SN Gids – Brandweer

Één van de beroepen (levenswens) die je kunt doen in ambities is : Bij de brandweer gaan.

Om bij de brandweer te beginnen klik je op het gebouw van de brandweer en kies je voor de optie: Bij de brandweer gaan.

Je begint als een gewone “Waterdrager” en je zult zien dat je Sim door op noodgevallen te reageren, goede contacten met collega’s te onderhouden en de vaardigheden sportief en handigheid onder de knie te krijgen. Je brandweer Sim daadwerkelijk uitgroeit tot de held van Twinbrook.

Dit zijn een aantal wensen die je Sim als brandweerman of vrouw zal hebben.

De kazerne

In de kazerne heeft je Sim eigenlijk alles om te voldoen aan de eisen die er zijn om promotie te krijgen in het korps. Alle verdiepingen zijn voorzien van een goed brandalarm (mits goed onderhouden) en zijn duidelijk hoorbaar. Er is genoeg te klussen zodat alles tip top is en je Sim de vaardigheid “handigheid” onder de knie krijgt.

Begane grond

Op deze verdieping kan je Sim eten, achter de computer zitten en onderhoud aan de brandweerwagen en het brandalarm doen.

Eerste verdieping

Hier kan je Sim sociaal bezig zijn met collega’s, of alleen.

Tweede verdieping

Nieuw: Het is nu mogelijk dat je Sims ook kunnen slapen op de kavels, dat houd in dat je Sim niet naar huis hoeft na een lange dag werk, maar gewoon in de kazerne kan slapen. Ook kan je Sim gebruik maken van de “snelle paal” waardoor je Sim sneller kan reageren op een noodoproep. De werkbank van “schrotronica” (zie uitvinder) staat er ook.

Buiten staat een trampoline die een goede mogelijkheid bied goed contact met je collega’s te krijgen en er liggen ballen zodat je Sim lekker kan overgooien als hij/zij zich verveeld. Ook kan je Sim zich in de kelder uitleven op het gebied van sport.

TIP: Op het moment dat je Sim de vaardigheid “handigheid” op niveau 5 heeft staan, kan je Sim meer dingen aanpakken. De brandweerwagen kun je nu extra P.K. geven en je uitrusting kun je verbeteren.

Er zijn 10 levels in dit beroep.

1 – Waterdrager – 276 per week. Door op het koffertje links onder in de hoek te klikken kun je via overzicht meteen naar de plaats des onheils.

2 – Blusser – 340 per week – nieuw uniform

3 – Brandveiligheidsinstructeur – 400 per week

4 – Spuitgast – 520 per week – brandweerbijl

5 – Brandweerman/vrouw. – 640 per week – nieuw uniform

6 – Brandwacht – 840 per week – Brandweerjas.

7 – Brandweermeester – 1.132 per week – nieuw uniform.

Je zult nu ook Sims kunnen redden en deuren kunnen openbreken. Voor je de deur kunt openbreken moet je eerst alle branden buiten hebben geblust.

8 – Tochtstroomspecialist – 1.480 per week – geen beloning.

9 – Assistent brandweercommandant – 1.840 per week – nieuw uniform.

10 – Brandweercommandant – 2.480 per week – eigen brandweerauto en brand alarm voor thuis.

Als je level 10 hebt zal je werkbalkje een gele kleur krijgen als het zich opvult.

Nu denk je dat je er al bent, maar nee hoor ook nadat je de brandweercommandant bent blijf je een brandweer die Twinbroek waardeert.

Als je 10 Sims hebt gered dan laten ze je dat weten.

Je Sim krijgt ook oproepen van de comunity zoals het ziekenhuis, het eetcafé enz, daar zul je als brandweer ook naar toe moeten om mensen in nood te helpen..

deze oproep is bij het Burgers pakhuis.

Ook dit is iets wat de gemeenschap erg op prijs stelt, als de brandweer in actie komt.

Je Sim is momenteel op het hoogtepunt van zijn/haar carrière beland. Heeft veel levens gered en veel vrienden gemaakt.

Daarvoor zal je Sim beloont worden door de burgemeester van Twinbroek door je de brandweer sleutel van Twinbroek te overhandigen.

Natuurlijk gaat je Sim als held verder in deze carrière tak met de moodlet die je krijgt.

Uiteraard zal je Sim ook in de laatste dagen als brandweercommandant, merken dat Twinbroek community je Sim als held binnen haalt.

Nu mag je Sim terecht gaan denken aan een pensioen, met een gouden brandslang op zak is je Sim toe om te genieten van het Simsleven en de kleinkinderen.

Gelukkig heeft deze Sim geen aardbeving meegemaakt en Sims onder het puin weg moeten halen.


Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.

2 reacties

  1. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *