Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Studententijd

Blog: Bouwen in De Sims 3 Studententijd

Behalve alle geweldige nieuwe speelmogelijkheden en nieuwe voorwerpen in De Sims 3 Studententijd, vind je in dit Uitbreidingspakket ook nieuwe bouwmogelijkheden; vooral in de vorm van nieuwe kavelsoorten. Op de nieuwe kavelsoorten kunnen allerlei verschillende gebouwen gebouwd worden, van studentenhuizen tot hangplekken. Hier is een kort overzicht van de nieuwe gereedschappen die jullie als bouwers kunnen gebruiken!

Laten we beginnen met studentenhuizen en studentenverenigingshuizen. In de wereld van De Sims 3 Studententijd, kunnen spelers hun eigen studentenhuizen bouwen. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je een thuisbasis voor je Sims op de campus bouwt. Dankzij de nieuwe huisgenotenfunctie, zullen Sims automatisch samen als huisgenoten je huishouden betrekken (of je kunt huisgenoten reorganiseren en in je eigen studentenhuis plaatsen via ‘Stad bewerken’). In een studentenhuis kunnen maximaal acht Sims wonen, inclusief jouw huishouden. Studentenverenigingshuizen gaan uit van vrijwel hetzelfde principe. Het grote verschil tussen deze kavels is dat de studentenverenigingshuizen niet gemengd zijn. Er zal dus automatisch gezocht worden naar vrouwelijke huisgenoten voor vrouwelijke studentenhuizen en naar mannelijke huisgenoten voor mannelijke studentenhuizen. Op deze kavels wordt er ook meer gefeest dan in normale studentenhuizen. Er komen hier meer SapVat-feestjes en uitdagingen voor. Het is trouwens gratis voor studerende Sims om in een studenten- of verenigingshuis te wonen!

 photo Simsnieuws83220_zps6ff65d3a.jpg

Studentenhuizen horen specifiek bij het leven op de campus, maar er zijn ook allerlei nieuwe mogelijkheden voor je thuiswereld. Door de vorming van nieuwe sociale groepen, zijn er ook nieuwe hangplekken waar gelijkgestemde Sims kunnen samenkomen. Bouw je eigen ‘Rebel Hangplek’, waar rebellen kunnen relaxen en de muren naar hartenlust vol kunnen spuiten met graffiti. De sportfanaten vind je in de Arcade. Kavels van deze soort sporen Sims aan om allerlei spellen te spelen, van bowlen tot een potje pool. En nerds kunnen natuurlijk niet zonder hun eigen NerdShop. Zet een Roentgen Register neer, zodat Sims stripboeken kunnen kopen en verkopen! Sims van alle rangen en standen zullen dol zijn op de Java Shop, die natuurlijk niet compleet is zonder de nieuwe Snelle Croissants Koffiebar. Kijk toe hoe de barista nieuwe lekkernijen serveert, zoals bagels en brownies, of een nieuw biologisch kopje koffie brouwt van vers geplukte koffiebonen!

 photo Simsnieuws83221_zps2259d828.jpg

Een andere nieuwe kavel waar bouwers in de thuiswereld gebruik van kunnen maken, is de nieuwe Appartementkavel. Vergelijkbaar met de studentenhuizen, zullen bij het bouwen van deze kavel ook automatisch huisgenoten aangedragen worden. Deze huisgenoten maken net als in de studentenhuizen geen deel uit van je actieve huishouden. Je kunt de nieuwe bed- en vergrendelingsopties gebruiken om ruimtes in huis exclusief toe te wijzen aan een specifieke huisgenoot. Appartementen zijn anders dan gewone huizen. Je koopt als speler niet de hele kavel wanneer je intrekt, maar je Sims betalen iedere week huur (net zoals ze rekeningen betalen). Hoe hoog de huur is hangt af van de totale waarde van de kavel.

 photo Simsnieuws83222_zps93bc9252.jpg

PlantSims
Zoals velen van jullie al gespeculeerd hebben op de internetfora, zijn de nieuwe wezens in De Sims 3 Studententijd inderdaad… PlantSims! PlantSims hebben een bijzondere band met planten. Ze kunnen met planten praten zoals ze met andere Sims praten. PlantSims zijn uniek en hebben andere behoeften dan normale Sims. Ze hoeven bijvoorbeeld niet te eten, maar het is wel belangrijk dat ze gehydrateerd blijven. Het is belangrijk dat hun waterbalk vol blijft, zodat ze niet uitdrogen. Gelukkig kunnen PlantSims water absorberen. Dat doen ze door te zwemmen, baden, plasjes te absorberen en door fotosynthese!

 photo Simsnieuws83223_zps9d1192c3.jpg

PlantSims hebben ook unieke manieren waarop ze met andere Sims kunnen communiceren. Door een andere Sim met bloemblaadjes te bestrooien kan die geobsedeerd raken, terwijl gifzoenen een andere Sim ziek kunnen maken, getsie!

Er zijn een paar manieren waarop je een PlantSim aan je familie toe kunt voegen. Het is mogelijk (al komt het maar weinig voor) dat je een PlantSim zomaar in de stad tegen het lijf loopt. Sims die genoeg lef hebben om zich bij de Busche School der Wetenschappen aan te melden als proefkonijn, kunnen met bladerige bijwerkingen te maken krijgen. Maar persoonlijk vind ik het natuurlijk het leukst om zelf een PlantSim te telen! Verboden vruchten kunnen uitgroeien tot PlantSimbaby’s, die liefdevol verzorgd dienen te worden.

Weetjes

 • Omdat dit mijn laatste blog is voordat De Sims 3 Studententijd op 5 maart uitkomt, leek het me wel leuk om af te sluiten met een aantal leuke weetjes over de game.
 • Sims die tot de sociale groep der nerds behoren, kunnen fantastische nieuwe computergames spelen: SSX en FIFA op de videogameconsole en SimCity op de computer.
 • Dankzij de nieuwe sociale netwerkvaardigheid kunnen Sims vanaf nu bloggen! Sims kunnen een thema voor hun eigen blog selecteren en foto’s bijvoegen. Door veel te bloggen neemt het aantal volgers toe, waardoor bloggers sneller invloed uit kunnen oefenen binnen sociale groepen, meer Sims op de been kunnen krijgen voor protesten en meer Simdollars verdienen voor donaties en opgekochte blogs!
 • Werk aan je sociale netwerkvaardigheid om de verschillende apps te ontgrendelen. Met de SimZoeker kunnen Sims eenvoudig een nog onbekende NPC vinden en naar hun kavel halen! De coolste app die je kunt ontgrendelen is de Relatietransmogrifeerder, waarmee Sims in bijna alle vrijheid kunnen bepalen wat voor relatie ze met welke Sim willen hebben!
 • Alle winkelcontainers die je in de wereld tegenkomt, kunnen gebruikt worden voor een dumpduik. Je kunt ook zelf nieuwe containers in je wereld plaatsen, zodat je naar hartenlust kunt dumpduiken naar coole vondsten, van insecten tot televisies!
 • Sims die goed kunnen hacken kunnen via een computer de dag voor een examen de antwoorden opzoeken.
 • Een vriendschap met de mascotte van de Sims Universiteit kan tot een leerstoel bij de mascotte leiden. Dat betekent dat je diens coole danspassen kunt leren!
 • Wil je het ongemakkelijke “Het ligt niet aan jou, maar aan mij”-gesprek vermijden? Verstuur een uitmaak-sms!
 • Het innemen van een overdosis kruiden kan kruidenziekte en -misselijkheid veroorzaken, dus experimenteer met mate.
 • Sims die hun zinnen op een diploma hebben gezet, maar geen behoefte hebben aan een studententijd, kunnen een eervolle graad kopen als levenslange blijdschap-beloning
 • In de bioscoop kunnen je Sims vanaf nu genieten van verschillende soorten films. Gebruik de nieuwe sociale interactie op de bioscoop om samen met je vrienden een meidenfilm of thriller te bekijken!
 • Je kunt de nieuwe smartphones van je Sims uitrusten met allerlei nieuwe skins. Breid de invloed van je rebelse Sim uit en ontwikkel je sociale netwerkvaardigheid om nieuwe skins te ontgrendelen en te gebruiken op de telefoon van je Sim. Er is zelfs een exclusieve Mass Effect 3-versie beschikbaar!

Ik kan niet wachten tot de game uitkomt! Het was geweldig leuk om dit uitbreidingspakket te maken en ik heb genoten van al jullie slimme vragen, opmerkingen en ideeën. De Sims 3-fans zijn fantastisch! Bedankt en ik hoop dat jullie van De Sims 3 Studententijd zullen genieten.

Brittany Henry, medeproducent van De Sims 3 Studententijd

2 gedachtes over “Blog: Bouwen in De Sims 3 Studententijd”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>