Maak een Wereld voor Sims 3 dagboek van Wim Huiskamp

Het maken van een Wereld voor De Sims 3 met de Creëer een Wereld-tool is een enorme klus en ik denk dat er veel mensen zijn die er aan beginnen maar het al snel opgeven: een goede Wereld maken kost veel tijd, energie en concentratie.

Ons S3N teamlid Wim Huiskamp houdt op ons forum een dagboek bij over de Wereld die hij aan het bouwen is met daarin informatie en wat video’s.

| Wim maakt een wereld … dagboek |

Op deze pagina vind je de video’s terug, met een korte verhaaltje erbij.


25 Maart 2010 – Deel 1

Het wordt een project van maanden en ik denk dat het nog wel even duurt voor de wereld beschikbaar is. Dat komt onder andere, omdat ik de wereld en de kavels goed op elkaar aan wil laten sluiten. Ook wil ik een behoorlijk aantal kavels bebouwen en die gebouwen ook nog eens zoveel mogelijk inrichten. Dan wil ik er nog een ‘tombe-ketting’ in aanbrengen, waarbij de oplossing van de ene tombe de start is of een aanwijzing geeft voor de volgende tombe. Kortom, heel veel werk.


3 april 2010 – Deel 2

Deel 2 van het ontstaan. De wereld is nog steeds in de ruwe fase. De details volgen later. Er zit een eerste begin van de uitwerking van een huis in en alvast wat ideetjes voor andere plekken in de wereld. Verder is er nog vooral gewerkt aan het centrale dorp en de heuvels er omheen.


13 april 2010 – deel 3

De derde update; dit keer met een muziekje eronder. Ik heb vooral gewerkt aan de omgeving van de citadel. Let op het verschil tussen het begin en het einde van het filmpje. Verder heb ik de heuvels gladder gemaakt, nog een huisje iets meer uitgewerkt en een kapel (met tombe) op een heuvel geplaatst. Verder heb ik het wegennet nog wat uitgebreid.


28 april 2010 – deel 4

Deel 4 van deze serie. Er is weer behoorlijk veel aan het landschap gedaan dat nu richting de definitieve vorm gaat. Ook het wegennet is nu bijna klaar. Verder zijn er weer wat huizen iets verder uitgewerkt, is he bos flink uitgebreid en is onder andere de militaire basis toegevoegd.


16 mei 2010 – deel 5

Omdat ik jullie niet nog veel meer plaatjes van nog veel meer heuvels wil laten zien, dit keer wat meer uitgewerkte schetsen van de huizen. Ik heb het bos wat verder uitgebreid, heb een hunebed en een soort tunnel gemaakt en heb veel tijd gestoken in wat meer details aanbrengen, zoals de straatlantaarns en wat verkeersborden.


17 augustus 2010 – deel 6

Eindelijk heb de heuvels in de achtergrond klaar. Nu kan ik verder met het inrichten van het landschap en uitwerken van de kavels. Ik heb me geconcentreerd op 3 kavels de laatste tijd: de Romeinse opgraving, de erebegraafplaats en het ziekenhuis. Ik werk telkens een stukje aan alle drie. Vandaar dat de screenshots ook van de een naar de ander springen.

| Wim maakt een wereld dagboek |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *