De Sims 3 Wereldavonturen Review – Pagina 2

Opdrachten
In ieder land staat een bord waar opdrachten op geprikt zijn door de plaatselijke inwoners. Er zijn een aantal verschillende opdrachten die je kunt krijgen, zoals het vinden van een bepaald object in een tombe, het verzamelen van bepaalde stenen en het brengen van objecten van de ene inwoner naar de andere inwoner. Er zijn genoeg opdrachten om je enige tijd bezig te houden in een bepaald land. In de beperkte tijd die wij het spel tot nu toe gespeeld hebben zijn wij in ieder geval nog niet door de opdrachten heen geraakt. Vooral het doen van de opdrachten waarbij je objecten moet zoeken in tombes en grotten bleek erg leuk en verslavend, het gebeurt regelmatig dat je dan nieuwe tombes in wordt gestuurd waarvan je eerst het bestaan niet afwist. Alle opdrachten die je Sim reeds voltooid heeft worden onthouden en mocht je het land verlaten met een onvoltooide opdracht dan kan je de volgende keer dat je het land bezoekt deze opdracht toch nog afmaken en de vervolgen daarop doen.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

Tombes
Er zijn tientallen verschillende tombes en grotten, een aantal daarvan zijn goed verstopt en het zal je enige tijd kosten om alle tombes te vinden die er zijn in alle landen. Iedere tombe heeft ook zijn eigen style en setting, dat hangt onder andere af van het land waarin het zich bevind. Er zijn kleine tombes, maar ook enorm grote die over 4 verdiepingen (kelders) verdeeld zijn. Iedere tombe is ook anders betreft onder andere de gebruikte vallen en de manier van plaatsing. Het is vrij lastig om alles de eerste keer te vinden aangezien voor sommige poorten bepaalde sleutels benodigd zijn en die kan je alleen vinden in andere tombes of moet je verkrijgen door middel van het voltooien van een opdracht. Ook kan het zijn dat je objecten uit andere landen nodig hebt om alle geheimen van een tombe te ontrafelen.

Puzzels
Tijdens je avontuur in alle verschillende tombes en grotten kom je verschillende geheimen tegen die je als speler moet zien te ontrafelen. Zo zijn er vele geheimen deuren die meestal niet op het eerste gezicht te herkennen zijn als deur en ook zijn er een vele mini puzzels die je op moet zien te lossen. Die puzzels zijn vrijwel altijd het zoeken van bepaalde schakelaars, het verplaatsen van stenen naar een bepaalde plek en het vinden van sleutels. Als je het allemaal goed doet kom je aan het einde van een tombe vaak waardevolle schatten tegen.

Deze puzzels lijken op het eerste gezicht allemaal erg veel op elkaar. Ze zijn tenslotte allemaal hetzelfde opgebouwd, dus met schakelaars en geheime deuren die je moet vinden en openen. EA games heeft er echter naar mijn idee zeker voor gezorgd dat er voldoende afwisseling is tussen de verschillende puzzels. Iedere tombe is uniek en dus is iedere puzzel die je op moet lossen ook een nieuwe belevenis. Ook is het erg leuk dat je Sims plotseling in een val kunnen trappen en dus een manier moeten vinden om die val onschadelijk te maken of te ontwijken. Vergeet ook niet dat de puzzels steeds moeilijker en uitgebreider worden naarmate je meer opdrachten voltooid en je Sims zich meer geheimen van tombes ontrafeld.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

Wat is er nog meer nieuw?
De Sims 3 Wereldavonturen is echt enorm uitgebreid. Er zijn enorm veel nieuwe catalogus objecten in het spel, welke je trouwens allemaal aan een nieuw icoontje kan herkennen. De meeste objecten zijn natuurlijk Chinees, Frans of Egyptisch. Zo heb je enorm veel nieuwe catalogus spullen, zeker nadat je de nieuwe cheat ‘buydebug’ ingetypt hebt. De meeste nieuwe objecten zijn bedoelt voor het maken van tombes en de omgevingen van de landen (zoals de Eiffeltoren). Ik denk niet dat er ooit zoveel spullen in een ander uitbreidingspakket voor de Sims 2 hebben gezeten.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

Behalve alle nieuwe spullen zijn er ook een aantal nieuwe opties bij het bouwen. Je kunt natuurlijk kelders maken. Voor het maken van je eigen tombes zijn er vele nieuwe deuren en pilaren toevoegt. Ook zijn er een aantal nieuwe daken in spel, zo kan je zelf die typisch Chinese daken namaken. Er zijn ook een hele hoop nieuwe bomen en planten en nieuwe soorten terrein verf. Natuurlijk zijn er ook nog hier en daar enkele toevoegingen gedaan zoals een nieuwe open haard. Kortom, ook in de bouw modus is meer dan genoeg aan nieuwe spullen te verkrijgen.

We mogen echter de nieuwe kleding en haren ook niet vergeten. Er zijn voor zowel mannen als vrouwen tientallen nieuwe sets toegevoegd in het spel, welke natuurlijk allemaal afgestemd zijn op 1 van de 3 landen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe haren en accessoires zoals schoenen. Het enige jammerlijke is, is dat er wederom maar weinig beschikbaar is voor de kinderen en dat dus eigenlijk alles weer op volwassene gericht is, ook zijn er maar weinig echte nieuwe haren beschikbaar. De meeste zijn gecombineerd met hoeden of petten. Maar daar staat tegenover dat de nieuwe kleding en haren er erg goed uitzien en toepasselijk zijn op de landen waarin je Sims op vakantie kunnen.

Ook karaktereigenschappen, levensdoelen, wensen en levenslange beloningen zijn niet vergeten. Er zijn een handvol aan nieuwe karaktereigenschappen bijgekomen. Zo kan je de karaktereigenschap ‘Avontuurlijk’ aan je Sim geven. Deze karaktereigenschappen zijn ook weer van invloed op het spel. Zo zal je Sim als die avontuurlijk is sneller een visum niveau erbij krijgen. Natuurlijk zijn er ook passende levensdoelen als je van je Sim een doorgewinterde reiziger wilt maken. En als je op avontuur bent in een land krijgt je Sim ook passende wensen, zoals het vinden van een geheime deur in een tombe, die je kan vervullen. Als je genoeg wensen vervuld hebt, heb je uiteindelijk genoeg punten gespaard om nieuwe levenslange beloningen te kopen. Die zijn erg handig als je vaker op avontuur wilt gaan. Zo kan je de vakantie zelf goedkoper maken of een beloning kopen waarmee je meer schatten vind in tombes.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

Nieuwe vaardigheden
Dan zijn er nog de nieuwe vaardigheden die je Sim kan ontwikkelen. Zo kan je Sim een kei worden in fotografie, nectar maken of in de oosterse vechtkunsten. Met fotografie kan je alles vast leggen wat je tegenkomt. Je foto’s worden meer waard naarmate je beter wordt in het fotografie. Ook zullen je foto’s beter lukken. Aan het begin komt het namelijk vaak voor dat een vinger van je Sim voor de lens zit of dat de foto bewogen is. Wat een erg leuke toevoeging is, is dat het spel bijhoud wat voor dingen je allemaal al op de foto gezet hebt. Die dingen horen bij bepaalde collecties zoals een foto van een bloem welke onder de collectie stilleven valt. Als je Sim zo’n foto-collectie vol heeft gemaakt zal de vaardigheid sneller ontwikkelt worden.

Nectar maken is ook een leuke vaardigheid om te leren, en sluit goed aan bij tuinieren. Je kunt namelijk verschillende soorten fruit gebruiken om nectar te maken. Als je door veel nectar te maken je vaardigheid flink verbeterd hebt, kan je ook steeds betere nectar maken. Maar dit hangt natuurlijk ook af van de soorten fruit die je gebruikt. Deze nectar kan bewaart worden in speciale kasten of je Sims kunnen het meteen opdrinken. Let wel dat je je Sims alleen goede kwaliteit nectar laat drinken, anders worden ze voor enige tijd wat minder vrolijk.

WA review afbeelding

Als laatste is er nog het worden van een meester in de Oosterse vechtkunst. Er zijn verschillende manieren om deze vaardigheid te trainen. Zo kan je op een soort oefenpop je vaardigheden uitproberen. Als je net begint ziet het er allemaal nogal grappig uit, maar later zullen je Sims mooie bewegingen maken. Je kunt ook andere Sims uitdagen om mee te sparren, dat is een vriendschappelijk gevecht waarbij er uiteindelijk een winnaar of verliezer bekend wordt. Die bewegingen zien er allemaal erg goed uit. Wat ook erg handig is aan het beheersen van de Oosterse vechtkunsten is dat je Sims zich kunnen verweren tegen mummies. Tenminste, als ze goed genoeg zijn. Op niveau 5 van deze vechtkunsten kan je Sim ook mediteren. Dan komt die helemaal tot rust en zal je Sim dingen beter en sneller kunnen doen.

En dit was nog niet alles! Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog nieuwe boeken, eten, planten en vissen.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

| Lees verder op de volgende pagina |

Inhoudsopgave:
Pagina 1: Introductie.
Pagina 2: De landen & nieuwe spullen. (de pagina die je nu bezoekt)
Pagina 3: Bugs, min en pluspunten.
Pagina 4: Conclusie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *