S3N Gids – De Sims 3 opnieuw installeren

LET OP: Omdat het verwijderen van de Sims zoals het hier beschreven wordt best wel ingrijpend is willen we je wel waarschuwen. Voer de handelingen alleen uit als je zeker weet wat je moet doen. Wanneer je twijfelt, vraag dan iemand anders je te helpen. Er is vast wel iemand die je kent, die je hierbij kan helpen. Lees alles eerst een keer goed door, voordat je begint, zodat je een beetje weet wat je moet gaan doen.

Als je De Sims3 installeert worden er overal mappen aangemaakt en her en der neer gezet. Als je spel het niet doet en je moet alles er opnieuw op zetten kan deze gids je daar stap voor stap bij helpen.

Om je Sims spel weer goed en zonder fouten op je pc te krijgen zul je alles, maar dan ook alles moeten verwijderen. Want de kans dat je spel het niet doet als je alleen in ‘Configuratiescherm – Software’ alles hebt weg gehaald is groot.

LET OP: Omdat we in deze gids op afstand helpen kunnen wij niet zien of je de handelingen goed uitvoert. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk wanneer er onverhoopt iets mis mocht gaan. Wij hebben het verwijderen op deze manier uitgebreid getest en het werkt prima als je de stappen goed uitvoert.

LET OP: zorg altijd dat je een back-up hebt gemaakt van de map ‘De Sims 3’ in ‘Mijn dokumenten – Electronic Arts’, zet die veilig weg.

Waar staan al die mappen dan?

Als eerste ga je via ‘Configuratiescherm – Software’ (of in het geval van Vista ‘Configuratiescherm – Programma’s’) de Sims 3 weghalen en dat doe je in omgekeerde volgorde. In het voorbeeld is ‘Sims Luxe’ de laatste cd.

Dus haal je achtereenvolgens weg:
– de Sims3 Luxe Accessoires;
– daarna de Sims3 Wereld Avonturen;
– en als laatste De Sims 3 zelf.

Ook de EA Download Manager moet je weghalen.

Je kunt zien dat er 2 keer EA Download manager staat. Als je er maar één hebt dan geldt dit niet voor jou. EA Download Manager UI kun je niet weghalen; dat komt straks. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

LET OP: ‘De Sims 3 creeër een wereld tool’ kun je laten staan.

Nu klik je op ‘Program files – Electronic Arts ’ en daar haal je de map ‘De Sims 3’ weg en evt. de EP’s en Stuff Packs.

Dan heb je in je ‘Start – Alle programma’s’ nog de map ‘Electronic Arts’ staan en en daar haal je de map ‘De Sims3′ weg en evt. de EP’s en de Stuff Packs.

Dan start je je computer opnieuw op en checkt even of in ‘Configuratiescherm – Software’ (of in het geval van Vista ‘Configuratiescherm – Programma’s’) of de EA Download manager UI ook weg is. Is het icoontje veranderd van de EA Download manager UI , zoals het plaatje hieronder dan heb je waarschijnlijk ‘De Sims 3 creeër een wereld tool’ of een ander EA Games spel erop staan en kan het geen kwaad. Dan kun je het niet deleten.

Dan gaan we de volgende map weg halen die kun je vinden op ‘c: – programdata – Electronic Arts ‘ en haal de map ‘EADM’ weg.

Wat je zeker niet moet vergeten is het register na te kijken , daar zijn gratis programma’s voor te downloaden. Die halen de restanten nog weg.

CCleaner – die kun je hier gratis downloaden.
registrymechanic – die kun je hier ook gratis downloaden.

Nu heb je alles goed verwijderd en kun je alles er weer op zetten. Het advies is alles er offline (dus zonder verbinding met het internet) op te zetten.
Het is aan te bevelen om, voordat je nu echt met installeren begint, je harde schijf te defragmenteren. Je hebt al problemen met de Sims gehad en omdat alle kleine beetjes helpen, raden we je aan ook deze tijd te nemen; ook als dit een paar uur duurt.

Om te defragmenteren kun je natuurlijk het defragmentatieprogramma van Windows gebruiken, maar houdt er dan rekening mee dat het inderdaad erg lang kan duren. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoeveel je op je computer hebt staan.

Maar er zijn ook een paar programmaatjes, die je gratis van internet kunt halen, om dit te doen, bijv.:
SmartDefrag – dit programmaatje kan je hele schijf defragmenteren, maar het kan je schijf ook nog optimaliseren. Dat betekent, dat het de programma’s die je vaker gebruikt, steeds logischer en beter bij elkaar op je schijf zal zetten. Daardoor zullen programma’s steeds soepeler gaan draaien.
Disk Defrag – Dit programmaatje kan je schijf redelijk snel defragmenteren.

Wanneer het defragmenteren klaar is, kun je verder gaan.

Je zult bij WA en bij Luxe deze vraag krijgen;

Klik dan op OK en laat het programma zijn werk doen.

Nu vraag je je af waarom niet patchen tussendoor (net zoals bij de Sims2). Omdat dat niet nodig is. Het spel zal vragen om een update te installeren zodra je weer online bent.

Als alles erop staat kun je verbinding met het internet maken en klik je De Sims 3 aan. Zodra je startscherm opent zal hij je vragen of je je game wilt bijwerken. Dit zijn dan de patches die hij erbij gaat zetten.

Klik dan op OK. Heb hier geduld en ga niet overal op klikken; het duurt gewoon eventjes voordat alles erbij is gezet.

Het eerste schermpje ziet er zo uit.

Daarna krijg je deze:

Het kan zijn dat, als je de Sims 3 weer opstart, hij er weer om vraagt. Klik dan opnieuw op OK en doe het nog een keer; de ene keer doet hij het in twee keer, de andere keer niet.

Heb je deze melding, dan kun je die gewoon wegkilkken. Voor zover bekend is kan deze melding geen kwaad.

Nu kun je De Sims 3 opstarten.

Als laatste adviseren we om nogmaals het defragmentatieprogramma te gebruiken. Hierdoor zal de eventuele versnippering van het programma nog meer worden beperkt. En dan zal je spel waarschijnlijk nog wat soepeler kunnen lopen.

Heb je nog vragen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *