat de error 16 dan uitbleef. Dat is ook zo, als je alles kwijt bent, en je start met een nieuwe buurt… dan kun je gewoon opslaan zonder een error 16.

  Maar zonder zaden/wilde planten/ mineralen/metalen en insecten… en zonder groenten en fruit in de super, is het spel onspeelbaar.

 51. Mensen, je kunt verloren savegames toch terugzetten door de back-upbestanden (die overigens automatisch door De Sims 3 gemaakt worden) goed neer te zetten?

 52. Dat is idd niet leuk. En je hebt niet nog een back-up van je buurten denk ik. Maar ik denk dat EA snel met iets moet en zal komen. Het EA-forum wordt de hele avond al overspoeld. Normaal zitten er rond deze tijd nog zo’n 300 gebruikers online, nu zijn het er nog ruim 1900 zag ik net. Dat forum loopt dus de hele avond ook al niet.

 53. Edwin, door WA worden er nieuwe mapjes aangemaakt in de saves folder onder documenten. Heb daar al het een en ander weggehaald, maar tot nu toe zonder succes. Ik heb overigens nog wel backups van een paar weken terug van die buurten, dus helemaal kwijt ben ik ze niet gelukkig.

 54. Edwin, nee dat gaat niet. Ook met systeemherstel gaat het niet. Wat er dan gebeut: Je start het spel op. Sims 3 wil opnieuw de patch downloaden, jij annuleert dat… Sims3 schakelt zichzelf prompt uit.

  Je MOET de patch dus downloaden, om nog te kunnen spelen… en met die patch is je spel meteen ook afgelopen.

  Er is geen ontkomen aan, dat is juist het kwalijke van deze hele kwestie.

 55. Hmmm .. een wild idee. Achter de knop update svan het opstartschgerm staat iets van ‘automatisch updaten’. Als je het vinkje daar weghaalt, gaat het dan nog steeds zoals jij beschrijft Zataii?

 56. Wim, nou dat maar beter ook, als ze snel met een oplossing zouden komen. Maar tot nu toe, vind ik dat EA zich beschamend opstelt. Er is nog geen excuus bericht van ze uitgegaan na alle ellende die vandaag bij hun klanten hebben aangericht.

  Want zo is het natuurlijk wel, we hebben allemaal best veel geld betaald om dit spel te kunnen spelen. Het is bizar dat de producent zelf dan dat product bij iedereen komt vernielen.

  Als ik een nieuwe tv koop, verwacht ik ook niet dat de verkoper na enkele maanden mijn huis binnenstormt met een hakbijl om het ding aan gruzelementen te slaan. Met als argument: Ja er hoort nu ook een dvdspeler bij, en die heb je nog niet gekocht.

  get real…

 57. Hoi Wim,

  Jep, dat heb ik ook uitgeprobeerd. Zonder de patch, wil het spel niet eens meer starten. Je moet dus de patch downloaden om te kunnen starten, en heb je dat gedaan… dan ben je je bestaande spel kwijt, en kun je niet meer spelen omdat er belangrijke functies ontbreken.

 58. Ik kan me voorstellen dat je je nu zo voelt. Maar een bwuste actie om WA verkocht te krijgen … nee, dat is dit zeker niet. Anders had ik nu geen problemen gehad. Om bij jouw voorbeeld te blijven. Ik heb die dvd wel gekocht, maar die is net zo kapot. En wat dat excuus betreft. Vergeet niet dat men in Amerika pas rond 15.00 uur onze tijd aan de werkdag is begonnen. Excuses naar de klanten zouden via de fora kunnen komen, maar die lopen op dit moment hopeloos vast. Ik ga er van uit, dat ze eerst de problemen oplossen en daar op dit moment al hun energie in steken.

  (En ik ga zo trouwens offline .. morgen vroeg weer op.)

 59. Nou… bedoel het natuurlijk ook niet letterlijk, maar het komt er natuurlijk wel op neer. Een basegame is een basegame. Die moet je dus altijd kunnen spelen. Een uitbreiding daarop, mag geen invloed hebben op het basegame. Het is immers een uitbreiding.

  Ze zullen het vast niet expres hebben gedaan, maar het is wel SUPERDOM! En nog dommer vind ik het, dat na alle commotie die er meteen is ontstaan bij spelers, er niet meteen en direct een bericht van EA is uitgegaan naar alle klanten. Ze hebben nog steeds geen enkel statement ingenomen, en geen enkel excuus gemaakt.

  Dat is niet zo netjes van Electronic Assholes.

 60. Ben ik ff blij dat ik het nog niet geïnstalleerd hebt. 😮
  Maar goed, ik heb Sims 3 op 2 PC’s staan. Die ik telkens van elkaar update met een USB-stick, dus dan is het denk ik gewoon een kwestie van Sims 3 herinstalleren en dan met de usb stick van de ene Pc weer over doen naar de andere. 😛

 61. help!help! Ik had geen andere keus dan de sims opnieuw te installeren. Spel deed het echt niet meer na patch :-(. Heb nu een groot probleem en ik hoop dat iemand mij kan helpen. De game start volledig op, maar als ik Sunset valley aanklik lig ik er helemaal uit. Geprobeert om Riverview weer te downloaden, lukt niet, krijg maar 1 kb :-(? gedownload??. Zag overigens dat er nog wel steeds spullen stonden bij geïnstalleerd materiaal (dacht dat ik alles weggegooid had…)moet ik dit misschien eerst weggooien… oei ben echt hopeloos met dit soort zaken…. ga eerst maar eens slapen…zucht… Sims 2 was toch makkelijker. alvast bedankt voor de hulp.

 62. Het probleem met de patch speelt in verschillende landen, zoals in Duitsland waar op het algemeen forum alle topics over de patch zijn geslot.
  Heb het vermoeden dat EA bewust de forums onbereikbaar maakt,hiermee toont EA zijn desinteresse naar ons als klant.
  Een excus accepteer ik dan ook niet meer,een snelle oplossing zou hier zeker op zijn plaats zijn,aangezien vele onder ons het spel niet meer kunnen spelen.
  Kortom EA doet dus niet aan klantenbinding.
  Mijn geliefde ega heeft al een andere naam voor de uitbreiding WAO,ofwel “Wereldavonturen Ongeschikt” .

 63. Spiderlady, je gedownloade spulletjes verwijderen, maakt echt niets uit. Opnieuw installeren ook niet. Zonder de patch kun je niet meer spelen, en met de patch heb je alle problemen die daarmee gepaard gaan.

  Het wachten is op EA die met een oplossing zal moeten komen.

 64. alfredo, dat was ook mijn gedachte idd, met het onbereikbaar zijn van de echte EA fora. Ik had daar mijn ongenoegen ge-üit en kreeg meteen een soort van ban 😀 In die zin, ik had geen permissie meer om een normale reactie te plaatsen op het forum, maar ik kon nog wel een snelle reactie plaatsen 😀

  Hoe dan ook, vind ik de houding van EA in deze kwestie meer dan klantonvriendelijk.

  EA is voor mij vanaf vandaag Electronic Assholes.

  Want zo gedragen ze zich nu.

 65. Dat zou ik niet zeggen. Want ze gaan niet expres een bug maken als ze weten dat ze daarmee klanten wegjagen, en aangezien het zo
  ’n mega-bug is denk ik dat ze drukker bezig zijn met een tegengif dan met excuses.

 66. echt balen dat zon patxh je game sloopt maar dat doet ea ook niet met opzet. Ik hoop dat ze gouw een oplossing vinden voor eht probleem. maar nog effe een vraagjuh, morge wil ik WA halen maar ik de patch van gister nog niet geinstalleerd. Kun je WA spelen zonder die patch ?

  groeten hello25

 67. Ben gisteren m’n buurt kwijtgeraakt door de patch, zoals zovelen,
  & heb toen dan maar een nieuwe buurt gemaakt. Echter, voor mij werkte dit niet, ik kon die buurt één keer opslaan, daarna kreeg ik weer errorcode 16.
  Verder werkte de buurt wel volledig correct bij mij.
  In ieder geval, ik kan de Sims niet deïnstalleren omdat mijn zussen ook hun buurt hebben erop, en ik wil niet dat zij hun buurt ook kwijtraken …
  Dus het blijft wachten, en hopen dat er snel iets gebeurt.

 68. had gisteren ook die patch geinstalleerd. is dat even balen zeg!!wist toen nog niks vna foute patch af dus ja. Krijg mijn spel niet meer opgestart. heb dan alles verwijderd en opnieuw opgestart. dan krijg ik een melding om een software update te doen==> loopt weer vast. dus opnieuw geinstalleerd zonder update en werkt wel goed. Echter als ik WA installeer moet je de sims3 bijwerken anders kun je blijkbaar niet installeren==> weer zelfde probleem. “er is een fout opgetreden, check het logboek”
  nou wat ben ik er dan mee!! Ik kan niet eens spelen, is echt stom eh

 69. Hooi,

  bij mij deed hij ook raar net,
  toen las ik op een site DE oplossing 😀
  Opslaan als…
  als het goed is doet hij het dan wel
  Suc6!
  xx

 70. Ik heb vandaag wa geinstalleerd. had hetzelfde probleem met opslaan.

  wat je gewoon moet doen is opslaan als ,,,,, dan werkt het opslaan wel goed. en de versie 1.5 is er niet meer. bij je opstart menu van wa zie je 2.0.——-. en daar is ook weer een update van.

 71. vergeet maar wat erboven staat.. elke keer als ik het spel opnieuw opstart is de save game weg. heb ea gebeld en daar staat nergen van bekend dat het aan de patch ligt. moet nu alles opnieuw installeren. en mocht dat niet lukken bel ik ze gewoon weer op.

  iedereen moet dit gewoon doen. ea bellen met deze probleem

  het nummer staat in je boekje van het spel

 72. Het lukt mij niet meer om na herinstallatie van het spel op te starten.
  Alles gaat goed, totdat ik Sunset valley open, dan wordt ik er gewoon uitgegooid! wat doe ik fout, moet ik direct-x ook weer installeren o.i.d.? Ik kan Riverview ook niet meer downloaden, dacht dat dat misschien het probleem op zou lossen… Morgen ligt WA op de mat, maar kan hier dus niets mee, aangezien ik geeneens de basegame kan spelen!
  Ik begin overigens ook weer met de eerste patch, moet ik nu de andere patches oko weer downloaden en zoja, waar vandaan?.

  1. Als ik jou was zou ik even wachten tot meer nieuws. Ik ga morgen ook niet installeren en bij mij werkt Sims 3 ook helemaal niet meer: na opstarten floept hij gewoon weer terug naar desktop. Zelfs die nieuwe gratis HDTV installeren lukt niet meer met het opstartscherm.

 73. @hiki. Heb inderdaad precies hetzelfde probleem, ben aan de ene kant wel blij dat ik niet de enige ben, aan de andere kant…. Ik moet dan toch echt eens geduldig afwachten op een oplossing…zucht…zit niets anders op. kan ik alvast beginnen met de handleiding door te spitten van WA ;-).

  1. Ne je bent niet de enige! we zijn met velen 🙂 ook ik baal als een stekker en dan druk ik me nog beleefd uit! Voordeel: als ik WA niet kan spelen heb ik alle tijd om de nieuwtjes bij te houden. Elk nadeel heb z’n voordeel. Ik probeer het maar positief te benaderen 😛

 74. Yup, is ook zo ;-), always look on the bright side of life lol!. Ik zal vanavond nog even kijken of er al weer nieuws is, ga nu maar weer snel aan het werk!.

 75. ligt het niet aan de downloads ….want heb het spel opnieuw geinstalleerd met de laatste patch. speel het spel nu . en bij het opslaan geeft ie geen problemen aan. doe ik mods map erin , ga naar het spel , kan ik geen booschappen meer doen. haal ik de mods map weg , dan kan ik wel boodschappen gaan doen….hmmm vreemd , misschiem moeten ze een aantal packages van de mod the sim gaan updaten voor WA.

 76. oke …zoals hiervoor hab de spel opnieuw geinstalleerd. de laatste patch is erop gezet. speelde eerst de eerste sims 3 spel, heb een gezin gemaakt, speelde er even mee. ging toen het spel opslaan, gaf geen foutcode aan. speelde het spel opnieuw zie je het hoofdmenu, daar was mijn gezin, laad het opgeslagen spel en het was net zoals ik het opgeslagen had toen ik ging afsluiten. daarna WA geinstalleerd. kon mijn gezin gewoon spelen.toen had ik in WA een nieuwe sim gemaakt , speelde het spel en ging toen opslaan en afsluiten. weer geen problemen met de fout code 16. ging weer het spel opstarten en kon gewoon mijn sim gewoon weer laden.

  heb je een mod/packages gebruikt haal die eerst weg. de meeste packages zijn niet geschikt voor de 1.5/1.6 patch.

  wacht tot er een update is voor je packages. bij de site: http://www.modthesims.info/index.php moet je gewoon kijken of er een udate is voor WA.

  succes ermee

 77. Dat probleem van groenten niet verkocht heb ik niet ook geen opslagproblemen terwijl deze sim voordat de patch bestond gemaakt is. Misschien heb ik een iets andere versie van de patch?

 78. Misschien moet je een waarschuwing plaatsen nieuw opslagsysteem werkt niet goed met mods op dit bericht plakken en boodschappen ook niet goed met mods ?

 79. Het probleem is inderdaad de mods map. Als je deze verwijdert, kun je weer boodschappen doen, en zijn er weer wilde planten aanwezig (en zaden).

  Wel jammer om nu even zonder mods te moeten spelen. Maar ik ben iig blij dat het spel het nu weer doet 🙂

 80. Vraagje aan iedereen die Sims 3 niet meer kan opstarten (spel floept weer terug naar desktop). hebben jullie eerst de computer met systeem herstel een dag terug gezet? zodat in het opstart scherm weer een ! stond bij updates? Of hebben jullie alleen Sims 3 eraf gehaald en weer geinstalleerd? En hebben jullie toen ook REGISTER schoongemaakt?

 81. @hiki. Ik heb de computer inderdaad ook eerst een dag terug gezet en kreeg precies hetzelfde. daarna game eraf gehaald en weer geïnstalleerd. maar wat bedoel je met “register”?. helpt dit? En doet de game het misschien wel als ik nu de patch erop zet? Ik ga dan van de allereerste patch naar deze nieuwe kan dat überhaupt of moet ik eerst de voorgaande patches ook installeren?. jaja… hoop vragen…;-)

  1. @ spinnen vrouwtjes 😉 Wacht even nog tot er een oplossing is die verder gaat dan dat gedoe met ‘opslaan als .. ‘ Meer mag ik nu even niet zeggen, sorry. Ik zit zelf ook met smart te wachten en moet zelf ook geduld proberen te hebben!

 82. Help! Ik heb het, foutcode 16! Ik kan nix opslaan!

  Het lullige was, dat ik dit las toen ik net de patch aan het installeren was!

  Ik heb net WA gekregen, maar nu doet hij het dus niet goed!

  Maar ik ga egt niet zomaar mijn families weggooien hoor! Heb er te veel werk in zitten!

  WAT MOET IK DOEN!? PLZ ANTWOORD!

 83. @hiki. oké, ik ga wel even een web spinnen ;-)lol!. Moet toch nog eten…. ga daarna wel even spel spelen van zylom, die doen het altijd ;-p!

 84. @hiki
  Volgens mij werkt het nu wel redelijk hoowr bij mij. Ik gebruik gewoon opslaan als… en dat gaat wel goed. Ik heb volgens mij geen last van alle andere problemen, maar dat komt misschien omdat ik geen mods gebruik (?)… Naja, ik wacht gewoon op een nieuwe Patch 😀

 85. Ik heb mijn oude buurten ook weer goed. Eerst buurten uit saves map verwijderd, daarna backups teruggezet. En daarna idd ‘Opslaan als …’ met een nieuwe naam voor die buurten. Enkele sims sprongen wel vast, maar die waren met resetsim [naam] ook zo weer actief.

 86. Mooi dat er een fix is, maar wat hebben de simmers er aan die na het opnieuw installeren van de game er steeds weer worden uitgegooid? komt daar ook een fix voor? of moet ik nu deze patch installeren?

  1. @ spiderlady: volgens mij wordt met de allerlaatste patch alleen de Opslaan bug gerepareerd: verder niks. Laten we hopen dat ze bij EA nu dag en nacht doorwerken, ook in het weekend, om de rest te proberen te fixen want dit is wel een enorme kater voor de mensen die zo lang gewacht hebben en nog niet normaal kunnen spelen. En een aardige afknapper voor EA natuurlijk ook.

 87. Daar heb je dan zolang opgewacht, ik super ver met me sim en kei hard voor gegamed om uiteindelijk alles gehaal helemaal in spanning begonnen aan WA om vervolgens alles weer kwijt te raken, jammer, van WA terwijl het wel een super coole uitbreiding is!!! Ga je nu weer een nieuw spel beginnen ben je die vervolgens weer kwijt dus opnieuw beginnen heeft geen zin, EA is deze keer echt mega de fout ingegaan…

  “Wilde aaleen ff me beklaag doen” hehehe

 88. Ik denk dat de foutcode te maken heeft met de vorige patches (1.3 en 1.4 ). toen ik nog geen WA had en het spel ging updaten naar 1.5/1.6 en het spel ging spelen gaft ie de foutcode aan. heb het spel helemaal opnieuw geinstalleerd, de laatste patch 1.5/1.6 geupdate. ging het spel spelen en toen ik het op ging slaan gaft ie geen foutmelding aan.
  ik denk dat dat het is.

 89. Ik heb net een e-mail verzonden naar EA. Ik hoop dat ik snel iets van ze hoor, want ik wordt hier helemaal kriegel van!. WA al binnen, leuk boekje…

 90. Hallo..
  Ik heb net de Sims 3 er helemaal opnieuw opgezet, en wil die nu updaten naar 1.6 maar krijg dan de meilding Fout tijdens update: ongeldig bestand gevonden..

  Wat te doen??

 91. ik had die ene patch 1.6 geupload, toen kreeg ik ook die error 16 toen hebben we mijn computer terug gezet naar de dag ervoor. dus nu heb ik die patch niet meer. nu moet ik patch 1.7 (ofzo?) uploaden maar dan krijg ik steeds een melding dat er een ongeldig code is?

  HEELP!!
  ik word gek van dat!
  kan iemand me daarmee helpen ?
  maar ik wil niet mijn families enzo kwijtraken.

 92. Oke,
  ik heb geen error 16 ofzoiets… maar als ik hem op wil starten
  staat er:
  ‘er is een fout opgetreden bij het opstarten. bekijk het logboek voor meer details.’
  ik heb dus net de update gedownload en daarvoor deed hij het niet.
  helpt het als ik hem opnieuw installeer ??

 93. ik begin echt gek te worden door die sims!
  ik heb gisten WA geinstalleerd en mijn sims had daarvoor al beetje problemen dat is soms bleef haperen ofzo ? (hoe kan dat dan weer?)
  en nu heb ik dus WA geinstalleerd en dan krijg ik een melding dat: Je basisspel van De Sims 3 us buet compatibel met het huidige Sims 3 uitbereidinspakket.Updat je spel via het startprogammen.
  nou dan ga ik updaten dan krijg ik uiteindelijk een andere melden van een foutcode? heelpp! ik word echt helemaal gestoord erdoor! en het liefst bewaar ik mijn families enzo nog!
  weet iemand hoe ik dit allemaal kan oplossen?
  alvast bedankt! =)

 94. Het opstart programma kan inderdaad ook problemen veroorzaken met het installeren en updaten van je spel. Je kan wachten op een nieuwe patch die dit probleem misschien oplost of proberen de patches te installeren buiten de opstarter en de EA Download manager om. Zie ook onze Patches pagina: https://www.simsnieuws.nl/patches/ Als jullie spel dan werkt dan raad ik aan om Sims 3 niet te spelen via de Sims 3 opstarter maar die te omzeilen: https://www.simsnieuws.nl/2009/12/22/sims-3-spelen-zonder-de-sims-3-launcher-opstarter/

 95. ik vindt dit belachelijk
  ik kwam door ff te op google te kijken op deze site
  maar tja ik ben tenminste niet de enige
  maar de conclusie is dus dat er nog geen oplossing is???
  anders hoor ik het graag

 96. ik kon eerst na het downloaden van de patch gewoon nog opslaan alleen s’avonds kreeg ik steeds met opslaan foutmelding 12(Bestandsfout bij het opslaan van de wereld).
  ik ben toen naar een andere wereld gegaan (china) en dan weer terug naar de ’thuis’ wereld. ik kon hierna gewoon weer opslaan. misschien moet je dit even proberen, het is ook zonde als je je vooruitgang kwijt bent!;-)

 97. Dit is een post die we tijden geleden gemaakt hebben: inmiddels is er alweer een nieuwe patches en veel problemen, maar lang niet alle, zijn opgelost. Update je spel dus via de Sims 3 Opstarter: die zoekt automatisch de patches die je nog nodig hebt.

 98. Ze zijn denk ik kerst en oud en nieuw aan het vieren 😛 , ik heb de patch 1.18.9 probleem . als die installeer dan zegt de launcher dat ik niet kan spelen (kijk in het logboek en die shit) en als ik via de non-laucher doe krijg ik een error :S ik heb een email verzonden dus kijken of het werkt.. ik heb ook Na Middernacht gekocht maar kan die niet gebruiken vanwegen die patch 🙁 . ik zou het HEEL erg waarderen als iemand mij kon helpen , opnieuw installeren werkt niet en ik wil graag Na Middernacht uitbreidingspakket spelen. Dus kan iemand mij uitleggen hoe ik de patch kan downloaden en gewoon kan spelen.De originele sims is ook leuk.. maarja als je dan toch het pakket hebt wil je die ook… Iemand .. ALSTUBLIEFT help me hoe ik die patch 1.18.9 kan downloaden en nog kan spelen zodat ik Na Middernacht kan spele

  Grr Ketsh (forum naam = ketsh)

 99. HELP!! hoe kan ik dit oplossen!

  13: Oproepfout na het opslaan.

  Kan iemand dit zo snel mogelijk vertelen, zou ik echt super fijn vinden! 😀

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *