De Sims 3 Wereldavonturen Review – Pagina 3

Bugs
Ieder spel heeft last van bugs, zo ook deze uitbreiding. Wij zijn er al een aantal tegengekomen die wij vervelend vonden. Het zal waarschijnlijk ook per persoon en computer verschillen wanneer en of deze bugs optreden. Eén bug waar wij allemaal in ieder geval last van hadden was dat het spel af en toe spontaan uitvalt. Tijdens de meeting is op alle computers waar op dat moment Wereldavonturen draaide het spel minstens 1 keer spontaan uitgevallen, ook op mijn thuiscomputer is het spel een keer uitgevallen. De enige remedie daar tegen lijkt te zijn dat je regelmatig (minimaal 1 keer per simdag) op moet slaan als je niet al te veel kwijt wilt raken, mocht het spel zichzelf afsluiten.

Een andere vervelende bug was dat ik een opdracht niet kon voltooien. Ik moest twee rode kevers vangen. Deze rode kevers waren in China op precies 2 plekken te vinden volgens het spel. De eerste kever had ik met succes gevangen. Maar eenmaal bij de 2e plek waar die kevers zitten had ik die kever ook gevangen. Maar hij werd niet meegeteld en zat niet in mijn rugzak. En daarbij was die plek niet meer gemarkeerd, en aangezien er maar 2 plekken waren (na het vangen van die kevers waren de plekken weg) kon ik deze opdracht niet voltooien. Ik had tenslotte volgens de teller maar 1 van de 2 kevers. Het lukte ook niet na het wegdoen van deze opdracht en hem opnieuw verkrijgen.

Andere minpunten

Er zijn ons ook nog een aantal andere kleine dingetjes opgevallen die wij toch wel jammer vonden en die naar ons idee eigenlijk beter hadden gekund. Zo is het vrij rustig in de vakantielanden. Dat er in de tombes bijna niemand is, vinden wij logisch. Maar ook op straat, op de markt bijvoorbeeld, zijn er maar weinig Sims te bekennen. Er zijn meestal maar 2 á 3 andere Sims rondom het gebouw, waar je eigen Sims ook aanwezig zijn.

WA review afbeelding

Ook vonden wij het heel jammer dat je in China en Frankrijk geen echte hotels hebt waar je moet inchecken en dergelijke. Je krijgt nu min of meer gewoon een kamer toegewezen en je hoeft daar dus niet voor in te checken en ook niet voor af te rekenen aan het einde van de vakantie. Ook roomservice ontbreekt daardoor.

Nog een minpuntje is dat op de dag dat je vakantie afgelopen is je precies om 0:00 terug gestuurd wordt naar huis. Dus zodra de klok van 23:59 naar 0:00 springt, komt het laadscherm in beeld, het maakt niet uit of je dan nog iets aan het doen bent. Er is dus geen mogelijkheid om nog een beetje tijd te rekken als je iets af wilt maken.

Pluspunten
Er zijn natuurlijk veel meer pluspunten te noemen over deze uitbreiding dan minpunten en daar zullen we dan ook mee afsluiten.

De manier waarop je avonturen beleeft is een compleet nieuw concept. Zoiets is nog nooit eerder in een Sims spel gedaan. De Sims 3 had van zichzelf ook al vele vernieuwingen en verbeteringen, maar daar heeft EA in deze uitbreiding nog verder op doorgebouwd door de verkenningen die je in de tombes doet echt interactief te maken. Normaal gesproken zou je alleen op een tombe geklikt kunnen hebben en dan iets van “Doorzoek tombe” hebben kunnen selecteren. Nu kan je je Sim er dus helemaal zelf doorheen sturen. Het is een hele leuke toevoeging.

WA review afbeelding

Dit is de grootste uitbreiding ooit gemaakt voor de Sims en dat is te merken! De hoeveelheid nieuwe spullen, kleding, karaktereigenschappen, etc. Is meer dan ieder andere uitbreiding van de Sims 1 of de Sims 2 dan ook.

De opdrachten zijn erg leuk om te doen. Ze zijn niet te moeilijk, maar ze zijn vooral later ook niet te makkelijk. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar de gemiddelde speler zal het waarschijnlijk zo ervaren.

Op avontuur gaan is verslavend! Je wilt alle geheimen van ieder land te weten komen. En gelukkig heeft EA het zo gemaakt dat je niet alles in één keer kan ontdekken. Door onder andere de toevoeging van een visumniveau en door de introductie van bepaalde benodigdheden voordat je verder kan verkennen in sommige tombes blijft het interessant om meerdere keren terug te keren naar landen.

Grafische effecten zien er absoluut mooi uit. Bijvoorbeeld als je met een schakelaar iets omzet, dan kan je door middel van grafische effecten precies zien waar er iets gebeurd is. Ook bij het betreden van onder andere de sfinx heeft EA Games ervoor gezorgd dat er indrukwekkende effecten gebruikt worden die het spel echt adembenemend mooi maken.

De humor in Sims 3 Wereldavonturen is ook weer erg leuk. Sims die aan hun kont krabben, of Sims die uitglijden terwijl ze druiven aan het plat stampen zijn. Het zit er allemaal weer in.

WA review afbeelding

| Lees verder op de volgende pagina |

Inhoudsopgave:
Pagina 1: Introductie.
Pagina 2: De landen & nieuwe spullen.
Pagina 3: Bugs, min en pluspunten. (de pagina die je nu bezoekt)
Pagina 4: Conclusie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *