De Sims 3 Wereldavonturen Review – Pagina 1

The English version of our review can be found here.

Iedereen kent natuurlijk wel de Op Reis uitbreiding van de Sims 2. Hierin konden je Sims drie landen bezoeken. In deze landen stonden hotels, tenten en vakantiehuisjes waarin je Sims konden verblijven tijdens hun welverdiende vakantie. Nu is er een soortgelijke uitbreiding voor de Sims 3, maar dan met nieuwe en voornamelijk verrassend leuke nieuwe elementen die het spel eigenlijk tot een totaal nieuw concept maakt.

Introductie
In de Sims 3 Wereldavonturen kunnen je Sims op vakantie gestuurd worden naar gebieden die gebaseerd zijn op bestaande landen, namelijk: China, Frankrijk en Egypte. Alhoewel, is het wel een echte vakantie voor je Sims? Nee, in tegenstelling wat je gewend bent van de uitbreidingen voor de Sims 1 & 2 is dat niet het geval. Je Sims gaan dit keer echt op avontuur, ze komen aan vakantie vieren niet echt toe. Er zijn natuurlijk de nodige bezienswaardigheden te bezoeken zoals een typisch Franse markt of een mooie Chinese tuin. Deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk erg mooi. Maar de nadruk ligt toch voornamelijk op het hebben van avontuur en het doen van ontdekkingen. Zo zullen je Sims piramides kunnen doorzoeken naar mooie schatten, je Sims moeten echter wel uitkijken want gevaar ligt overal op de loer en het vinden van schatten is nog lang niet zo simpel als je Sims zouden kunnen denken.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

Visum
De basis van de Sims in deze nieuwe uitbreiding is nog steeds onveranderd gebleven. Je Sims wonen nog steeds in Sunset Valley en moeten daar hun dagelijkse dingen doen. Nu kunnen je Sims dus ook op avontuur gaan. Dat gaat vrij simpel, door even een telefoontje te plegen of een vakantie te boeken via de computer. Als je op vakantie gaat kan je precies selecteren welke Sims er wel of niet mee mogen en hoe lang je wilt gaan. Echter kan je, als je voor de eerste keer naar een land gaat, standaard slechts 3 dagen op vakantie. Dit komt door een puntensysteem dat geïntroduceerd is. Deze punten worden je visum genoemd. Hoe hoger je visum hoe langer je op vakantie kan naar dat betreffende land, je visum per land wordt namelijk apart bijgehouden. Ook kan je met je visum bepaalde objecten vrijspelen voor je Sims die je dan weer kan kopen in het vakantieland. De visum punten kan je krijgen door bepaalde opdrachten uit te voeren in de vakantielanden.

Dit nieuwe visum systeem zorgt ervoor dat je vaker terug zal willen gaan naar een bepaald land om daar nog langer te verblijven en om een nog hoger visum op te bouwen. Ook als je een vakantiehuis wilt aanschaffen in een land moet je eerst een visum hebben van niveau 3.

WA review afbeelding

Landen
In De Sims 3 Wereldavonturen zijn er dus 3 vakantielanden die gebaseerd zijn op bestaande landen en culturen. EA games is er heel goed in geslaagd om dit allemaal goed na te maken. Het ziet er allemaal echt enorm mooi en overtuigend uit. De nieuwe muziek die ze in de landen laten horen is ook geweldig en past ook helemaal bij het land waar je Sims op dat moment zijn. En natuurlijk heeft ieder land zijn eigen, unieke, opdrachten en avonturen voor je Sims.

Frankrijk is naar mijn mening het mooiste land. Alle huisjes en straatjes zijn erg typisch, het is dat je Sims er niet voor altijd kunnen wonen, maar ik had het anders zeker gedaan. Er zijn weliswaar minder tombes in Frankrijk dan in de andere 2 landen, maar de tombes die er zijn, zijn heel erg leuk. Zo zit er zelfs een hele tombe in een oude grote villa. Maar natuurlijk ga je niet naar Frankrijk voor de tombes, maar voor de nectar. Nectar wordt gemaakt van druiven en die moeten natuurlijk eerst voorbereid worden wilt je het uiteindelijk kunnen drinken. Daarvoor is er een geweldig machine gemaakt. Je Sims moeten eerst de druiven plat stampen, wat er trouwens erg komisch uitziet vooral als ze uitglijden. Vervolgens zullen ze nog wat nodige bewerkingen uitvoeren en krijg je een lekkere, of niet zo lekkere nectar ervoor terug die je Sims kunnen drinken.

WA review afbeelding

Egypte, het land van de mummies. Het eerste wat opvalt, zijn de enorme piramides en de sfinx. Deze zijn uiteraard te bezoeken en te betreden. De avonturen die je in de tombes van Egypte kan beleven zijn net iets spannender dan in Frankrijk en China. Want in Egypte kan in iedere sarcofaag een mummie zitten, die het meestal niet zo leuk vinden dat je Sims hun rust komen verstoren. Ze zullen dan ook in de aanval gaan en vaak je Sims bewusteloos achter laten, maar soms zullen je Sims ook vervloekt worden. Deze vloek kan je op verschillende manieren opheffen, één daarvan is door de sfinx te bezoeken en naar een speciaal object te zoeken. Hef je de vloek niet op? Dan zal je Sim na 14 dagen sterven. In Egypte kan je ook leren om slangen te bezweren, als je Sim niet zo goed is in het maken van muziek is de kans groot dat de slang jou Sim bijt en zal je Sim voorlopig even geen slangen willen bezweren.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

China heb ik tot nu toe het meeste bezocht. Net zoals alle andere landen ziet China er ook gewoon heel mooi uit. Het is wel een iets kleiner land dan de andere, maar de avonturen die je Sims er kunnen beleven zijn net zo groots! Zo is het leren van de oosterse vechtkunsten natuurlijk heel leuk en handig. Vooral als je nog een keer naar Egypte of Frankrijk wilt en daar een mummie tegen het lijf loopt. Als je lang genoeg je oosterse vechtkunsten getraind hebt kan je Sims ook plaatselijke inwoners uitdagen voor een toernooi, let alleen wel op dat je Sim maar moeilijk kan winnen van de waren meesters van deze vechtkunst. Als je maar lang genoeg op avontuur gaat in China vind je waarschijnlijk zelfs een speciale bijl die je nodig zult hebben om bepaalde stenen weg te hakken in andere tombes.

WA review afbeeldingWA review afbeelding

| Lees verder op de volgende pagina |

Inhoudsopgave:
Pagina 1: Introductie. (de pagina die je nu bezoekt)
Pagina 2: De landen & nieuwe spullen.
Pagina 3: Bugs, min en pluspunten.
Pagina 4: Conclusie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *