S3N Gids – Mijn sims3packs installeren niet meer via De Sims 3 launcher

Met de nieuwe patches is het werkelijkheid geworden dat sommige Sims3packs niet meer geïnstalleerd kunnen worden via de launcher.

Er is een simpele oplossing voor. Deze oplossing garandeert niet dat het werkt, maar wat je op deze manier nog in je spel kan krijgen is mooi meegenomen toch ? In het voorbeeld gebruiken we een Sims3pack van TSR, dat niet via de launcher geïnstalleerd kan worden. Het rode vierkantje geeft aan waar je kunt zien, dat het Sims3pack is geïnstalleerd. Staat daar niets dan is het pack niet geïnstalleerd. Dit kun je ook via tab geïnstalleerd materiaal zien.

Je kunt bij MTS een programma downloaden dat Delphy’s Sims 3 Pack Multi-Extracter heet.

Met dat programma kun je Sims3packs omzetten naar ‘Monkey’-bestanden. Weet je niet wat ‘Monkey’-bestanden zijn dan kun je deze gids doorlezen. Daar staat ook duidelijk in wat je kan doen met ‘Monkey’-bestanden.

Stap 1: Download Delphy’s Sims 3 Pack Multi-Extracter. Die kun je het beste op je bureaublad plaatsen.

Stap 2: Maak een map aan op je bureaublad met de naam ‘Sims3packs’. Daarin maak je een map ‘Monkeybestanden’.

Stap 3: Doe de Sims3packs die het niet doen in de map ‘Sims3packs’.

Stap 4: Dubbelklik op ‘Sims3Pack Multi Installer’.

Bovenstaand venster zal openen. Onderin kun je een vinkje neerzetten, waardoor al je ‘Monkey’-bestanden dezelfde naam krijgen als de Sims3packs. Als je een Sims3pack hebt dat uit meerdere bestanden bestaat zal het programma alles een nummer geven i.p.v. een naam.

Stap 5: Klik nu op de bovenste knop ‘browse’ en selecteer je map ‘Sims3packs’ op je bureaublad.

Stap 6: Klik nu op de onderste knop ‘browse’ en selecteer de map ‘Monkeybestanden’ in de map ‘Sims3packs’ op je bureaublad.

Stap 7: Klik nu op de knop ‘Extract’.

Nu kun je het programma sluiten. De Sims3packs zijn omgezet naar ‘Monkey’-bestanden. Die kun je nu vinden in het mapje ‘Monkeybestanden’ dat je net hebt aangemaakt.

Voor het instaleren van ‘Monkey’-bestanden hebben wij deze gids online gezet. Als je de bestanden na het omzetten nog niet in je spel ziet, zijn ze niet goed voor het spel. Dan kun je alleen hopen dat de creator ze weer up-to-date maakt en je ze weer kan downloaden.

Met dank MTS.

Heb je nog vragen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *