Officieel Simcity blog: SimCity World verkennen

EA Benelux heeft een vertaling online gezet van een blog van producent Meghan McDowell, de Engelstalige versie hadden we al gemeld en een vertaling is natuurlijk erg handig.

Uit de droomwereld: SimCity World verkennen

Hallo, allemaal! Ik ben Meghan McDowell en ik ben producente van SimCity. Ik werk al acht jaar bij Maxis en ik vind het ontzettend leuk om deel uit te mogen maken van de nieuwe SimCity. Mijn taak bij de studio is het vormgeven van de onlangs aangekondigde SimCity World.

In onze Gamescom-trailer wordt deze functie verder uitgelegd. Als je hem nog niet hebt gezien, kun je hem hieronder bekijken.

Zoals je kunt zien, is SimCity World een verzameling van functies die je speelervaring zal verbeteren door spelers met elkaar te verbinden. Dankzij uitdagingen, klassementen en de internationale markt kunnen de burgemeesters nu hun steden op verschillende manieren vormgeven. Zo kunnen ze samenwerken met andere spelers en hun steentje bijdragen aan een wereldwijde SimCity-community. Dankzij deze functies van SimCity World wordt deze wereld zichtbaar voor de speler, die zijn of haar gameplay kan verbeteren door er deel van uit te maken.

Dat doen we via CityLog, het hulpmiddel waarmee spelers met elkaar in contact kunnen komen, elkaar op de hoogte kunnen stellen en waarmee ze kunnen reageren op gebeurtenissen in SimCity. Dankzij CityLog is alles mogelijk. Zo kun je zien of je vrienden steden hebben gesticht in gebieden waar jij lid van kunt worden. En zo kun je zien of je vrienden je hebben ingehaald in de klassementen. Als er een uitdaging is in een regio, kun je je voortgang bijhouden. Er verschijnen zelfs berichten van veranderingen in de internationale markt waar je misschien gebruik van kunt maken. Ook lees je hier alles over de prestaties van je vrienden, voor het geval je die ook wilt behalen. Je kunt reageren op alle berichten in CityLog. Je hoeft niet te reageren, maar als je nieuwe en interessante uitdagingen zoekt (of gewoon je vrienden in de gaten wilt houden), houdt CityLog je up-to-date.

Een van de nieuwe manieren om te spelen is via onze reguliere uitdagingen. Bij sommige uitdagingen moet je samenwerken, waarbij de hele wereld van SimCity de handen ineen moet slaan om een gezamenlijk doel te bereiken. Andere uitdagingen zijn juist competitief, waar regio’s de strijd aangaan om exclusieve prijzen te winnen. Uitdagingen zijn volkomen optioneel, maar ze zijn wel een geweldige manier om de wereld te laten zien wat voor burgemeester je bent. Ze gebruiken strategie en coördinatie om te slagen. Je kunt de uitdagingen zelf voltooien, samen met je regio of met de hele community.

Naast deze uitdagingen hebben we ook klassementen. Er zijn verschillende soorten klassementen die je uitnodigen om mee te spelen, maar je kunt zo ook je eigen voortgang vergelijken met die van de andere burgemeesters van SimCity. De klassementen variëren van gewone klassementen, zoals die van ‘meeste bewoners’, tot vreemde klassementen zoals ‘grootste vervuilers’. Daarnaast zijn er ook competitieve klassementen, zoals de ‘meest winstgevende casinostad’. Je kunt je eigen voortgang vergelijken met de wereldwijde SimCity-community of met je vrienden. Zelf streef ik naar de toppositie in het misdaadklassement. Ik ben een wetteloze burgemeester!

In SimCity World vind je ook de internationale markt. Hier kun je goederen en grondstoffen kopen en verkopen. De markt is afhankelijk van de keuzes van de spelers. Spelers kunnen de internationale markt beïnvloeden. Als de olieprijzen stijgen, kunnen spelers ervoor kiezen om in olieplatforms in hun stad te investeren, waarna ze de goederen aan andere spelers kunnen verkopen.

In zijn blog zal onze hoofdontwerper Stone Librande meer vertellen over de werking van de internationale markt. Deze blog kun je vanaf aanstaande vrijdag lezen op SimCity Wire(meld je hier aan). Maar voor ik ga, wil ik nog even benadrukken dat ik veel plezier beleef aan het spelen van SimCity. Er gebeurt elke dag wel iets grappigs, onverwachts en fantastisch in het spel. Ik kan niet wachten tot jullie het spel ook kunnen spelen. Tot ziens in de klassementen!

Meghan McDowell

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als SimCity Getagged

5 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *