De Sims komt naar Amazon Alexa

Muziek afspelen
Met Alexa kun je alle De Sims-muziek afspelen.

Tijdens de Maxis Monthly ditmaal geen nieuwe content voor De Sims 4 of De Sims Mobile maar iets compleet anders: de samenwerking met Alexa, de virtuele assistent van Amazon. Hoewel Alexa niet in het Nederlands beschikbaar is, kan de Engelstalige variant hier wel gewoon gebruikt worden. Ook hoef je niet geen Alexa apparaat in huis te hebben want de gratis app (iOS; Android) is al voldoende. Zie de rest van dit bericht voor een overzicht van alle functies.

Muziek afspelen

Maar wat kun je er dan mee? Eigenlijk kun je het aardig vergelijken met de Lin-Z Smart Speaker die vorige maand werd geïntroduceerd, een achteraf gezien subtiele hint naar dit project. Daardoor kun je Alexa bijvoorbeeld gebruiken om alle De Sims-muziek af te spelen, van De Sims (1) tot De Sims 4 en van alle basisspellen tot aan de uitbreidingen. In lijn met de speakers in de spellen kun je ook een bepaald genre afspelen.

Lin-Z Smart Speaker
De Lin-Z Smart Speaker in De Sims 4.

Trivia spelen

Vervolgens kun je er trivia mee spelen. Met ruim 200 vragen op drie verschillende moeilijkheidsgraden – beginner, casual of challenge – kun je testen hoe goed jouw kennis van de franchise is. Weet je bijvoorbeeld nog hoeveel uitbreidingspakket de oorspronkelijk De Sims heeft gekregen of hoe het pratende toilet uit De Sims 4 Stedelijk Leven heet? Je kunt het alleen spelen of samen tot maximaal vier spelers in totaal.

Informatie over de franchise

De laatste feature is om je informatie over De Sims te geven, zowel in de vorm van geschiedenis als met interessante feitjes. Voor de doorgewinterde Simmer zal het merendeel hiervan bekend voorkomen, maar voor nieuwkomers in de franchise kan het een snelle en makkelijke geschiedenisles zijn.

Lang hoeven we niet te wachten op dit side-project. Als alles volgens plan gaat verschijnt De Sims volgende week namelijk al in Alexa. Wil je Alexa al in actie zien, kijk hier dan de Maxis Monthly van gisteren terug.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *