EA schrapt Nederlandse marketingafdeling

Speluitgever Electronic Arts is van plan om in het voorjaar de Nederlandse marketingafdeling te sluiten. Hierdoor zal een onbekend aantal banen komen te vervallen. De salesactiviteiten blijven wel uitgevoerd worden vanuit Nederland.

Electronic Arts (EA) logoDat meldt Gamer.nl. Electronic Arts zou de gamesite in een e-mail hebben laten weten dat het zijn Nederlandse marketingafdeling zal opdoeken. Op zijn vroegst zal de reorganisatie in april worden doorgevoerd. Hierdoor zal een onbekend aantal personeelsleden hun baan verliezen. Ook zullen de marketingactiviteiten in zowel Nederland als België voortaan vanuit de EA-vestiging in Lyon worden gedaan. De sales worden nog wel vanuit Nederland uitgevoerd.

Mogelijk is het schrappen van de marketingactiviteiten in Nederland het gevolg van slechte verkoopresultaten van EA-titels in het najaar van 2013. Zo zouden de gameverkopen van toptitels als FIFA 14 en Battlefield 4 zijn achtergebleven, mede door het verkoopsucces van GTA V van Rockstar Games en dat door Take-Two Interactive wordt uitgegeven.

Bron: Tweakers.net

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overige

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *