Sims 3 Creëer een Wereld-tool Blog van La Shawn (Sims 3 Producer)

De officiële Nederlandse Sims 3 site heeft een blog post online gezet van La Shawn, producer van De Sims 3 Creëer een Wereld-tool; een tool waarmee je straks zelf buurten kan maken voor de Sims 3.

Een officiële release datum is nog steeds niet bekend: alleen dat de tool er deze maand nog komt.

Meer over deze nieuwe tool vindt je op onze Sims 3 Creëer een Wereld tool pagina en op ons Sims 3 Creëer een Wereld tool – BETA forum.

Hallo Simmers!

Ik ben La Shawn (men noemt me ook wel Rain) en ik ben de hoofdproducent van De Sims™ 3 Creëer een Wereld-tool – Beta. Ik hoop dat je de lancering van De Sims 3 Creëer een Wereld-tool – Beta net zo spannend vindt als ik! Er zijn een paar mensen die hier graag wat meer over horen, dus bij deze.
De Sims™ 3 Creëer een Wereld-tool – Beta (ook wel “CaW” genoemd door het team van ontwikkelaars) is het hulpmiddel dat ons gameteam gebruikt om de steden te creëren die je tegenkomt in De Sims 3 (zoals Sunset Valley, Riverview, China, Frankrijk en Egypte). We wilden jullie, de community, echt iets cools geven. Daarom hebben we ons interne hulpmiddel aangepast, zodat iedereen die De Sims 3 of De Sims 3 Wereldavonturen geregistreerd heeft het helemaal gratis kan gebruiken.

Met De Sims 3 Creëer een Wereld-tool kun je nieuwe steden maken, zodat je Sims nog meer nieuwe avonturen kunnen beleven! Je kunt:
• Het terrein creëren; de vorm en het landschap van je stad.
• Je stad schilderen met bepaalde structuren, zoals gras, zand en steen.
• Wegen en trottoirs plaatsen.
• Buurtvoorwerpen buiten kavels plaatsen (zoals vuurtorens, meren en bomen).
• Visuele effecten plaatsen (zoals regenbogen en watervallen).
• Bronnen plaatsen, zodat je Sims allerlei spullen kunnen verzamelen in de game (zoals zaden en vlinders).
• Kavels creëren en plaatsen waar je maar wilt!
• Hoogtekaarten en textuur voor het terrein importeren (en exporteren).
• Je werelden via de Uitwisseling delen, zodat andere spelers ze kunnen downloaden om ermee te spelen!

CaW is een omvangrijk hulpmiddel. Je kunt er echt vanalles mee bouwen; van je eigen favoriete buurt uit De Sims 2, tot je eigen stad, of zelfs de maan! Je kunt zelfs een foto van je beste vriend(in) importeren en een en landschap creëren dat op je vriend(in) lijkt! Ik kan niet wachten om te zien wat jullie er allemaal mee gaan doen! We bieden ook een aantal simpele landkaarten (terrein met terreinverf), om je een beetje op weg te helpen. De ene is van Rivierview en de andere van Sunset Valley.

Ik heb een aantal vragen gekregen over CaW:

• Waarom brengen jullie dit uit als Beta-tool?
We wilden het hulpmiddel zo snel mogelijk beschikbaar stellen voor de community en we willen graag tips krijgen om het hulpmiddel in de toekomst nog te kunnen verbeteren. We hebben het hulpmiddel intern gebruikt om de werelden die je in De Sims 3 tegenkomt te creëren, maar we begrijpen dat de community andere behoeften kan hebben dan wij, dus jullie feedback is heel belangrijk voor ons!

• Voor wie is De Sims 3 Creëer een Wereld-tool bedoeld?
CaW is in de eerste plaats een hulpmiddel voor hardcore-bouwers, filmmakers en verhalenvertellers die precies de juiste omgeving nodig hebben. Het is ook interessant voor spelers die graag eigen materiaal ontwerpen en het leuk vinden om wat tijd te investeren in het bouwen van een volledige wereld.

• Hoe lang duurt het om een wereld te bouwen?
Dat hangt er vanaf hoe groot en gedetailleerd je je wereld wilt hebben. Als je een kleine wereld maakt die niet heel erg gedetailleerd is (als filmdecor bijvoorbeeld), dan ben je een paar dagen tot een week bezig. Maar als je een zeer gedetailleerde wereld wilt creëren (zoals Sunset Valley of Riverview), dan kun je wel een maand of langer bezig zijn.

• Heb je nog tips voor het delen van werelden?
Zeker weten! Sommige tips zijn handig voor wanneer je een wereld wilt creëren die je wilt delen via De Sims 3 Uitwisseling:
– Bedenk een interessant verhaal bij je wereld en probeer je verhaal te volgen tijdens het ontwikkelen van je wereld. Zo zal er een samenhangend geheel ontstaan, dat leuk is voor andere spelers.
– Zorg ervoor dat je je wereld eerst op je eigen computer test, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het is om met deze wereld te spelen (helemaal bij een wereld die zeer omvangrijk is). Doe dit voor je de wereld gaat uploaden naar de Uitwisseling.
– Zorg ervoor dat je een mooie screenshot maakt van je wereld, zodat je die als wereldafbeelding kunt gebruiken (één foto zegt meer dan 1.000 woorden). Op die manier krijgen andere spelers uit de community een goed beeld van het bestand dat ze via de Uitwisseling kunnen downloaden.

Als je creatief bent, het leuk vindt om je eigen wereld te maken en graag dingen bouwt (net zoals ik), of als je het geweldig vindt om je eigen unieke verhalen te bedenken, dan mag je De Sims 3 Creëer een Wereld-tool zeker niet missen!

Groetjes,

Rain

20 reacties

 1. Ja daar zat ik ook op te wachten maar nog geen officiële release datum. Wordt een leuke maar ingewikkelde tool: veel oefenen! 😉

 2. ”1 simpele wereld: paar dagen tot één week”
  ”1 gedetailleerde wereld: een maand of langer”

  Zo te zien niet dus een al te gemakkelijke tool.
  Ik kan niet wachten.

 3. Waarom geven ze niet gewoon een officiële release datum? Weetje wat eigenlijk ook wel leuk zal zijn? Als kerstcadeau op 1ste kerstdag! En ook ik heb er uiteraard veel zin in en kan niet wachten. Dus kom maar ow CaW!

 4. Trouwens, ik geloof niet dat de ophef erg groot is. Ik denk dat een spel dat je kunt spelen (wa), meer positieve punten krijgt dan caw. Maar caw is ook niet makkelijk, ervaring is geeist. Ik denk dat dit gewoon leuk is om ‘een keer’ uit te proberen, verder niet.

 5. Lijkt me nog steeds een uitdaging. Maar een eenvoudige buurt een week? Ik doe over een huis al gauw een week. En een lege buurt maken zie ik niet zitten. Dus ik zal wel wat langer bezig zijn. Release-datum van mijn eerste buurt … om en nabij juni denk ik. Wat ik me trouwens nog wel afvraag hoe het werkt als je bewoonde kavels opneemt .. gaan de huishoudens dan met de wereld mee of moeten die apart online gezet worden? Afwachten maar.

 6. Help!
  ik heb met CAW een wereld gemaakt, om hem te kunnen gebruiken en te delen moet ik een 24 bit, 256 x 256 kleurenplaatje toevoegen. Ik heb geen idee hoe ik die maak? iemand helps?

 7. ik heb hem gedownload maar er komt te staan de uitzondering software exeption is opgetreden in de toepassing op locatie 0 (keer)10184066

  kan ik hier wat aan doen?

 8. als ik wereld creeeren wil installeren moet ik een update hebben
  dus ik heb de update gedownlooad.
  komt er te staan dat ik een andere gameregio mooet hebben
  maar wat is een gameregio
  en wat moet dan anders?

  1. Met de printscreen toets op je toetsenbord kun je een afbeelding maken van je wereld en deze vervolgens bewrken in bijv. paint tot de goede afmetingen.

  1. Je maakt je afbeelding 256×256 en slaat het op als een .png dacht ik. Als je opslaat kun je kiezen als wat voor bestand.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *