De Sims 3 Ambities valt erg tegen

Zo nu en dan is het goed om tussen alle positieve reacties ook eens een niet zo positieve ‘review’ van De Sims 3 Ambities online te zetten zoals deze van Edwin – die ook regelmatig hier op S3N te vinden is – op het officiële Sims 3 forum.

Als eerst de brandweercarrière. Deze heb ik het meest gespeeld. De brandweerkazerne is erg leuk, maar daar blijft het dan ook bij. Alle “collega’s” zitten constant computerspelletjes te spelen en tv te kijken. Het enige wat ze doen is een beetje schreeuwen en gebaren als het alarm gaat. Voor de rest gedragen ze zich gewoon alsof ze thuis zijn en niet hoeven te werken. Zo moet mijn Sim als enige onderhoud plegen aan de brandweerauto en alarmbellen.

Het meest stomme van alles vind ik dat alleen mijn Sim naar een noodgeval gaat met de brandweerauto! Ook al is er een grote huisbrand, dan nog gaat geen één collega mee! Overigens is het bestrijden van noodgevallen gewoon té simpel. Je klikt een keer op het alarm om te reageren op het noodgeval en in principe doet je Sim alles vanzelf. Promotie maken is heel makkelijk en het is nog geen eens vereist om vaardigheden te ontwikkelen of bevriend te worden met collega’s: met alleen het “bestrijden” van noodgevallen lukt het al.

Ik heb De Sims altijd erg graag gespeeld en ik ben altijd zeer positief geweest over De Sims 3 en Wereldavonturen. Ambities vind ik een echte tegenvaller. Het krijgt van mij een 3.

| Ambities valt echt heel erg tegen |

28 reacties

 1. Dat geen 1 collega mee gaat, is inderdaad raar.
  Toch ben ik het niet echt met Edwin’s mening eens, want ik vind dit spel beter dan WA. maar ieder heeft zo zijn eigen mening.

 2. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van spelen: ik heb 1 sim die nu alle carrières enzo afloopt en de Stylist Carrière is ook wat saai op een gegeven moment. Maar het liefst speel ik met 1 familie en dan is de combinatie van het basisspel en WA en Ambities wel erg leuk. Verder heb ik nog geen mening gevormd eigenlijk: zoveel nog niet gedaan in het spel.

 3. een drie vind ik overdreven als ik naar die filmpjes op youtube kijk dan vind ik het persoonlijk ook tegenvallen maar op basis van de filmpjes zou ik het een 5 geven

 4. Ik ben ook niet zo positief over Ambities. Ben eveneens van mening dat het een beetje té beknopt is. (Echter had ik dit met Wereld Avonturen ook). Ik wacht op Seizoenen en Huisdieren!

 5. Oke, bij sommige moet ik je gelijk geven, dat er maar 1 collega mee gaat, dat vind ik ook raar. Maar een 3 vind ik wat overdreven. Je kunt niet alles verwachten van een spel en EA heeft ook zijn/haar best gedaan.
  Maar, smaken verschillen.

 6. Ik ben het helemaal eens met Edwin.
  Brandweer is zo snel saai en is heel erg eenzijdig.
  Je moet constant het zelfde doen.

 7. Ik vind het wel een tegenvaller dat je geen advies van de klant krijgt bij architect en stylist. Moet je dan maar gewoon iets in het wilde weg gaan veranderen ofzo? En dan maar afwachten of ze het leuk vinden? Dat klinkt echt dom -.- ik dacht echt dat ze zouden zeggen wat ze anders wilden hebben enzo.
  En dat van die arts klinkt ook een beetje erg saai. :S

 8. Is het wel het Nederlandse S3 forum? ik krijg weer dat irritante “Oeps… Je hebt onvoldoende privileges om toegang te krijgen tot dit bericht”. Zowel met engels als nederlands forum.

  Ambities valt mij ook tegen. Mijn sim had de hoogste plek in de medische carrière gehaald, dus was ik blij. Echter, ze heeft maar 2 keer een lezing in een rabbithole gehouden, verder niet. Ben dus maar in de nieuwe buurt een nieuwe sim gaan maken, met een nieuw huis. Dat blijft leuk! 🙂

 9. Stiekem heeft die gast gelijk. Wanneer komt er eens een pack waar ik blij van word. Ik ben nu al klaar met het spelen ervan, alleen Beeldhouwen is geweldig.

 10. ik weet niet waar jullie het over hebben
  de sims 3 ambities is top
  wat zijn jullie toch pessimisten
  alles in des ims 3 ambities ik vetcool
  en zeker beter dan weledavonturen = )

 11. Los van wat men vindt van Ambities, het gaat erom wat er voor nieuwe uitbreidingen bij zijn gekomen, daarom heet het ook uitbreiding. Ambities is lang niet te vergelijken met WA.
  In WA krijg je 3 nieuwe steden, in Ambities maar 1. Maar dan nog kun je niet eens erheen reizen, jammer.

  Het aantal nieuwe voorwerpen is minimaal, en ook bouwmateriaal zeker vergeleken met WA. Denk maar aan de nieuwe daken en maken van kelders in WA.

  Dan wat je kunt doen. In Ambities kun je nieuwe beroepen doen, leuk natuurlijk, maar in WA hebben ze toegevoegd: avonturen, gepuzzel in tomben etc., leren van liedjes, kung fu vechten, nectar brouwen en wat al dan niet.

  EA heeft in Ambities de kans gemist om de winkels te maken die we al van Sims 1 kennen, waar Sims spulletjes kunnen kopen zoals snoep. Erg jammer.

  Dus daarom vind ik Ambities minder dan WA.

 12. Ik vind dit de leukste uitbreiding eigenlijk. xD Door deze uitbreiding ben ik weer beginnen spelen. WA was ik na een week en half buigespeeld, maar over de uitbreiding ben ik nog steeds enthousiast. Misschien dat het volgende week anders is? Dat weten we nog niet.

 13. bij WA had je volgens mij geen nieuwe banen en bij ambities wel dat houd mioj voral aan het spellen het dat je nu meekan naar sommige baane is nu ook geweldig de brande bij brandweer zal altijd spannend zijn en de spookers jagers kostuums en de hele baan is ook geweldig okay WA had meer landen SO WAT een lieuwe lande is niet belangerijk het gaat om het doel van je sim en jij niet van o nu zit nederland er bij daar ga ik elke dag simme dat kan ook niet want je heb dat nivau nodig bij WA was het een avontuur geen vakantie bij een vakantie doe je andere dingen dan tegen mumies vechten en het bouw en kopen is bij ambiies ook een beetje vernieuwt de opties bij daken om sommige daken hoger of lager temaken
  en de pilaren hoogte maakt een goede optie om speciaale hoogtes temaken dit heb ik tezegen over de nieuwe uitbreiding nog een ding we moeten uitbreidinge niet ver gelijken met andere de eene uitbreiding heeft een ander doel dan de ander bij wa gaat het om vakantie avontuuren en tombes bij ambities gaat het over de nieuwe baantjes en niet over die avontuuren bij WA dit is wat ik er over tezeggen heeft

  dank u

  gr simcooper

 14. Het is maar goed dat niet elk mens hetzelfde is en er verschillende meningen zijn.Maar om een spel zo af te kraken ?
  Elke uitbreiding heeft zijn voor en na deeltjes.Maar er zijn zoveel dingen om te ontdekken en te zien.Als je alleen kijkt naar de beroepen. Tja dan hadden sommige dingen wat beter uitgewerkt kunnen worden. Als je dan kijkt naar WA dan had er ook wat meer variatie in de opdrachten kunnen zitten.Nu moet je ook telkens als je als eerste in Frankrijk komt die tennisbal gaan zoeken in die grafheuvel.
  En zo heeft elke uitbreiding wel wat min-puntjes.Ook EA zal het nooit lukken om het ieder mens naar de zin te maken.
  En vind je de nieuwe uitbreiding echt niks dan haal je hem toch van je pc en verkoopt het.Dan hoef je je ook niet meer te ergeren.

 15. ik vind alle uitbreidinge echt geweldig maar iederee uitbreiding heeft zijn eigen doel bij ambities voor baanen en WA is voor reisen dus ik ben het on eens met de grote mening boven van edwin ( sorry maar het is gewoon zo

 16. waarom kritiek op een recensie? Ik vind het heel goed dat er ook negatieve recensies over zijn. die zijn wat meer down to earth. Je kunt positieve en negatieve meningen lezen en daar zelf uithalen wat jij belangrijk vind; de gouden middenweg. Ik vind het spel leuk, omdat ik veel fantasie erbij heb.. Lach me kapot om een macho brandweerman van mij.. maar dat omdat ik over het feit dat de andere brandweerlieden niets doen, heen kijk.
  Ik vind het een goede recensie:)

 17. Ik vind het uitvinden het leukst en heb eigenlijk alleen de uitbreiding gekocht om de SimBot, Twinbrook en privedetective/spokenjager. En als nog, het is de sims 3, en het is al zo groot, als je het nu vergelijkt met de sims 2, dan is de sims 3 op zich al een heel groot en mooi spel, en de uitbreidingen maken ze zodat je je niet gaat vervelen. Ambities vindt ik genoeg uitgebreid en uitgediept voor een uitbraiding, niet voor
  een nieuw spel. Het is leuk omdat je er hele generaties mee bezig ben snappie?

  Enne, als je het niet snapt, begrijp ik het best 😉

 18. ben het deels mee eens wat hij zeg hier boven, maar er zijn meer punten die niet helemaal kloppen start een nieuwe sim in sunset valley en kijk hoe de nieuwe carrière kavels zijn neergelegd gewoon aso, zelfde kijk een goed naar de afwerking van twinbrook, gewoon slecht de meeste kavels liggen niet goed tegen de weg of er zijn randen die omhoog staan, en dat heb je ook nog dat 2 openbare gebouwen voor het gemak op 1 kavel gegooid zijn, over de banen ( ben brandweer nu, zit elke keer een bug dat je de job niet kan afmaken, zoals een 4e sim redden maar dat die sim gefrozen blijft of dat als je een openbare kavel van een ramp moet bevrijden dat je terug komt van de missie en je krijg niet betaald omdat je niet binnen bent geweest om et probleem op te lossen, voor de rest zijn de banen wel leuk , op styliste na, had wel gehoopt op een aantal leuke nieuwe kleding/haastylen maar totaal 1 nieuwe haarstyl en alleen maar werk kleding speel je vrij.

  maar naast de ellendige dingen is het spel er wel op vooruit gegaan 😀 kan tenminste nu zien wat me sim doet op het werk xD

 19. @alexie:
  voor de bug bij brandweerman: probeer resetsim. (Cheat)
  Over de kleding: Er zit er echt veel leuke kleding bij als je unlockoutfits gebruikt! (ook een cheat)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *