Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder Nieuws

Pronken met andermans veren

Je zou haast denken dat als je de fansite Sim Explorer
bekijkt dat het een soort back up van onze site is: bijna precies dezelfde nieuwsberichten. Maar dat klopt niet: al sinds lange tijd kopiëren zij zo wat alle nieuwsberichten die wij ook plaatsen zonder ook maar 1 bron vermelding.

Na overleg in het Sims 3 Nieuws team hebben we besloten dit maar eens hier op onze frontpage neer te zetten: als de webmasters van Sim Explorer niet reageren op beleefde emails of soms wat botte reacties op hun eigen site moet het zo maar.

Als webmaster ben ik lange tijd tegen ‘blacklists’ van sites geweest die altijd maar nieuws jatten, althans om die blacklist die veel sites zelf bijhouden openbaar te maken, maar na ruim 5 jaar nieuws over Sims gebracht te heb ik wel gemerkt dat sommige webmasters schijt hebben aan alles en iedereen. En, zoals mijn teamleden al tegen me zeiden: “zo een actie had je al veel eerder moeten ondernemen“.

Een bronvermelding hoort er gewoon bij (of dat nu onze site is, een andere Sim fansite of de originele bron), is een kleine moeite en pronken met het werk van anderen is gewoon not done!

13 gedachtes over “Pronken met andermans veren”

 1. Jimmy

  Inderdaad, ik neem ook wel is een bericht over van jullie site (Niet kopiëren natuurlijk), maar dan zet ik bijna altijd de bron erbij.

  Ik ben het maar 1 keer vergeten, toen kreeg ik een mail, heb ik antwoord gegeven en gelijk de bron erbij gezet, kleine moeite zo’n link nietwaar?

 2. hiki

  Ja inderdaad en toen hebben we ook gemerkt dat je een leuke site & webmaster was en toen kwam je met een idee; dat geheime project waar we nu met een aantal mensen & sites aan werken.

  😉

 3. Rosana

  Ik heb een hekel aan sites die klakkeloos alles overnemen en het te moeilijk vinden een bron te vermelden. Bah. En het is overigens niet alleen met nieuws hoor. Op SNW heb ik al zo vaak meegemaakt dat andere sites m’n downloads gewoon onder hun eigen naam uploaden. Zulke mensen hebben geen respect voor de moeite en tijd die anderen in hun site steken.

 4. hiki

  Ja downloads of guides jatten is nog idioter: dat kost echt waanzinnig veel tijd om die te maken. Ach .. is al jaren een probleem en fluwelen handschoenen helpen niet dus dan maar boks handschoenen.

  🙂

 5. Jo-oost

  Pff Alsof je zelf neit op internet opzoek kan gaan en links er bij kan zetten.

  Misschien is het handig als je bijvoorbeeld op het forum een topic doet waar leden kunnen posten als ze zien dat iets is overgenomen zonder bronvermelding. Zodat de Webmasters ook niet zo veel hoeven te zoeken. Want van goede sites word veel gejat.

 6. o0simsfreak0o

  volgens mij doen ze dat omdat ze zelf niks goed kunnen verzinnen en gewoon te lui en te jaloers zijn op goede nieuws berichten van andere dat is gewoon asociaal en onbeschoft om dingen over te nemen van andere zonder dat ze er iets van weten echt onbeschoft

 7. Zozi

  Nou om die reden laat ik niemand meer toe om mijn webpagina te beheren.Ik heb het eens gedaan.En gelijk had die persoon alles gejat zonder bronvermelding.Kreeg ik de dag erna allemaal boze mails.
  Ik moet toegeven dat ik ook ooit een vergeten ben een bron te plaatsen.De site had er niets van gezegt,maar ik wou die bron toch vermelden.Alleen ik was vergeten van welke site ik het had XD

 8. lija2

  Haii
  Ik heb eigenlijk nog nooit iets van een andere site gehaald. Ja, gewoon info die ik miss in mijn eigen woorden ergens heb neergezet. Ik wilde eerst ook een site maken, maar ik heb er het geduld niet voor xD 1 x heb ik wel iets van site’s gebruikt. Dat was (niet lachen) voor een werkstuk over sims 😛 Maar ook daar heb ik netjes een bronvermelding bij gezet.
  X

 9. DeKDeS

  Ook negatieve publiciteit is publiciteit.
  Maar begrijpelijk dat je dit plaatst Hiki.

  Zij die weten wie er al langer meedraaien in de Sims community weten wel beter 🙂

  Het Enige wat DMS2C niet toestaat is hotlinken van plaatjes, maar meestal is dat omdat dat hetgeen is waar ik op een website de meeste tijd aan besteed.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>