De Sims 4 Word Beroemd: Acteren

Zwaardgevecht
Zwaardgevechten blijven altijd mooie scenes om te zien.

Beginnen met acteren

Meteen nadat je je hebt aangemeld als acteur wordt je de vraag gesteld bij welk acteeragentschap je je wilt aansluiten. Een acteeragentschap zorgt ervoor dat je in een bepaalde sector bijvoorbeeld meer Simdollars kunt verdienen, dus kies verstandig. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je een verkeerde keuze maakt aangezien je via je telefoon altijd kunt wisselen van acteeragentschap onder de werken tab. Bovendien ontgrendel je later in de carrière nog twee andere acteeragentschappen (die zich logischerwijs meer op latere acteerklussen richten) waardoor het op dat moment sowieso zin kan hebben een andere keuze te maken.

Afbeelding Acteeragentschap Niveau Voordeel
Beste Bijrollen Bureau Beste Bijrollen Bureau
Ons team heeft gezichten in elke breedhoekopname gestopt die deze stad ooit heeft gefilmd. Wij vinden werk voor je, hoe klein de rol ook is.
1 Audities voor commercials en dagtelevisie zijn 50 % succesvoller.
Authentieke Individuen Stafagentschap Authentieke Individuen Stafagentschap
Overweeg het Authentieke Individuen Stafagentschap, [kandidaatnaam]! Onze agenten kijken ernaar uit om je onproductieve tijd met werk te vullen. Activeer meldingen om op de hoogte te blijven van de laatste kansen op het gebied van [werkveld].
1 Verbeterde automatische herinneringen.
O.M.I. Talentenbureau O.M.I. Talentenbureau
Sluit je aan bij de Odette Marsh-familie. Ons team zal je van dezelfde aandacht en begeleiding voorzien die Odette aan filmdoeksterren als Chesterfield Cupola en Ann Chaplét gaf.
4 Soms chocoladekoekjes bij het falen en bloemen bij het slagen voor een auditie.
Een Pak Talent Een Pak Talent
Een Pak Talent vertegenwoordigt alleen de besten, die op hun best presteren en het allerbeste verwachten. Je wordt geen icoon zonder een beetje bloed, zweet en tranen en meer omkleedsessies dan een gemiddelde paspop tijdens fashionweek.
4 Drama- en actiefilms en prime-time televisieprogramma’s leveren 25 % meer op.

Verder bepaalt het acteeragentschap hoe vaak bepaalde klussen kunnen verschijnen. Het kiezen van een acteeragentschap sluit echter nooit bepaalde klussen uit.

Auditie doen

Na het kiezen van een van je acteeragentschap kun je kiezen waar je auditie voor wilt doen. Acteren is in dat opzicht anders dan de andere carrières: je zult namelijk zelf actief auditie moeten doen. Dat doe je door naar het carrièrepaneel (J op de pc) te gaan

In het menu dat dan verschijnt zie je een lijstje met komende acteerklussen. Naast auditie- en showtijden laat dit menu je ook zien hoeveel je voor de klus betaald krijgt en wat de aanbevolen vaardigheid (charisma, komedie, gitaar, fitness of handigheid) is voor de klus. Dat laatste is dus het belangrijkste. Voldoe je aan die aanbeveling en heb je geen negatieve emotie, dan heb je meteen ook een (veel) grotere kans je auditie te halen en de klus binnen te halen. Wanneer ook je acteervaardigheid datzelfde niveau is, krijg je de klus zelfs gegarandeerd!

De auditie zelf vindt meestal een dag na het aanmelden plaatst. Na de aanbevolen vaardigheid te hebben behaald, rest enkel nog de juiste aanbevolen emotie (Zelfverzekerd) te verkrijgen. Tijdens de auditie heb je geen controle over je Sim, dus is het nu afwachten.

In totaal zijn er 21 soorten audities onderverdeeld over vier verschillende categorieën: commercials, dagtelevisie, prime-time televisieprogramma’s en films. Hoe luxer, hoe meer Simdollars en roem het oplevert, maar ook hoe hoger het aanbevolen vaardigheidsniveau is.

Commercials

De eerste categorie audities die je tegenkomt zijn de commercials. Hierbij is een vaardigheidsniveau van 2 aan te raden.

AfbeeldingNaamDagtakenSalaris
Klinische FarmaceuticaKlinische Farmaceutica
Klinische Farmaceutica zoekt acteurs om vrolijke artsen en blije herstelde patiënten te spelen voor een aantal van hun voorgeschreven medicijnen.

Het leuke aan hun producten is dat zij kunnen zeggen dat er geen bekende bijwerkingen zijn. Het is echter ook waar dat zij de tests niet uitvoeren en dus ook niet naar bijwerkingen zoeken. Maar dat zijn slechts details.

Aanbevolen vaardigheid: Komedieniveau 2
 • Speelse emotie onderzoeken
 • Je komedievaardigheid ontwikkelen
150 - 450
Vladislaus HardwareVladislaus Hardware
Vladislaus Straud III was een meester-timmerman. Gek genoeg was hij gespecialiseerd in luxe doodskisten. Vladislaus werkte meestal 's nachts en was gefrustreerd dat hij zijn spullen zo laat op de avond moest proberen te vinden. Dus richtte hij Vladislaus Hardware op, open van zonsondergang tot zonsopgang, voor de middernachtsleutelaars onder ons. Ze hebben een energieke woordvoerder nodig om een heleboel gezonde klanten te inspireren om de winkel te bezoeken.

Aanbevolen vaardigheid: Handigheidniveau 2
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Je handigheidvaardigheid ontwikkelen
140 - 425
VoidBopVoidBop
Vrolijke en tikkeltje gekke acteur gezocht voor de rol van Vulpes.

Het nieuwe VoidBop-album zit barstensvol met 1000 en 1 repetitieve oorwurmen. Vulpes en zijn vrienden van het Donderbos presenteren al hun traditionele nummers. Bestel nu op cd, cassette en wasrol.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 2
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
160 - 475
Zilt Sop-commercialZilt Sop-commercial
Wees de woordvoerder die OmegaCo nodig heeft om hun nieuwste chemische reiniger 'Zilt Sop' te verkopen!

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 2
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
 • Je acteervaardigheid ontwikkelen
170 - 500
Moosic MakerMoosic Maker
Op zoek naar muzikaal aangelegde hoefstampers om wat moosic te maken!

De nieuwste collectie van country jams samengesteld door City Slickers is hier om door jullie trommelvliezen te worden geperst. Je zult deze deuntjes elke avond neuriën als je de zonsondergang tegemoet rijdt.

Aanbevolen vaardigheid: Gitaarniveau 2
 • Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
155 - 490

Dagtelevisie

Kort daarna volgt de dagtelevisie op niveau 3. Hierbij is een vaardigheidsniveau van 3 aan te raden.

AfbeeldingNaamDagtakenSalaris
Leven met RimpelbilLeven met Rimpelbil
Talent gezocht dat een beter dan deze en neerbuigende houding én tegelijk een panische, verwaarloosde look kan neerzetten.

Leven met Rimpelbil vertelt het half-fictieve verhaal van het gezin Rimpelbil. Het gezin beleeft moeilijke tijden, maar dat laten ze hun buren niet merken. Ze proberen hilarische problemen in huis op te lossen, maar nemen zeker ook de tijd om hun neus op te trekken voor het gezin Waffle, die naast hun woont. In dit seizoen, krijgt het gezin te maken met een ongewenst huwelijk met de familie Ghothik.

Aanbevolen vaardigheid: Handigheidniveau 3
 • Boze emotie onderzoeken
 • Je handigheidvaardigheid ontwikkelen
450 - 1200
De Urbz
Sympathieke personages van allerlei soorten gezocht voor de cast van De Urbz.

De kamergenoten op de 11e verdieping van Blankwood Towers halen de gekste capriolen uit. Ze zullen elke week heel wat liefde, lol, tranen en vriendschap naar je woonkamer brengen.

Aanbevolen vaardigheid: Komedieniveau 3
 • Je komedievaardigheid ontwikkelen
 • Flirterige emotie onderzoeken
465 - 1225
Beestjes uit het Donderbos
Op zoek naar een vrolijke persoonlijkheid die expressiviteit uitstraalt tijdens het dragen van een 12 kilo-zware hoofdbedekking.

Sluit je aan bij Vulpes en al zijn vriendjes uit het Donderbos.

Aanbevolen vaardigheid: Gitaarniveau 3
 • Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
 • Speelse emotie onderzoeken
455 - 1250
Dode Zee Avonturen
Gezocht: acteurs en actrices die de kunst van het zwoele staren en het dramatisch zuchten tot een kunstvorm hebben verheven.

Dode Zee Avonturen begint alweer aan het 34e seizoen. Kijk elke week om te zien wie er date met wie, wie er vecht met wie, wie er nu weer ondood is, en voor andere verrassende plotwendingen.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 3
 • Je acteervaardigheid ontwikkelen
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
475 - 1300
Wilde VlammenWilde Vlammen
Op zoek naar de volgende maffe, maar snoezige oogappel in seizoen zes van Wilde Vlammen.

Onder de sterren, in bladerbergen en tussen de slaapzakken; de romantische vlammen laaien hoog op rond het meer in Kamp Wildernis. Stem af voor wat pret en liefde met je favoriete kampbegeleiders.

Aanbevolen vaardigheid: Komedieniveau 3
 • Romantische scènes oefenen
 • Je komedievaardigheid ontwikkelen
470 - 1275

Prime-time televisieprogramma’s

Halverwege de carrière krijg je op niveau 5 toegang tot de prime-time televisieprogramma’s. Hierbij is een vaardigheidsniveau van 5 aan te raden.

AfbeeldingNaamDagtakenSalaris
ZBB: ApocalypseZBB: Apocalypse
Stoere en stille ster gezocht voor de rol van dappere antiheld in een postapocalyptische thriller.

Het begon met maar een paar beestjes. Die groeiden en vermenigvuldigden zich. Ze vraten de grondstoffen op en verspreidden zich over de hele wereld. Voordat men wist wat er aan de hand was, trokken de zwermen door de naties der wereld en stortte de infrastructuur ineen. Nu zijn er alleen nog kleine groepjes helden over die vechten om de wereld weer op te bouwen en om iedereen die van de chaos profiteert te bestrijden.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 5
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
 • Actiescènes oefenen
1200 - 2825
Kloppend HartKloppend Hart
Wij zijn op zoek naar talent dat professioneel doktertje kan spelen.

Het zijn niet alleen de cardiologen die de pols nemen in Rodisia Hospitaal. In dit seizoen onderzoeken vriendelijke dokters een uitbraak van stijgende lichaamstemperaturen en blozende wangen.

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 5
 • Flirterige emotie onderzoeken
 • Vriendschap met regisseur ontwikkelen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
1185 - 2725
SpeurzakenSpeurzaken
Stoer en autoritair persoon gezocht om de rechtvaardige rechercheur Law te spelen.

Rechercheur Law patrouilleert over de straten van San Myshuno's noordwestelijke hoek van het zuidoostelijke district. Met toepassing van eerlijke rechtspraak, het opsluiten van gespuis en het vinden van innovatieve toepassingen voor handboeien met vurige liefjes.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 5
 • Je acteervaardigheid ontwikkelen
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
1215 - 2775
Waardigheid & WeeldeWaardigheid & Weelde
Acteur of actrice met een onmiskenbaar elitaire onverstoorbaarheid gezocht voor het allerlaatste seizoen.

Waardigheid & Weelde is toe aan het laatste seizoen (verdeeld over 5 delen, die de komende 3 jaar worden uitgezonden). Volg het levensverhaal van de familie Estatenab dat zich afspeelt rond de eeuwwisseling. Schandalen en sociale vermakelijkheden zijn dagelijkse kost terwijl deze familie tracht er een smetteloos imago op na te houden.

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 5
 • Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
 • Romantische scènes oefenen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
1225 - 2750
Laatste Stadje in het WestenLaatste Stadje in het Westen
Op zoek naar cowboys en cowgirls die kunnen zingen, dansen en hooi kunnen scheppen voor Plumbob Studio's productie 'Laatste Stadje in het Westen'.

We volgen het inspirerende verhaal van de bewoners van Alchone Springs. Het waren hun betoverende dansnummers en hoopgevende ballades waardoor de publieke opinie zich tegen het Cartograafkartel keerde. Het kartel wilde dat de officiële halfrondgrens van de westkant van de stad naar het oosten van de stad werd verplaatst. De reden? Het kartel had per ongeluk een aantal T-shirts met 'Eerste Stadje in het Oosten' laten bedrukken en wilde die kosten terugverdienen.

Aanbevolen vaardigheid: Gitaarniveau 5
 • Vriendschap met regisseur ontwikkelen
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Je gitaarvaardigheid ontwikkelen
1240 - 2800

Films

Als laatste ontgrendel je op niveau 8 de films. Deze leveren de meeste Simdollars en roem op. Hierbij is een vaardigheidsniveau van 7 aan te raden.

AfbeeldingNaamDagtakenSalaris
Melodieën van de stadMelodieën van de stad
Wij zoeken een ster. Tapdansschoenen en de stem van een zangvogel vereist.

De klassieke musical Melodieën van de stad komt naar het witte doek. Kom en geniet van het tempo van miljoenen vallende regendruppeltjes en zing mee met je favoriete liedjes. Dit betoverende avontuur over liefde in de stad is een lust voor het oog en het oor.

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 7
 • Romantische scènes oefenen
 • Speelse emotie onderzoeken
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
3100 - 6500
EretoernooiEretoernooi
Het koninkrijk van Advorton verkeerde in moeilijkheden en was bereid haar trouw aan een dappere ridder te betonen die de moed had om te leiden. Maar de mensen van Advorton waren trots en zouden zich nooit onderwerpen aan een ridder die de ridderlijke waarden niet omarmt. Daarom riepen ze een Eretoernooi in het leven, zodat elke ridder die aanspraak op de troon wilde maken zijn ridderlijke waarden kon bewijzen.

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 7
 • Dramatische scènes oefenen
 • Je acteervaardigheid ontwikkelen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
3095 - 6450
Schatten van AarbyvilleSchatten van Aarbyville
Open castingoproep voor een piratenkapitein die nodig is om de crew van de Verschrikkelijke Chinchilla aan te voeren.

Piraten uit Aarbyville hebben zich op een roekeloos avontuur gestort om de legendarische Excalipeddel te vinden. Romantiek en avontuur zijn slechts het begin van dit avontuur op de woelige zeeën.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 7
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
 • Actiescènes oefenen
3115 - 6550
Kapitein Sigma: Olympus LandingKapitein Sigma: Olympus Landing
Gezocht: krachtige, indrukwekkende acteur voor de rol van de legendarische Kapitein Sigma!

Wanneer het kwaad het daglicht binnensluipt met snode plannen is het aan Kapitein Sigma om de wereld te redden. Gewapend met het iconische fotozwaard, gebruikt Kapitein Sigma superkracht en superieure intelligentie om alle narigheid die een superschurk maar kan bedenken, te bestrijden.

Aanbevolen vaardigheid: Fitnessniveau 7
 • Boze emotie onderzoeken
 • Je fitnessvaardigheid ontwikkelen
 • Vriendschap met tegenspeler ontwikkelen
3085 - 6575
Met Tranen en TheetuitenMet Tranen en Theetuiten
Gezocht: energieke acteurs voor de hoofdrollen in Met Tranen en Theetuiten.

Een liefde die de verwachtingen van de normen van de 18e-eeuwse-elite overstijgt. Twee Sims volgen hun hart en vinden elkaar. Door hun tomeloze verlangens komen ze in conflict met de normen van hun tijd. Gaan ze in de maat lopen of bezwijken ze voor hun passie?

Aanbevolen vaardigheid: Charismaniveau 7
 • Dramatische scènes oefenen
 • Je charismavaardigheid ontwikkelen
 • Flirterige emotie onderzoeken
3075 - 6400
De Sheriff van Alpha CentauriDe Sheriff van Alpha Centauri
Hoofdrolspeler gezocht om de trotse sheriff Reynolds te spelen.

Het is midden op de dag in Alpha Centauri en sheriff Reynolds moet afrekenen met een aantal bandieten. De beruchte bende, de Phox X-Ecks, is aangekomen om huis te houden in het zonnestelsel. Reynolds en zijn trouwe bruinjassen zullen nog lang vechten nadat de drie zonnen zijn ondergegaan en zullen er in het licht van de woestijnvuurvliegjes alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Aanbevolen vaardigheid: Komedieniveau 7
 • Boze emotie onderzoeken
 • Je komedievaardigheid ontwikkelen
 • Vriendschap met regisseur ontwikkelen
3075 - 6475

Op naar de filmstudio

Heb je dat allemaal gedaan dan is de kans groot dat je je rol hebt binnengehaald. Weer ongeveer een dag later starten dan de daadwerkelijke opnames.

Plumbob Studio
Plumbob Studio is de plek waar alle opnames worden gedaan.

Voorafgaand aan die opnames krijg je nog een aantal thuistaken zoals acteren of de betreffende vaardigheid oefenen. Moeilijk zijn de taken niet, maar ze geven je tijdens de dag van de productie wel een voordeel zoals later duidelijk zal worden.

Eenmaal op de filmstudio volg je altijd een standaard stappenplan. Dat begint allereerst bij het laten doen van je make-up en haar waarna je vervolgens je kostuum aan kunt laten doen. Dat allebei kan helemaal links in de filmstudio.

Make-up laten doen
Eenmaal in de studio is je eerste taak je haar en make-up laten doen en vervolgens je kostuum aantrekken.

Heb je dit eenmaal gedaan, dan kun je starten met de opnames door met de regisseur te praten. Je kunt hem of haar vinden rond alle opnameapparatuur, meestal in de regisseursstoel. Voordat je dat doet is het echter slim om eerst nog de overige taken te voltooien zoals het oefenen van een scene met je tegenspeler of nog wat eten. Dit geeft je net wat extra werkprestaties. Wanneer je eenmaal met de opnames bent begonnen, vervallen deze taken. Hoewel je ze meestal niet per se nodig hebt om goud te behalen, zijn ze wel dermate makkelijk te voltooien dat het wel aan te raden is.

Wanneer de opnames gestart zijn zal het podium verlichten en zie je verschillende kruizen op de grond. Samen met knipperende objecten zijn dit de verschillende scenes die je zult moeten voltooien. Bij iedere scene heb je de keuze om de scene veilig of riskant uit te voeren. Dit is waar je het eerder opgedane voordeel van de thuisopdrachten kunt gebruiken. Aan de icoontjes naast de interacties kun je zien welke thuisopdracht correspondeert met die desbetreffende interactie mocht je niet alles hebben kunnen voltooien.

Filmset
De set is een stuk groter waarbij iedere Sim een eigen rol is. Onder in beeld zie je bijvoorbeeld de regisseur en de cameraman, terwijl op het podium alle spelers klaarstaan voor hun specifieke scene.

Wanneer je én die taken hebt gedaan én genoeg acteervaardigheid hebt, kan de kans op falen zelfs helemaal verdwijnen. Bij welk niveau dat precies gebeurt wisselt echter per interactie en per klus, en is dus lastig in deze gids neer te zetten. Mocht je je voorbereiding niet hebben voltooid, dan helpt het nog altijd om zelfverzekerd te zijn en een hoog vaardigheidsniveau te hebben. Het hebben van de beloningskaraktereigenschap ‘Wereldberoemd acteur’ zorgt er overigens voor dat interacties nooit meer falen.

Beloningen en roem

Zodra alle scenes gedaan zijn zullen de lichten uitgaan en je werkdag een paar minuten later ook eindigen. In het scherm dat dan opent zie je hoeveel je betaald hebt gekregen voor de klus en hoeveel roem je krijgt. Naast dat goud halen belangrijk is voor hoeveel Simdollars en roem je precies krijgt, is het ook belangrijk voor het maken van promotie. Hoewel dat bij de acteercarrière iets minder van belang is dan bij andere carrières geeft het je wel toegang tot moeilijkere klussen die daardoor ook meer opleveren.

Acteervaardigheid

In de vorige secties is al kort genoemd dat de acteervaardigheid bij de acteercarrière hoort. Waar je in het begin bij simpele reclames nog weg kunt komen met vrijwel geen ervaring, gaat dat je later flink wat werkprestaties kosten, zelfs bij de veilige interacties. Tijd dus om aan je acteervaardigheid te werken! Hoewel je automatisch op het werk al wel een aardig eindje kunt komen, kan dat thuis ook.

Dat gaat namelijk vergelijkbaar met charisma en de andere sociale vaardigheden. Met een spiegel of microfoon kun je in je eentje acteren oefenen en met een andere acteur kun je samen verschillende scenes spelen. Er zijn ook vaardigheidsboeken, al kun je beter de eerdergenoemde spiegel of microfoon gebruiken in zo’n geval. Tieners kunnen de vaardigheid overigens ook al aanleren. In plaats van de acteercarrière hebben zij (samen met kinderen) de toneelclub, een speciale naschoolse activiteit. Dat helpt ze alvast een voorsprong te geven in de acteervaardigheid en is een goede manier om aan roem te komen.

Toneelclub
De toneelclub draait voornamelijk om het beoefenen van de acteervaardigheid als kind- of tienerSim.

Vaardigheidsniveaus

Acteren kent tien verschillende vaardigheidsniveaus. Naast de mogelijkheid om verschillende scenes op te voeren – zelfs voor fooi en roem in het openbaar – ontgrendel je verschillende methodes of ongemakkelijke of beschamende gemoedstoestanden als een gevolg van verkeerde sociale interacties tegen te gaan.

Niveau 2
 • Acteren oefenen met een andere Sim.
 • Op commando huilen.
Niveau 3
 • Romantische scène met een andere Sim opvoeren.
Niveau 4
 • Kundig Kijkglas spiegel.
Niveau 5
 • Muzikale scène opvoeren.
Niveau 6
 • Actiescène opvoeren.
 • Doen alsof je je zich niet verveelt.
 • Een gesprek van saaiheid redden om iedereen van verveling te verlossen.
Niveau 7
 • Horrorscène opvoeren.
 • Onplezierig gesprek van elke faux pas redden.
Niveau 8
 • Sci-fi-scène opvoeren.
 • #Gewone Microfoonstandaard microfoon.
Niveau 9
 • Komische scène opvoeren.
 • Doen alsof als grappen mislukken om gênante situaties te voorkomen.
Niveau 10
 • Dramatische scènes opvoeren.
 • Speciaal gouden broekpak.

Gesprekken redden

De belangrijkste voordelen van de acteercarrière krijg je in de vorm van verschillende interacties om gesprekken te redden. Hiermee kun je bijvoorbeeld beschamende gemoedstoestanden van een mislukte romantische interacties ineens laten verdwijnen. Het is nog altijd vrij situationeel en in de praktijk zul je er niet te veel mee te maken krijgen, maar het is een handig extraatje.

Tips

Logischerwijs is ook bij de acteervaardigheid zelfverzekerd de ideale emotie. Niet alleen versnelt dat het verbeteren van de vaardigheid, het geeft ook nog eens een boost aan de meeste acteerinteracties. In combinatie met een spiegel is de gemakkelijkste manier om dat te doen simpelweg eerst jezelf moet in te spreken. Daarnaast zijn er een aantal karaktereigenschappen die je daarbij kunnen helpen:

 • Wereldberoemd acteur: hoewel dit je niet per se bij het verbeteren van de acteervaardigheid helpt, zorgt het er wel voor dat riskante interacties bij de acteercarrière altijd zullen slagen wat er uiteindelijk ook weer voor zorgt dat je de acteervaardigheid zelf gemakkelijker kunt verbeteren.
 • Zelfverzekerd: geeft je op willekeurige de gemoedstoestand “Zelfverzekerd gevoel” (Zelfverzekerd +1 – 4 uur).

Rangen

Ondanks dat er geen promotievereisten zijn en je per klus betaald krijgt, kun je wel degelijk promotie krijgen als acteur. Dat bepaalt namelijk het gemiddelde bedrag dat je voor een klus betaald krijgt, al betekent dat niet dat je op rangen met hetzelfde gemiddelde salaris ook dezelfde klussen tot je beschikking hebt. De carrière splits zich bovendien niet op in verschillende takken.

Rang
Titelloze figurant (1)
Beschrijving Vele aspirerende acteurs|actrices verhuizen naar Del Sol Valley met de droom om professioneel door te breken. Sim wil ooit zijn|haar naam in neonletters zien als de ster van de nieuwste zomerkaskraker. Maar zover is het nog lang niet. Voor nu moet hij|ze genoegen moeten nemen met een nietszeggende actie op de achtergrond als titelloze figurant.
Gemiddeld salaris (§) 640
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
Promotietaken
Dagtaken
Achtergrondacteur (2)
Beschrijving Sim heeft nu voldoende reputatie voor een terugkerende rol als koffie-inschenker, klasgenoot nr. 7 of een andere rol die te zijner tijd zal worden overgenomen door CG of robots. Dit is het leven van een achtergrondacteur. Sim moet blijven werken aan zijn|haar acteertalent voor het geval die grote kans zich aandient.
Gemiddeld salaris (§) 640
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 200 Simdollars.
Promotietaken
 • Tieners: Niveau 2 van de acteervaardigheid bereiken.
 • Kinderen: Niveau 4 van de creatieve vaardigheid bereiken.
Dagtaken
Praktische performer (3)
Beschrijving Sim heeft zich heel wat verbeterd sinds zijn|haar bescheiden begin; tijd om die emotionele toverkunsten nog een treetje hoger te tillen wanneer Sim een tiener wordt.
Gemiddeld salaris (§) 1.755
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 250 Simdollars.
Promotietaken
 • Tiener zijn.
 • Niveau 3 van de acteervaardigheid bereiken.
Dagtaken
Gastster (4)
Beschrijving Wanneer een dagtelevisieprogramma de kijkcijfers ziet dalen, roept men de hulp van een gastster in. Niet zomaar een gastster, maar Sim. Zijn|Haar talent, vaardigheid en sterrenstatus brengen elke show wel iets speciaals.
Gemiddeld salaris (§) 1.755
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 350 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Bijrolacteur|Bijrolactrice (5)
Beschrijving Een bijrolacteur|bijrolactrice is de ongeprezen held|heldin op het pad richting de Starlight Awards van iedere ster. Nu is Sim die held|heldin. Er zijn nieuwe podia ontgrendeld om thuis te kunnen repeteren.
Gemiddeld salaris (§) 4.010
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 400 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Sitcom-ster (6)
Beschrijving Soms heeft het kleine scherm een groter bereik dan het witte doek. Op het kleine scherm heerst de Sitcom-ster soeverein. Sim heeft haar|zijn naam toegevoegd aan de lijst der groten.
Gemiddeld salaris (§) 4.010
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 600 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Ster in wording (7)
Beschrijving Sim is Ster in wording. Van commercials tot speelfilms, Sim is de naam die alle castingagenten op de lippen hebben. Wat hij|ze hierna voor rollen kiest, kan bepalen of zijn|haar ster nog verder stijgt of juist uitdooft.
Gemiddeld salaris (§) 4.010
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 800 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Geoefend acteur (8)
Beschrijving Neptranen, haastige verkleedpartijen en gedeeltelijke blindheid door de podiumverlichting hebben allemaal tot hier geleid. Sim is nu een geoefend acteur. Je kunt nu auditie doen voor de moeilijkste rollen.
Gemiddeld salaris (§) 9.800
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 1.200 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Superster (9)
Beschrijving Superster! Iedereen heeft het over Sim. Zijn|Haar naam staat altijd prominent in alle advertenties. Wanneer zij|hij voor een project tekent, krijgt de film direct een release op de beste datums in de zomer.
Gemiddeld salaris (§) 9.800
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 1.500 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken
Filmdoekicoon (10)
Beschrijving De naam van Sim staat gebeiteld in de analen van de film. Haar|Zijn projecten worden tot in lengte der dagen geanalyseerd door filmstudenten. Haar|Zijn subtiele gezichtsbewegingen om complexe emoties over te brengen worden overal nauwkeurig bestudeerd door beginnende acteurs. En Sim verdient een heleboel geld.
Gemiddeld salaris (§) 9.800
Werktijden
Ideale emotie Zelfverzekerd
Beloning
 • 1.800 Simdollars.
Promotietaken
Dagtaken

Cheats

Zowel de acteercarrière als de acteervaardigheid kunnen worden verbeterd met behulp van cheats:

 • Acteercarrière: careers.promote Actor
 • Acteervaardigheid: stats.set_skill_level Acting niveau