Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN review: De Sims 3 Beestenbende (PC) – deel 3

Pluspunten

Er zijn heel veel goede punten te vinden in deze uitbreiding. Veel zijn al behandeld in de review maar een paar punten zijn de moeite waard om nog een keer te benoemen. Te beginnen met het nieuwe uiterlijk van de gebouwen. Ze zijn erg mooi en compleet afgewerkt, ondanks dat ze niet helemaal bij elkaar passen, is het wel heel fijn dat er nieuwe gebouwen zijn. Ook fijn is dat niet alleen de standaard gebouwen een make-over hebben gekregen. Er zijn zelfs gebouwen van De Sims 3 Ambities en De Sims 3 Nachtleven, als je deze hebt geïnstalleerd, te vinden in het gebouw met nieuw uiterlijk!

De dieren mogen we natuurlijk als pluspunt niet missen. Bij het maken van deze kleine wezentjes heb je heel veel keuze en aanpasmogelijkheden tot je beschikking. Zeker voor de kenners van dierensoorten, of mensen die op zoek zijn naar een bepaald ras, is dit erg fijn. Maar ook tijdens het spelen loop je tegen allerlei pluspunten op zoals mogelijkheid om de vrije wil hoog of laag te zetten voor de dieren en voor de mensen apart.

Ook tijdens het inrichten en verbouwen blijft dit spel je verbazen. Vanaf nu is het mogelijk om verschillende objecten bij elkaar te zetten in een map, of ze nu al terug te vinden gesorteerd op uitbreiding. Maar tijdens het shoppen naar meubels zal je ontdekken dat De Sims 3 Beestenbende meubels biedt voor in het hele huis met een duidelijk thema. De meubels zorgen er niet alleen voor dat het huis praktisch wordt, de accessoires zullen je helpen om het huis mooi te maken.

Minpunten

Niets en niemand is perfect, en zo ook De Sims 3 Beestenbende. De minpunten voor deze uitbreiding komen vooral doordat EA teveel werk erin wilde stoppen en misschien teveel wilde omvatten. Zo zijn er bijvoorbeeld wel erg veel rassen om uit te kiezen, zeker als leek zal dit je echt wat tijd kosten voor je jouw huisdier hebt uitgekozen. Maar niet alleen dat is lastig. In het begin is het echt even moeilijk om je tijd te verdelen tussen je Sims en je huisdieren. Even de tijd doorspoelen wanneer je Sims naar het werk is, is er niet meer bij.

Voor beginnende spelers van De Sims 3 raad ik het echt af om met een groot gezien met dieren te spelen, het is echt heel lastig om elke minuut iedereen in de gaten te houden. Maar alleen met dieren spelen is ook niet helemaal de bedoeling. In het begin is het wel leuk en grappig om te zien hoe je dieren sociaal kunnen doen met anderen, maar al snel zal dit erg saai worden en verlang je toch terug naar je Sims.

Alhoewel ik de nieuwe meubels echt mooi vind, en het leuk vind dat je het hele huis in kan richten, baal ik er toch van dat het allemaal heel donker is waardoor mijn hele huis wat gotisch aanvoelt.

Het oog wil ook wat en ondanks dat EA steeds beter wordt in het vormgeven van kleding en meubels, gaat er één ding standaard mis. Inmiddels kan mijn volwassen vrouwelijke Sim elk uur een compleet andere outfit aan terwijl haar tienerdochter dan vaak in dezelfde soort kleding loopt als zij en de rest van het gezin hooguit één keer in de week zich omkleed. Inmiddels wordt het vervelend dat de tieners vaak hetzelfde kleding en haar hebben als de (jong) volwassenen. EA stop hiermee! We vinden het allemaal raar als onze moeder in dezelfde kleding loopt als ons, en we worden uitgelachen als wij in hetzelfde lopen als onze moeder!


(enkele van de vele screens van onze forumleden)


Conclusie

De Sims 3 Beestenbende is leuk! Niet alleen omdat er we zolang naar hebben uitgekeken maar ook omdat je merkt dat er heel veel werk in heeft gezeten. Je kan bijna het enthousiasme van de producer ruiken als je de dieren voor het eerst ziet en bestuurt. Maar we moeten wel kritisch blijven. Natuurlijk zijn er een paar minpuntjes. Zeker voor de beginnende spelers van De Sims 3 zal het in het begin wat lastig zijn. Maar is het erg dat een spel een uitdaging heeft en dat je alles niet gelijk in het begin snapt? Nee, dit is juist goed. Net als de rest van het spel. Er zit zoveel in dit spel dat ik ervan overtuigd ben dat ik nog lang niet alles heb genoemd, elke keer wanneer je speelt zal je weer iets nieuws ontdekken. Wees nou eerlijk, houden we niet allemaal van dieren? Nu misschien zelfs nog meer van onze bestuurbare dieren.

Met dank aan EA Benelux voor het recensie exemplaar van De Sims 3 Beestenbende.

Fransor


Enkele Sims Nieuws teamleden over De Sims 3 Beestenbende

Ik vind De Sims 3 Beestenbende zeker het geld waard: eindelijk huisdierenn. Alleen hadden ze van mij wel banen mogen hebben, dat het is het enige minpunt wat ik heb!

AnSjJ2

Een erg toffe uitbreiding! De paarden zijn een leuke toevoeging, vooral dat je van het fokken en rijden op de paarden er je beroep van kunt maken. Maar ze vallen naar mijn idee een beetje uit de toon in De Sims 3. Of de paarden hadden achterwege gelaten moeten worden, of we hadden een volledige boerderij moeten kunnen beginnen. De honden en katten zijn echt weer enorm tof, die heb ik wel gemist in De Sims 3. Gelukkig zijn ze weer helemaal terug! De nieuwe buurt is ook erg mooi, en er staan toffe huizen in. Al met al zeker het geld waard als je graag weer dieren in je Sims spel wilt hebben!

Xelles

Ik vind de Sims 3 Beestenbende een goede uitbreiding! Er zit echt heel veel in, je zal deze uitbreiding niet snel zat raken. De dieren zien er erg realistisch uit en bewegen erg mooi. Good job, EA!

Nina


Enkele leden van ons Sims Nieuws forum over De Sims 3 Beestenbende

Een hele goede toevoeging aan het leven van mijn simmetjes. Ik vind dit de beste expansion tot nu toe. Wat ik tot nu toe gezien heb is dat de dieren heel erg goed in detail zijn nagemaakt. Ook zie ik gedragingen bij paarden die erg realistisch zijn wat het spel nóg echter maakt. Het dorpje Appaloosa Plains is ook erg leuk inelkaar gezet. Er zijn nieuwe openbare plekken bijgekomen als de manege, het hondenuitlaatpark en nog veel meer! Ik als dierenliefhebber kan mijn hart zeker ophalen met deze uitbreiding.

fjordjes

Erg leuk spel! goeie toevoeging met de dieren, en de paarden natuurlijk! Ook al ben je echt geen paarden liefhebber, het is gewoon leuk om een paard te hebben! Veel nieuwe dingen, ook leuke bouwdingen erbij… het is aan het begin beetje wennen… maar later gaat het steeds beter.

djon black

Super spel!

Het voegt zoveel meer features/gameplay toe aan het spel zelf. De dieren, Magere hein die de dieren komt ophalen. EA heeft volgens mij echt de dieren geobserveerd en die dingen in het spel verwerkt.

En dan natuurlijk het nieuwe dier! een paard. Hele leuke details, Zoals het borstelen van een paard, Of verkeerd op een paard gaan zitten
er zijn zoveel nieuwe opties die jij echt zelf moet gaan bekijken, Teveel om op te noemen. Ik denk dat een heleboel simmers hier heel blij mee zullen zijn!

SimsBear

Leuk, maar ik was er na 2 uur wel op uitgekeken. Het enige wat bijzonder is zijn de paarden en de wilde dieren, voor de rest vind ik het niet veel bijzonders. Ik had gehoopt op echt bijzondere uitbreidingspakketten voor de Sims 3, maar ik vind ze allemaal een beetje accesoirespakketachtig. Ok, over Na Middernacht hoor je mij zeker niet klagen, en Wereldavonturen was ook nog een goede poging maar voor de rest..

Maarja eigenlijk mag ik niet zoveel zeuren want ik wacht al vanaf het begin op huisdieren! En nu zijn ze er gelukkig.

Mikese

Ge-wel-dig.. Meestal voegt een uitbreiding het meeste slechts aan 1 buurt toe (net als met Na Middernacht bijv.) maar deze keer heb je er in zowat elke buurt profeit aan! De dieren zien er ook mooi uit, en ook de kleding word steeds beter! Iets meer kapsels was leuk geweest, maar toch wel een een 9-9,5!

Simsfreak

Ik vind het echt een fantastische uitbreiding! Het is nu veel realistischer geworden. Appaloosa Plains is echt een geweldige stad met hele mooie ruiterpaden! Verder vind ik de veulens, kittens en puppy’s heel erg schattig, vooral als de kittens of puppy’s gaan rennen.
En de paarden vind ik ook heel leuk, heb er nog niet veel mee gedaan maar het ziet er zo al geweldig uit! En ik vind het zo leuk dat je de huisdieren kan besturen! En het enige minpunt is dan inderdaad weinig haar en vind ik ook wel jammer dat er geen vleermuizen bij zitten voor je vampiers. Dat zou echt gaaf geweest zijn!

Maar ik vind het echt een geweldige uitbreiding en ik raad hem zeker aan.

MelissaRoos


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>