3e producers blog: vampieren in De Sims 3 Na Middernacht

De Amerikaanse De Sims 3 site heeft het derde producers blog online gezet. Na deel 1 over beroemdheden, blog 2 over bandjes is het nu de beurt aan vampieren.

Zodra de officiële Nederlandse versie beschikbaar is melden we dat uiteraard zo snel mogelijk. Tot dan kun je altijd de vertaling van Mikese lezen die tussen de reacties staat.

The Sims 3 Late Night – Producer’s Blog on Vampire gameplay

Let’s get a few things clear – Vampires in The Sims 3 Late Night do not twinkle, sparkle, or cry. Vampire men look like men and vampire women, well, they’re clearly girls. When in daylight they smolder with fire and are in deep trouble as they should be. They aren’t “beautiful” in the eyes of silly, adolescent girls.

Phew. I feel better now.

We designed vampires to be awesome, cunning, and incredibly powerful. We want vampires to provide an entirely new way to play as a Sim and to tell a compelling story of the night. We also wanted them to be, ahem, night and day different from the vampires of The Sims 2 Nightlife. Those vampires seemed like they belonged in a 1920s horror movie. The Sims 3 Late Night vampires bring the allure of the night into the 21st century.

Vampires have several powers that set them apart from Sims. They are able to learn skills twice as quickly as normal Sims. They are stronger, smarter, and more creative—and it shows. Vampires also run incredibly quickly, so fast that it creates a blur effect. They can also read minds and force Sims to think of them which, when meeting new Sims, helps them quickly build relationship levels.

But that’s not all!

Vampires can drink from other Sims to replenish their thirst. This is a consensual act and so is less predatory than a vampire’s other abilities. If they don’t have anyone with whom they are close, they can grow Plasma Fruit, which vegetarian vampires prefer, or raid the hospital for plasma packs. Be wary of the law, however!

Assuming your vampire Sims wish to be prolific and spread the powers, other Sims throughout the neighborhood can be turned. After the transformation takes hold, new vampires become more pale, their eyes glow, sunlight will punish them, and their teeth grow noticeably sharper. A lot good, a little bad. Ultimately, it’s just the price you pay for a longer, more powerful life!

My favorite vampire ability is the hunt. Vampires can not only drink from other Sims, but they can scan their heat to find the Sims with the tastiest plasma. The best places to hunt are popular venues like the current hot spot nightclub as they are filled with potential targets.

As your vampire begins the hunt, every Sim at the scene begins to glow, as if covered with a heat scanner. One by one your vampire narrows down the selection, choosing their victim. Once one is found, they are added to your vampire’s relationship panel and a Map Tag is added to them. This way, no matter where they go in town, your vampire can find them.

Then, the hunt is on! Using abilities like “Read Mind” and “Think of Me” your vampire is able to expedite the relationship gain. These are just a few tactics in a vampire’s arsenal.

What will you do with your vampires? Personally, I prefer the vampire bassist. The night definitely belongs to vampires in The Sims 3 Late Night and the possibilities are many. Go forth with fangs out and drink!

31 reacties

  1. Ik ben te lui om te lezen vandaag: ik wacht wel op de officiële Nederlandse versie: hopen dat die snel komt want de vorige vertaling liet lang op zich wachten.

 1. Ze hadden het beter De Sims 3 Vampieren kunnen noemen. Gelukkig is er wel meer te beleven in Na Middernacht al ligt het accent elke keer nu wel erg op die bloeddorstige wezens 😛

 2. Voor de mensen die niet kunnen wachten op de officiele vertaling ik heb hem net zelf even vertaald voor jullie, de iets minder officiële vertaling zeg maar. 😉

  Laten we een paar dingen duidelijk maken. De vampieren in de Sims 3 Na Middernacht fonkelen, twinkelen en huilen niet. Mannelijke vampieren zien er uit als mannen en vrouwelijke vampieren zijn duidelijk meisjes. In het daglicht smeulen ze in het vuur en zitten diep in de problemen, zoals het moet. Ze zijn niet ‘mooi’ in de ogen van dwaze tienermeisjes.

  Fiew. Ik voel me een stuk beter nu.

  We hebben de vampieren gemaakt om geweldig, boosaardig en enorm machtig te zijn. We willen dat de vampieren een compleet nieuwe mogelijkheid bieden om de Sims te spelen en een overtuigend verhaal van de nacht vertellen. We willen ook dat de vampieren zich onderscheiden van de vampieren in de Sims 2 die uit een horrorfilm uit 1920 leken te komen. De vampieren in de Sims 3 brengen de schoonheid van de nacht naar de 21e eeuw.

  Vampieren hebben verschillende krachten waarmee ze zich onderscheiden van gewone Sims. Ze leren vaardigheiden twee keer zo snel, zijn sterker, slimmer en veel creatiever- zoals je ook zult zien. Vampieren rennen ook ontzettend snel, zo snel zelfs dat het een vervagend effect creëert. Ook kunnen vampieren gedachten lezen en andere Sims dwingen aan hem/haar te denken wat er voor zorgt dat vampieren veel sneller een relatie opbouwen met nieuwe Sims.

  Maar dat is nog niet alles!

  Vampieren kunnen van andere Sims drinken om hun dorst te lessen. Als ze niemand goed kennen waar ze van kunnen drinken kunnen ze altijd nog plasma fruit oogsten, die liever gedronken worden door de vegetarische vampiers, of ze kunnen plasma zakjes uit het ziekenhuis halen. Maar wees behoedzaam voor de wet!

  Aangenomen dat je vampier Sims productief willen zijn en hun macht willen verspreiden kunnen ze andere Sims uit de buurt veranderen in vampiers. Na de transformatie wordt je Sim bleker, z’n ogen zullen gaan gloeien, het zonlicht zal ze straffen en z’n tanden worden groter. Veel goeds, een beetje slecht. Maar zie het zo: het is gewoon de prijs die je betaalt voor een langer, machtiger leven!

  Mijn favoriete mogelijkheid als vampier is jagen. Vampieren kunnen niet alleen drinken van andere Sims, ze kunnen ook andere Sims hitte scannen om er zo achter te komen wie het lekkerste plasma heeft. De beste plekken om te gaan jagen zijn populaire locaties zoals de huidige hot spot die barst van de potentiële prooien.

  Als je vampier begint met jagen licht iedere Sim in zijn buurt op alsof ze bedekt worden door de hitte scanner. Stuk voor stuk vermindert de vampier de selectie tot deze zijn slachtoffer heeft gevonden. Als ze hun prooi gevonden hebben wordt deze Sim toegevoegd aan het relatie-paneel met een map-label erbij zodat de vampier zijn favoriete prooi ten alle tijden weet te vinden, waar ze ook gaan.

  Dan begint de jacht! Door mogelijkheden als ‘Gedachten lezen’ en ‘Denk aan mij’ te gebruiken is je vampier in staat om de relatie snel op te laten bloeien. En dit zijn nog maar een paar tactieken die je vampiers achter de hand hebben!

  Wat ga jij doen met je vampieren? De nacht is van de vampieren in de Sims 3 Na Middernacht en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga heen met je giftanden en DRINK!

 3. goede vertaling 😉 dankje Mikese
  en Hiki, je hebt wel gelijk hoor. de nadruk ligt veel bij de vampiers. maar dat is gewoon omdat vampieren de laatste jaren een ware hype zijn geworden.

 4. Hi, hi… je hoort mij niet klagen hoor! Heb toch al een afwijking w.b.t. vampiers dus ik zit met smart op deze uitbreiding te wachten! Ik vind het heerlijk om verhalen te verzinnen in de sims en met deze uitbreiding slaat mijn fantasie er wel behoorlijk op los!
  Ook leuk die penthouses en de sieraden, kleding en spierbundels.. etc. Daarmee hoop ik eigenlijk ook dat ze de bejaarden sims eens wat minder afgetakeld gaan weergeven; in het echte leven lopen ook niet alle bejaarden met kromme ruggen rond, zijn er ook wel bejaarden die er goed uitzien en fit!

   1. Ik ga naar het wetenschapslab, maar ik kan geen drankje kopen hoor! Asjeblieft help me!!!!! Ik wil niet dat mijn beroemde sim dood gaat!!!!!!!

 5. ik zit nu al een tijdje ermee en het is een kind.MAAR dat kind heeft dus ook plasmapaketten nodig en dus kan ik de moeder (die is ook een vampier) niet terugveranderen in een mens want kinderen kunnnen niets doen om plasmapaketten te krijgen!!! :((

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *