De Sims 3 Exotisch Eiland Review – Pagina 3

Duiken

Naast dat je kunt gaan zwemmen in de zee is er ook nog een nieuwe toevoeging gekomen voor in de zee/oceaan, namelijk duiken! Als je de wereld kaart van Isla Paradiso bekijkt zie je hier en daar verschillende icoontjes in verschijnen, voor het duiken is het een icoontje met twee flippers en twee benen er aan. Duiken kan je niet vanaf het begin al op de duikplekken doen, dat is nog iets te diep voor ze. Je moet de vaardigheid eerst een beetje onder de knie krijgen. Je kunt naar het Wetenschapslab gaan om daar een ‘duikles’ te nemen deze kost 400 Simoleons en je hebt in ieder geval alvast één streepje behaald voor de vaardigheid duiken. Ook dit is nog niet genoeg om je Sim het diepe in te gooien want je kan pas vanaf niveau 2 echt gaan duiken op de eerst geopende plek: Het Rotsenrif. Bij niveau 4 krijg je weer een nieuwe plek en bij niveau 7 en 9 ook.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Naast dat je dus een les voor duiken kunt nemen kun je er ook nog voor kiezen om te gaan snorkelen. Snorkelen helpt je duikvaardigheden ook omhoog te werken en ondertussen vind je al wat leuke voorwerpen zoals vissen, schelpen en wie weet wat er nog meer in de zee rondzwemt. Deze voorwerpen kun je weer voor een bepaald bedrag verkopen of je kunt ze schenken aan een vriend of vriendin via de online functies. Zijn je Sims niet zo van het vieze zee water dan kunnen zij ook nog in het zwembad gaan snorkelen.


Als je Sim er echt aan toe is om te gaan duiken dan kun je klikken op één van de icoontjes die de duikplekken weergeven in de wereld. Er zijn op het moment vier duikplekken in Isla Paradiso, in andere werelden zitten deze duikplekken niet omdat daar de zee niet diep genoeg voor is. Onder water kun je ook dingen verzamelen zoals bij het snorkelen, bij het snorkelen gaat dit automatisch maar onder water moet je op de vissen, schelpen of eventueel andere voorwerpen klikken om ze vervolgens te vangen. Ook kun je onderwater nog ‘praten’ met voorbij komende duikers, nouja praten het is meer gebrabbel en handsignalen! Soms als je geluk hebt kun je naast het verzamelen van schelpen, vissen en zwervende zeesterren bekijken ook nog een schatkist tegenkomen. Als je een schatkist hebt gevonden kun je deze openen en vind je misschien een edelsteen of een stuk van een landkaart die je weer kunt gebruiken om een verborgen eiland te vinden.


Naast dat je zwemmende vissen, duikende mensen en zwervende zeesterren ziet liggen zijn er ook nog andere wezens onderwater die je leven een stuk ongemakkelijker kunnen maken of, beter je gezegd, je het leven ook nog kunnen ontnemen! De haaien onderwater zijn niet je beste vriend en je Sim kan daar maar beter van uit de buurt blijven, nadat hij zichzelf heeft onder geplast zou ik hard weg zwemmen! De haai is je grootste vijand onderwater en als je vis of vlees in je inventaris hebt schijnt het dat je de haai alleen maar meer aantrekt. Het kan zo zijn dat als je even niet oplet je Sim opeens aan het vechten is met een haai, dit kan goed aflopen als je Sim wint, maar wint hij niet dan zal je Magere Hein snelgenoeg zien. Magere Hein is ook gepimpt want hij heeft een leuke drietand bij zich in plaats van een zeis!


Je Sims blijven ook niet heel lang onderwater in het begin na een aantal uur hebben ze er weer even genoeg van en hebben ze wat frisse lucht nodig om bij te komen. Na een aantal uur kun je gewoon weer duiken en naarmate je een niveau hoger gaat kun je ook langer onderwater blijven.

ZeemeerSims 

De Sims 3 Exotisch Eiland

Tijdens het duiken kan je ook nog iets raars opvallen, je Sim wrijft in zijn ogen of hij het wel goed ziet want het ziet er naar uit dat er een zeemeerSim op hem afkomt! En verrek hij heeft gelijk! De ZeemeerSim is het nieuwe wezen dat bij De Sims 3 Exotisch Eiland komt, zowel vrouwelijk als mannelijk. Gelukkig kunnen de ZeemeerSims ook op Isla Paradiso rondlopen want op het land hebben zij benen met schubben erop en in het water hebben zij een staart. Ondanks dat je ZeemeerSims op het land kan, moet je wel oppassen dat je Sim niet uitdroogt, door uitdroging kan je ZeemeerSim doodgaan.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Je hoeft niet bang te zijn dat je Sim opeens dood gaat want je kunt dit gewoon controleren bij de behoeftestatus van je Sim. De behoeftebalkjes zijn nu blauw in plaats van groen en heeft geen ‘Hygiëne’ meer er bij staan maar ‘Hydratie’. Als deze laag is moet je je ZeemeerSim in de oceaan of het zwembad leggen. Als je ZeemeerSim niet teveel zwemt dan heb je ook nog eens kans dat je ZeemeerSim geen ZeemeerSim meer is. Om dit te voorkomen kan een ZeemeerSim de levenslange beloning ‘Permanente ZeemeerSim’ kopen en zo blijft je ZeemeerSim een ZeemeerSim.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Jammer genoeg kun je ZeemeerSims niet creëren in Creëer een Sim, maar wel kun je de ZeemeerSim aanpassen in Creëer een Sim. Door op een spiegel te klikken kun je hier natuurlijk in komen en kun je de kleur van de schubben veranderen. Een neon ZeemeerSim of een rustig gekleurde ZeemeerSim, die keus is aan jou.

Ondanks dat je in Creëer een Sim geen ZeemeerSim kunt maken, kan je er wel één worden. Dit kan op twee manieren en daar moet je toch aardig wat moeite voor doen. Allereerst kun je Zeemeerwier kopen via de levenslange beloningen, deze levenslange beloning kost 25.000 levenslange punten en dat is best veel. Naast optie één is er ook nog een optie twee en optie twee heeft wederom met het duiken te maken. Tijdens het duiken kan je op een ZeemeerSim klikken en vragen naar zijn ‘Visdelen’. Als je goed bevriend bent met de ZeemeerSim dan heb je de kans dat je Zeemeerwier van de ZeemeerSims kan krijgen. Wanneer je Sim dit op eet kan je Sim veranderen in een ZeemeerSim.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Wat ook bijzonder is aan de ZeemeerSim is dat dit wezen gelijk de volle duikvaardigheid heeft, zij hoeven dus niet meer uren te snorkelen of rond te duiken om deze vaardigheid voltooid te krijgen. Net zoals normale Sims komen zij soms ook de haai tegenkomen, beginnende duikers plassen in hun broek maar ZeemeerSims zijn niet bang voor ze. Zij zijn ze namelijk gewend en haaien zullen ze ook met rust laten. Hetzelfde geldt voor de kraken, de kraken valt je ZeemeerSim ook niet aan. Mocht je toch een iets wat bangere ZeemeerSim hebben dan hoef je alsnog niet bang te zijn dat een haai jou pakt, want ZeemeerSims zijn nu eenmaal sneller in het water dan een normale Sim en zijn in een paar seconden op een andere plek.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Als je Sim ooit een ZeemeerSim ontmoet hebt dan kun je de zeemeerSim seinen om aan land te komen door middel van een schelp die je Sim uit zijn/haar broekzak toverd. Het maakt niet uit waar je staat, als de ZeemeerSim tijd heeft dan komt hij langs. Al is het maar voor een babbeltje, hij komt gewoon. Dit doet mij eerlijk gezegd denken aan meerminman en mosseljongen, zij werden ook altijd met een schelp geseind om misdaden op te lossen. Een erg leuk detail dus om terug te zien.

ZeemeerSims zijn verder ook gewoon normale Sims en kunnen net zoveel als ‘normale’ Sims. ZeemeerSims kunnen gaan samenwonen en het standaard huisje boompje volgen. Ja dat betekent dus dat zij ook kinderen kunnen krijgen, wanneer je Sim zwanger is van een ZeemeerSim (Of de vrouwelijke versie van de ZeemeerSim zelf) dan heb je een grote kans dat je kleine spruit ook de genen heeft van de ZeemeerSim. Mocht je twee Sims hebben die allebei het wonderlijke wezen zijn dan is het vanzelfsprekend dat je kind een ZeemeerSim is. Vanaf dat je kind een peuter is kun je de schubben op de benen zien. Ook de jongere generatie van ZeemeerSims moeten op tijd in het water gaan.

Strandwacht 

De Sims 3 Exotisch Eiland

Bij De Sims 3 Exotisch Eiland zit maar één nieuw beroep bij en dat is het beroep van strandwacht! Het beroep strandwacht werkt net zoals de beroepen die je krijgt bij De Sims 3 Ambities, op de kaart van Isla Paradiso kan je zien waar de klussen zijn voor je strandwacht. Dit vindt plaats op een strand waar je Sim andere Sims in de gaten moet houden en eventueel moet redden voordat ze verdrinken! De strandwachten zijn te herkennen aan hun strandwacht uniform, natuurlijk hun fluitje en hun coole zonnebril.

De strandwacht kan lekker lui in zijn stoel gaan zitten en de boel overzien of heen en weer lopen op het strand of zelfs rennen. Pas als ze niveau 8 hebben bereikt dan krijgen ze een speciaal grappig loopje namelijk ‘Rennen als een strandwacht’ hierdoor lijkt het net alsof je Sim in een Baywatch film speelt en daardoor dus in slow motion rent.

Als er iemand in het water ligt te verdrinken is het natuurlijk niet handig als je Sim dat slow motion loopje gebruikt, want je strandwacht moet zo snel mogelijk bij het slachtoffer zijn. Je herkent de Sims in nood aan een groot oranje rondje met een kruis erin. Je strandwacht zal het water in spetteren, als hij niet drie kwartier over het vervangen van zijn kleding doet, en gooit vervolgens een rood drijfplank in het water waar de drenkeling op kan liggen. Nadat je de Sim uit het water hebt gehaald heb je ook nog eens kans dat hij dramatisch flauwvalt en de strandwacht hem vervolgens mond op mond beademing moet geven. Als de Sim weer bijkomt is hij je natuurlijk dankbaar en probeert misschien ook nog wel eens te flirten met je Sim. Score!

Conclusie:

De Sims 3 Exotisch Eiland is echt een vernieuwing van alle pakketten die we tot nu toe hebben gehad. Veel leken op pakketten van De Sims 2 maar eindelijk is er weer een nieuw origineel pakket gekomen. De Sims 3 Exotisch Eiland geeft je een tropisch gevoel wanneer het -10 is, waardoor je het dus automatisch warm krijgt! Het is een goed gevuld pakket met heel veel nieuwe interacties en heel veel nieuwe spullen. Het spel verdient daarom een dikke 9!

Graag willen wij EA Benelux bedanken voor het review exemplaar van De Sims 3 Exotisch Eiland.

Conclusie van ons team:

FranSor

Hoewel De Sims 3 Exotisch Eiland voor mij heel erg aanvoelt als een uitbreiding voor het zomerseizoen van De Sims 3 Jaargetijden, geeft dit pakket wel heel veel nieuwe mogelijkheden en een gehele nieuwe gameplay met de onder waterwereld! Verder kan je uren stoppen in het ontdekken van nieuwe eilanden maar ook in het opzetten van je eigen resort. Eerlijk gezegd vind ik dit pakket geen must voor je De Sims 3 collectie maar uren plezier geeft het wel!

Imme
De Sims 3 Exotisch Eiland is een leuke toevoeging aan het spel. Ik heb nog niet alles onderzocht in het spel. De woonboten zijn heel leuk om mee te experimenteren. Jammer dat Sims die op een woonboot vaak klagen dat ze ergens niet naartoe kunnen omdat ze met z’n allen voor de ladder aan het wachten zijn. De nieuwe interacties voor op het strand vind ik echt heel leuk. Vooral de interactie voor peuters is super schattig! Verder zijn er leuke nieuwe spulletjes en kleding toegevoegd. Persoonlijk heb ik nog heel veel te ontdekken, maar het is zeker een geslaagde uitbreiding die voor meer speelplezier zorgt!

Ray
Ik vind de Sims 3 Exotisch Eiland een leuke toevoeging aan het spel. Dit pakket heeft veel nieuwe bezigheden die niet eerder getoond zijn in een ander pakket, maar dat maakt het juist spannend. De woonboten die zij hebben bedacht vind ik behoorlijk grandioos, want het is een nieuwe toevoeging. Ik ben nog steeds bezig om alles te verkennen in dit pakket.

Shevens
Ik vind Exotisch Eiland een van de grootste uitbreidingen ooit en dan moet ik erbij zeggen dat ik nog altijd niet alles gezien heb, het is een gigantische uitbreiding en ik denk dat ik nog steeds in elk hoekje en gaatje iets nieuws vind, ik vind het een superuitbreiding en ook erg uitgewerkt! Het enige nadeel is dat in andere werelden niet automatisch al duiklocaties zijn, die moet je zelf (met cheats!) plaatsen, helaas.
Voor de rest vind ik dat EA en Maxis een super prestatie hebben geleverd, ik geef deze uitbreiding daarom ook een 8.5!

Dave.
Er is zo veel te ontdekken in de Sims 3 Exotisch Eiland, dat ik nog lang niet ben uitgespeeld. De verborgen eilanden zijn erg leuk om te ontdekken en je staat hierbij ook nog eens voor leuke uitdagingen waarbij je de rest van Exotisch Eiland ontdekt. Het runnen van je eigen resort is echt een leuk idee, alleen vind ik het jammer dat dit niet uitgebreider kan (zoals in de Sims 2 Gaan het Maken). Ook vind ik het jammer dat niet elke wereld gereed is om Exotisch Eiland in te spelen. Je moet namelijk je eigen kavels bouwen om in een andere wereld het spel te kunnen spelen. De vele meubels en leuke kleding, leuke nieuwe interacties en een prachtige wereld maken dit allemaal weer goed.

Conclusie van onze leden:

SimGandr

Ik geef deze uitbreiding een dikke 8.

Geen 10 of een 9 want dat is omdat het spel wel maakt dat je best lang moet wachten eer alles geladen en speelbaar is. Ga je te snel dan is het alsof je computer door een dikke brij moet worstelen en de kans op vastlopers is toch relatief hoog. Dat is jammer. Voor de rest is het een enorm leuke uitbreiding met ECHT nieuwe dingen die ik in ieder geval nog niet eerder van de Sims gezien had :D Ik ben er erg tevreden over.

SimDessy

Ik vind hem tot nu toe een beetje tegenvallen. Vooral van het duiken had ik meer verwacht, nu moet ik eerlijk zeggen dat ik hem alleen op de laptop heb gespeeld en me af vraag of die wel alles laat zien, kom namelijk bijna nooit vissen tegen. Zal binnenkort weer eens even op de pc gaan spelen om te kijken of hij dan beter bevalt. Resort zijn wel errug leuk om mee te spelen.

Charlotte

Ik vind het een superuitbreiding echt heel afwisselend ook. een 9.5

Geschreven door: AnsjJ2
Vertaald door: Imme en FranSor

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *