Community blog: Kom alles te weten over karakterwaarden in het De Sims 4 Ouderschap Game Pack

De Sims 4 Ouderschap: Karakterwaarden

Hallo Simmers! We verwachten niet dat jullie je zomaar bij de familie aansluiten zonder iets meer informatie over het De Sims™ 4 Ouderschap Game Pack. Daarom zijn we vandaag hier om de karakterwaarden te bespreken.

De Sims 4 Ouderschap: Karakterwaarden

Jonge, opgroeiende Sims proberen nog steeds uit te vogelen hoe ze productieve volwassenen worden en hun ouders staan paraat om ze de juiste weg in te helpen slaan door ze van sterke karakterwaarden te voorzien. Of, als je Sims een tikkeltje tweeslachtig zijn betreffende hun opvoedkundige vaardigheden, zullen de zwakke karakterwaarden van hun kinderen tot uiting komen in hun (waarschijnlijk ellendige) volwassenheid. Wat zo leuk is aan dit onderdeel, is dat het staat voor hoe je Sims spelen en er zijn zoveel verschillende uitkomsten en mogelijkheden dat je het De Sims 4 Ouderschap Game Pack nog generaties lang zult spelen.

In een volgende blog gaan we bespreken hoe je Sims hun kinderen kunnen begeleiden (of negeren), maar vandaag willen we de karakterwaarden bespreken. Met name de uitkomst. Er zijn vijf verschillende karakterwaarden, elk met een positieve en een negatieve uitkomst. De vijf karakterwaarden zijn manieren, verantwoordelijkheid, conflictoplossing, empathie en emotionele beheersing.

Zodra Sims zich ontwikkelen van baby’s naar peuters, verschijnen hun karakterwaarden in hun Simologie-paneel. Als Sims van tieners in jongvolwassenen veranderen, verdwijnen hun karakterwaarden en krijgen de Sims permanente eigenschappen die hun opvoeding weerspiegelen.

De Sims 4 Ouderschap: Karakterwaarden

De karakterwaarden staan voor de activiteiten van je jonge Sims. Als ze activiteiten uitvoeren die op een positieve manier geassocieerd zijn met karakterwaarden, zullen deze op positieve wijze worden verhoogd. Als ouders deze gedragingen aanmoedigen en prijzen, zullen ze ook worden verhoogd. Maar als Sims negatieve activiteiten uitvoeren die op een negatieve manier geassocieerd zijn met karakterwaarden, of als een ouder deze activiteiten prijst, hebben ze juist een omgekeerd effect.

Een voorbeeld?

Stel dat een moeder haar kind goede manieren bij wil brengen. Dan kan ze haar kind alsjeblieft en dankjewel leren zeggen, of vragen om de tafel te dekken. En ze zal waarschijnlijk ook de slechte manieren van haar kind straffen. Maar misschien ben je meer geïnteresseerd in een slechtgemanierde dreumes? Het kind van je Sim kan beginnen te vloeken of te pas en te onpas boeren of scheten laten. En als dit geen halt wordt toegeroepen, kunnen deze gedragingen een permanent effect hebben!

Laten we dit voorbeeld nog verder uitbouwen. Stel dat dit kind een tiener wordt en vervolgens een jongvolwassene. Op dat moment staan de karakterwaarden van het kind helemaal vast! Als de moeder de negatieve gedragingen namelijk geen halt heeft toegeroepen, zal het kind de eigenschap ‘Slechte manieren’ krijgen. Hiermee worden nieuwe sociale interacties ontgrendeld, zoals bijvoorbeeld ‘Op tekortkomingen wijzen’. Het kind zal grillen hebben om te vloeken, waarmee de persoonlijke voorkeur voor slechte manieren wordt onderstreept. Dit verandert ook het autonome gedrag zoals de voorkeur voor onbeleefde interacties of weigeren om af te wassen.

Maar misschien heeft de moeder wel haar best gedaan om een goedgemanierd kind op te voeden? In dat geval verdient het kind de eigenschap ‘Goede manieren’. Sims met deze eigenschap zullen altijd de afwas doen, beleefd doen als ze zichzelf aan anderen voorstellen en zich nooit zomaar onbeschoft gedragen. Ze bouwen sneller vriendschappen op en, als ze toch een scheet moeten laten, doen ze dat alleen in uitzonderlijke omstandigheden…

Daarnaast leiden alle karakterwaarden naar nieuwe kanskaarten, speciaal afgestemd op de eigenschappen van Sims. Dit betekent dat je lastige keuzes voor je Sims moet maken tijdens hun leven, gebaseerd op hun opvoeding. Het is spannend, grappig en het vormt de perfecte gelegenheid om nieuwe verhalen te verzinnen.

Karakterwaarden zijn echt een geweldig onderdeel van De Sims. Ze zijn de perfecte combinatie van serieuze en grappige gevolgen gebaseerd op jouw keuzes en de verhalen die je vertelt. Met vijf karakterwaarden en twee eigenschappen voor elke waarde, is er heel wat afwisseling in de manier waarop je Sims opgroeien. Daarom zul je het De Sims 4 Ouderschap Game Pack nog generaties lang kunnen spelen.

Welke verhalen ga jij vertellen? Welk slecht gedrag wijs je af? Wat ga je prijzen?

Deze keuzes en meer zijn helemaal aan jou als het De Sims 4 Ouderschap Game Pack vanaf 30-mei-17 wereldwijd verkrijgbaar is op Origin voor PC en Mac.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *