Amerikaanse ouders ongerust over The Sims Social

Een Amerikaanse TV zender heeft een item gemaakt over The Sims Social – de online game op Facebook. Enkele ouders maken zich erg ongerust over deze game en de ‘sexueel getinte’ interacties in The Sims Social. Weer erg Amerikaans en dit item is een voorbeeld van een groep rechtse & preutse Amerikanen die zich weer eens druk maken over niks.

Bron: Simsvip

26 reacties

  1. Ze hebben ergens wel een punt hoor, stel je voor dat die tere kinderzieltjes ergens in dat spel het idee krijgen dat sociale connecties goed voor je is, veeg de hele politieke agenda maar van de kaart, en bespreek wat echt belangrijk is: het digitale gevaar dat Sims Social heet xP

  2. Ik vind wel dat ze ergens gelijk hebben, maar wie laat zijn kind van tien nou op facebook zitten. Eigenlijk zou facebook gewoon een minimum leeftijd moeten hebben aangezien er ook andere ”gevoelige” dingen op staan waar je kinderen bij kunnen.

  3. Facebook heeft geloof ik ook een minimum leeftijd, 16 als het goed is. maar goed, iedereen geeft gewoon op dat hij ouder is dus dat houdt niemand tegen ;p

  4. quote: *…is een voorbeeld van een groep rechtse & preutse Amerikanen die zich weer eens druk maken over niks.*

    Zou dat niet links moeten zijn? XD dacht dat linkse mensen juist heel erg tegen dat soort dingen waren.

    Maar on-topic: ergens hebben ze wel een punt in mijn optiek. Om 0-13 jarigen nou met dat soort dingen in aanraking te laten komen, is gewoon onnodig. Ze hebben hun hele leven nog om zich met dat soort dingen bezig te houden 😛 maar om nou als ouder de privacy van je kind te schenden door alles na te kijken wat ze doen en laten, vind ik wel erg overdreven.

    1. Het zijn wel rechtse mensen die heel preuts zijn en tegen abortus en zo.
      Dit is idd typisch een voorbeeld van amerikanen die zich dik maken om zoiets terwijl Amerika de grootste pornoindustrie van de wereld heeft omdat in Amerika niks mag.

  5. Het is inderdaad typisch ‘rechts’ om hiervan een punt te maken. Maar als ouders goed uitkijken en de nodige regels en straffen opleggen, kan het moeilijk mis gaan.

  6. aan de ene kant ben ik het eens dat jonge kinderen niet op facebook horen te zitten en dat je als ouder moet weten wat voor spelletjes je kind aan het spelen is. maar aan de andere kant is het onnodig om van een mug een olifant te maken en te beweren dat de sims social een bron is van cyberseks. Ik denk dat die omroep een flinke rechtszaak staat te wachten met EA. Ik vind echt niet dat dit gepikt moet worden. 😉

  7. Typisch Amerikaans,En ik snap ook niet wat kinderen op facebook doen.Als je niet wilt dat ze er op komen hebben ze volgens mij iets wat een kinderslot heet.Dat je kinderen in de gaten houdt wat ze op internet allemaal doen vind ik normaal.Maar die amerikanen kunnen zo lekker overdrijven wat betreft bloot en sex.

  8. Onze rechtse Amerikaanse vriendjes zijn er ook heel goed in dingen vedraaien. Het spel draait er helemaal niet om en het is echt niet zo dat je voor WooHoo geld krijgt. xD

  9. Ik wil me niet bemoeien met politieke statements(ik vind het niet typisch rechts maar wel overdreven betuttelend)Kinderen van die leeftijd horen niet op facebook!Ouders die dat wel toelaten en dan erachter komen dat internet niet compleet veilig is voor jonge kinderen zijn erg naief.Het pedofiele netwerk op internet is enorm en groeiende.De leeftijdsgrens is er niet voor niks!Wie zijn billen verbrand moet maar op de blaren zitten en niet zeuren.

    1. Dat is ook de allergrootste valkuil tegenwoordig. Niet alleen in Amerika. Pedofielen etc maken juist handig gebruik van alle sociale media, internet etc om zo aan hun trekken te komen. Wat mij betreft zijn ouders gewoon verantwoordelijk voor het gedrag zijn/haar kind op internet doet. Als ouder probeer je natuurlijk je kind zoveel mogelijk te beschermen (wat ook je plicht is), dus moet je als ouder proberen om toezicht te houden wanneer jou kind zich op sociale media begeeft etc. Vooral voor jonge kinderen.

    1. Tsja als kinderen op chat roulette zitten en ergere dingen zien dan dit, dan valt TS3Freeplay echt wel mee 😉 je ziet niks! Gewoon weer aanstelleritus

    1. Dat isie ook. Maar games spelen die voor 12 jarige zijn terwijl jij onder die leeftijd bent is niet strafbaar. De verkoop er van ook niet. Das alleen bij 16+ en 18+ spellen er van. Dus je kan er moeilijk iets aan doen. Tenslotte zeuren al die ouders maar. Zowiezo is het fout dat die moeder in de gaten houd wat haar dochter doet. Waar is de privacy?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *