Power Unlimited: Sims 3 update 2.3 is een fucking drama

Een niet malse reactie van de Nederlandse Power Unlimited op de nieuwe patch:

Power-Up: The Sims 3 update 2.3 en Create a World bèta

Goed nieuws en slecht nieuws voor de Sims-fanaten onder ons -en ik weet dat jullie er zijn-; Create a World is in z’n bèta! Dat betekent dus dat jullie je goddelijke powers alvast even kunnen oefenen, voordat elke Simmer op de aardkloot aan de slag gaat met het daadwerkelijk creëren van z’n eigen, gedeelde werelden. Allemaal leuk en aardig, maar persoonlijk vind ik dat Maxis zich beter kan richten op het correct updaten van hun basis game, The Sims 3. Update 2.3 is namelijk een fucking drama en in dit geval zelfs een persoonlijk drama.

Create a World is ambitieuze shit, want hiermee kan je dus je eigen dorpen maken, compleet met de mogelijkheden om het terrein, de inwoners en zelfs het achtergrondverhaal aan te passen. Dat deze shit ver gaat en SimCity zo’n beetje overbodig maakt, blijkt wel uit deze uitleg van hoe CaW gebruikt moet worden. Maar goed, het zit nog in z’n bèta en de ervaring leert ons dat Maxis nogal wat moeite heeft met het soepel laten lopen van hun games… het meest recente voorbeeld daarvan is het dramatische 2.3 verhaal.

De vorige updates van The Sims 3 verliepen niet allemaal even vlekkeloos; mensen verloren hun savegames, kregen rare errors en crashes waren talrijker dan natte dozen , het was om te janken. Met de 2.3 patch is het zelfs zover gekomen dat mensen wachten met updaten totdat ze de forums afgestruind hebben en zeker weten dat de update ‘redelijk’ veilig is. Iets waar ik mij niet van bewust was, waardoor ik dus updates op automatisch had staan… Biiiiig mistake.

Mijn launcher vertelt me nu dat mijn Base Game niet compatible is met de Expansion Pack en ik mijn game moet updaten… wat ik dus al gedaan heb. Gevolg; ik kan die hele fucking Sims 3 niet opstarten en ik ben niet de enige met dat probleem, merkte ik op de community site van The Sims die gisteravond trouwens een complete overcapacity had. Er zijn nog andere Launcher problemen, lui die blijven hangen op het eerste loading screen, mensen die meteen een crash hebben na het opstarten, Simmers die hun Sims niet meer vanuit Frankrijk, Egypte of China naar huis krijgen en tal van andere trubbels. Dus als ik je één tip kan geven: download update 2.3 NIET.

Hoe dan ook, op de forums van The Sims is de ene helft blij dankzij Create a World en de andere helft royally pissed off (en vaak terecht ook) door de problemen van 2.3.

Power-Up: The Sims 3 update 2.3 en Create a World bèta

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

64 reacties

 1. ik ben het met hun eens, het is gewoon een f*cking drama, ik heb door die patch speciaal me spel moeten verwijderen en opnieuw moeten installeren, EA is triest bezig, die verlaagt hoe goed ze zijn in spellen maken, al die Patches zijn volgens mij meer flut dan goed nee de leveren meer problemen op dan voor de patch, EA jullie zijn erg triest bezig
  amen

 2. Idd helemaal mee eens.
  Toen ik wereldavonturen installeerde moest ik ook die updates installeren. Ik wordt gestoord van al die irritante fouten in m’n spel. Create a world lijkt me best wel leuk hoor, maar laten ze eerst wat doen aan al die fouten.

 3. yep boycotten die hap
  sims 2 speelde in dat opzichten heerlijk soepel
  nog nooit problemen mee gehad
  ja hier en daar een bug maar die werden dan ook goed opgelost
  nu is het gewoon allemaal een geld kwestie
  alle illegalen downloads zijn ook al geblokeerd
  dus wil je wat extra hebben dan kan je het mooi ingebouwde koopmodes knopje gebruiken
  die overig ook niet eens vlekke loos werkt

  dus ea
  werk hier aan

  je helpt grote fans van de sims 1 2 en 3 zo omzeep
  mij inder geval wel
  ben het nu goed bue nu ik voor de 3de keer alles opnieuw moet instaleren en opnieuw beginnen met een familie
  terwijl alle skil zo hoog waren en bla bla bla
  zit nu echt niet meer op de stuuf packs tewachten en andere uitbreidingen
  nog meer drama
  en zeker als je steeds opnieuw moet beginnen met je familie

  dus werk er aan ea

 4. Mee eens!

  Ik ben al mijn store-aankopen kwijt.
  Weg gratis 2000 simpoints.

  Heb het al opnieuw geïnstalleerd, maar dat werkt gewoonweg niet.

 5. Ja ik heb dus het probleem nu ook lekker. EA moet echt eens leren om GOED WERKENDE dingen uit te geven, maar bij EA gaat kwantiteit voor kwaliteit he. Beweer maar eens dat dat niet zo is.

 6. Ik vind het vrij raar dat alle store-aankopen kwijt zijn ( Heb de patch zelf gellukig nog niet geïnstalleerd ), maar kan je die ook niet terug halen in de Store zelf? Je hebt ze toch immers al gedownload en staan in de website-geheugen. Of is dit door de nieuwe ingame store-button geheel verdwenen? ;o

 7. Ik weet zeker dat je de legale downloads uit de Sims 3 Store gewoon terug krijgt. Alles wat je ooit gekocht hebt en de gratis downloads die je hebt opgehaald staan nog steeds in de Store bij je account onder: Aankopen tot nu toe. EA zal alleen moeten uitvogelen hoe het zo allemaal mis is gegaan en dat kan effe duren en dan nog een patch maken ….

 8. Verschrikkelijk!! En de feestdagen komen er ook nog weer eens aan ( volgens mij heeft USA allang vakantie ), dus misschien kan dat nog wel tot begin Januari duren :’S.

 9. nee zelfs de aankoop downloads een deel ervan werken niet meer in het spel

  pppfff weg een hoop geld

  ggrrr daar gaat mn kerst

  ik ben er al goed ziek van

 10. hmm zorg da je ingelogd ben op de launcher en internet verbinding heb met spelen en online ingame ben dan doen je downloads het wel, mog je niet online zijn werken je downloads niet, alleen de downloads die in jou sims 3 account staan (gekocht of gratis gehad) kunnen gebruikt worden , verder op het moment helaas niks >.>

 11. Ik snap dit even niet meer, ik heb een dag gewacht op het instaleren van de nieuwe patch. Nu ik alles heb geïnstalleerd zijn er dus helemaal geen problemen!

  Alle Store-items zijn nog in het spel, alle gedownloade ‘illegale’ items zijn nog in het spel en alles doet het nog super!

  Tjah..

 12. Als er voorwerpen stuk gaan of te oud worden, koop je toch ook nieuwe items? Even snel wat standaard voorwerpen kopen uit de buy-mode en je kan weer verder Simmen! 😉 De standaard voorwerpen zijn trouwens ook heel mooi als je ze even een make-over geeft, ik gebruik die meer dan de ‘illegale downloads’ of zelfs de Sims 3-store downloads! 😀

 13. Hmm gelukkig heb ik geen problemen met sims 3 en WA, mn downloads doen t ook allemaal nog (incl. die van andere sites)…
  wel verschrikkelijk kut dat bijna iedereen ergens last van heeft…STAY STRONG!! 😛 ik hoop dat ze vlug hun zaken weer op orde hebben en der wat netter mee omgaan.. want zo raken ze vele trouwe sims fans kwijt…wat ik wel weet is dat ik iniedergeval niet ga updaten!

 14. Patch = Zelfmoord voor je spel & pc

  patch vermoord spel-spel deinstaleren- spel nooiit meer geinstaleert krijgen- pc overnieuw geistaleerd- nu nog niet zit een beveiliging in de patch- verwijdert ook automatisch al men downloads

  oo goedzo EA wilt ons boete doen voor al die illigale downloads, ookal hb je ze misschien wel legaal. derest niet dus boete doen

  maken zich zo druk dat mensen het spel illigaal downloaden, en alles vol met beveiliging gooie dat ze neit meer kijken naar het kwaliteit van het spel..

  ik ga weer sims 2en
  pleurt op met je sims 3.

 15. ik heb er geen last van dat mijn store spullen weg zijn. maar bij mij loopt het spel steeds vast en geesten gaan niet meer terug in hun graven.

 16. Wat je misschien kan doen is: testingcheatsenabled true intypen in het cheat venster en dan shift-klik op de geest en dan naar volgende levensfase klikken. Dan krijg je een pop-up rechtsboven in je scherm dat de geest naar het schimmenrijk gaat en dan is hij/zij weg.

  Alleen ik weet niet of het werkt als het een bug is :S

  1. Heb alle grafstenen van familie gedelete of verkocht …. vanaf nu zet ik ze in de Familie Opslag en haal ze er niet meer uit. Ben nu al 8 generaties grafstenen kwijt door die domme bugs en errors 🙁 Erg saai zo zonder Familie kerkhof en rondzwevende geesten 😛

 17. de geest is van het kavel afgelopen en loopt nu rond in riverview dus zolang ik hem niet vind kan ik zijn gravsteen ook niet meer pakken 🙁

  1. Ja had ik ook en ‘roepen’ helpt maar hij gaat graf niet meer in. Had je de urn op zo een display gezet of gewoon op de grond? Ik heb uiteindelijk alle graven gedelete met move objects on.

 18. ik had de urn op het aanrecht gezet. maar ik ga ze niet verwijderen ik wacht wel op een nieuwe patch die de problemen van deze verhelpen.

 19. OMG sinds vanochtend krijg ik ook al foutmeldingen van de Sims 3 opstarter dat die niet werkt. Dan krijg ik de opstarter ook niet meer weg en moet mijn comp opnieuw opstarter en dan krijg ik de foutmelding niet meer. ZUCHT! … Sims 3 opstarten lukt nu alleen als ik de launcher omzeil … GAAP

 20. Ik krijg soms ook wel een foutmelding van dat de Sims-3-Launcher het niet meer doet, maar daarna verdwijnt hij weer en dan kan ik zo weer opnieuw de Sims-3-Launcher aanklikken en doet hij het weer prima. ;o

 21. Heb t dus nu ook opeens dat als ik de cd in de comp doe de launcher niet door wil zetten en dus comp opnieuw opstarten(taakbeheer helpt ook niet staat dat lancher niet reageert)als ik de snelkoppeling aanklik doet ie t soms wel soms niet.Mn sims lopen soms rond als robots, alles gaat dan stukje voor stukje zelfs op zn snelst nog langzaam.Andere x geen last, snap er niks van.

 22. “Sims 3 opstarten lukt nu alleen als ik de launcher omzeil”
  Hoe kan je dan de launcher omzeilen? Sinds Wereldavonturen reageert telkens het startprogramma niet meer als ik op spelen druk.
  Ik ben soms wel een half uur bezig met het spel op te starten.
  Soms kan ik ‘m afsluiten als ie is vastgelopen, maar meestal moet er taakbeheer aan te pas komen en dan nog sluit ie niet snel goed af.

 23. Als de launcher vastloopt start ik de comp opnieuw op en laat de Sims 3 WA dvd erin zitten. na opstarten in program files > etcetera Sims 3 exe of sims 3 wa exe opzoeken (of hoe ze ook heten) en die opstarten. zo omzeil je de launcher.

 24. Zonder WA c/programfiles/electronicarts/desims3/game/bin/TS3.exe
  Met WA c/programfiles/electronicarts/desims3 wereldavonturen/game/bin/TS3EP01.exe

  Een van deze starten en je game start op zonder de launcher 😉
  Ben ik net weer te laat 😀

 25. nee je bent hartstikke op tijd: ik had effe geen zin de goede files in de mappen op te zoeken: zit koffie te drinken en ben ERG lui vandaag :yawn:

 26. Bedankt. Dat ik daar zelf nog niet aan gedacht had. 😛
  Het spel start nu zonder problemen op. Het zit ‘m dan ook echt in die launcher.

 27. ik zat net op de s3 site op mijn account te kijken (ik had net een poppetje gexporteerd naar het internet) maar bij dat poppetje stond dat ik WA nog niet had en de laatste patch nog niet gedownload en ik heb allebei. heeft er mischien iemand hetzelfde probleem.

 28. Dus het is niet erg dat ik hier nog steeds de Sims 2 speel. Sims 3 werkte bij mij niet lekker samen met de computer. Constant crashes.

 29. ik heb ook zo’n probleem elke keer als ik de spel probeer opte starten krijg ik een zwart beeld en dan ga ik terug naar het bureaublad door die tyfus patch!

 30. @ astebest: het is eng stil rondom een nieuwe patch. Zelfs Simguru’s op de officiële sites reageren nauwelijks meer en laten ook niet meer doorschemeren dat er 1 komt. Ze zijn (gok ik) er wel mee bezig. Het lijkt mij dat ze een nieuwe patch zullen uitbrengen voor 4 februari maar dat is giswerk. Wel jammer dat ze ons ‘allemaal’ zo laten zitten en niet communiceren.

 31. De inkomsten voor EA zijn gebaseerd op 3 pilaren: sport games ((Madden, FIFA), digitale assets (Pogo & JAMDAT en Playfish) en een erg grote pilaar: franchise games (The Sims, Need for Speed, Command & Conquer). Vooral de Sims hebben door de jaren heen enorme inkomsten gegenereerd voor EA en dat zullen ze niet zo snel droppen of Sims gaan verwaarlozen.

 32. Nope, ik probeerde ook via de Launchomzeiling maar bij geeft ie aan: Kon hem niet initialiseren! Iemand oplossingen, kan het nergens vinden. En dat doet ie alleen bij de uitbreiding van De sims 3 AMBITIES. ”Opstart probleem, bekijk Logboek”. Waar de hel is dat logboek?? En die stomme launcher valt door dat opstart probleem weg, dus wat moet ik doen??

 33. Ik had een keer dat ik niks meer aan kon klikken omdat die patch in de weg stond. Ik kan al heel lang niet opslaan. Stom kut spel. Hebben jullie ook dat ongemakkelijke gevoel als het spel nog bezig is met opslaan van: o, zal hij nu wel opslaan? Nou, ik dus echt altijd en ik hoorde een keer vab een vriend dat het niet opslaan ook kan komen door de update van sims 3 wereldavonturen die verkeerd voor de game gemaakt was of zo. 🙁

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *