SimGuru Nita over problemen met patch en installatie Sims 3 Wereldavonturen [UPDATED]

Vanochtend hadden we al een bericht online gezet van een Amerikaanse Simguru over alle problemen met de patch en Wereldavonturen en gelukkig heeft nu ook de EA NL Community Manager gereageerd op het officiële Nederlandse Sims 3 forum.

Jammergenoeg zijn we er nu wel achter dat deze oplossing niet voor iedereen werkt. We zullen dus nog wat geduld moeten hebben maar de ‘studio’ is in ieder geval hard aan het werk om de problemen op te lossen.

[BELANGRIJK]

Nieuwste Game Update 1.5/1.6 + Installatie De Sims 3 Wereldavonturen

Hallo,

EA is op de hoogte van een mogelijk probleem dat veroorzaakt wordt door het installeren van De Sims 3 Wereldavonturen of het updaten van je game met de nieuwste game update. De Sims 3 Wereldavonturen en de game update zorgen ervoor dat je spel voortaan anders wordt opgeslagen, dit kan voor een error zorgen als je de game probeert op te slaan.

Als je een error met het bericht “Error Code 16” tegen komt, gebruik dan de optie “Opslaan als” om je game op te slaan. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe savegame wordt aangemaakt en omzeilt het probleem.

Als je een geheel nieuwe game begint of begint in een nieuwe buurt dan krijg je deze error niet!.

De studio werkt hard aan dit probleem en zal zo snel mogelijk een update geven.

SimGuruNita

[UPDATE] Custom Support geeft nog eens extra aan dat je de nieuwe game moet opslaan met ‘Opslaan als …’ en dan een naam kiezen die ABSOLUUT nieuw is.

Voor nu is mijn tip: als je ondanks de (tijdelijke) ‘Opslaan als ….’ workaround nog steeds problemen hebt: ga niet teveel zitten klooien en opnieuw installeren enzo. Je wilt niet teveel kwijt raken van je families, etc. Wacht even een dagje!

62 reacties

 1. ik kan ff wereld avonturen spelen en dan poef alles weg en ben ik weer terug op mn bureau blad
  erg irretant

  op mn laptop is alles al naar de hort door die update patch voor ik wereld avonturen al had

  krijg het spel niet eens meer verwijdert

 2. pppfffff nu krijg ik hem helemaal niet meer opgestart
  wat een elende zeg zo me eigen verheugd op deze uitbreiding
  en alles naar de klote
  ppfff daar gaat je half jaar game spel

  dat ze die uitbreidngen eerst maar een beter gaan testen
  op van alles en nog wa

  1. Vraagje aan iedereen die Sims 3 niet meer kan opstarten (spel floept weer terug naar desktop). hebben jullie eerst de computer met systeem herstel een dag terug gezet? zodat in het opstart scherm weer een ! stond bij updates? Of hebben jullie alleen Sims 3 eraf gehaald en weer geinstalleerd? En hebben jullie toen ook REGISTER schoongemaakt?

 3. [UPDATE]Custom Support geeft nog eens extra aan dat je de nieuwe game moet opslaan met ‘Opslaan als …’ en dan een naam kiezen die ABSOLUUT nieuw is.

 4. Mijn game startte eerst helemaal niet. Ik heb de originele resource.cfg weer terug gezet (ik had de nointro mod) en toen deed ie het weer. Maar ik had allemaal rare bugs, sommige sims konden geen interacties meer voeren, en helemaal geen sociale interacties met peuters. Nadat ik ALLE mods heb weggehaald zijn die problemen wel allemaal verholpen. De error code 16 had ik alleen wanneer ik mods had geïnstalleerd.

 5. Oh wacht, de error code heb ik nog steeds, ook na het weghalen van de mods. Maar toen ik de originele resource.cfg terug had gezet met alle mods kreeg ik geen error…

 6. Het verbaasd me nog steeds dat heel veel spelers steeds maar “hacks”,”downloads”en “mods” in hun spel stoppen alsof ze allemaal “computernerd” zijn.
  En dit al in een vroeg stadium na de release van Sims3 deden, het spel liep toen en nu nog niet echt stabiel,er zijn nog steeds bugs die bij de een wat meer problemen geeft,dan bij de ander.
  Je bent dan zelf ook nog eens flink aan het rommelen in het spel, dan moet je het niet gek vinden dat er regelmatig een probleem de kop op steekt.
  Over en weer worden er op verschillende fora adviesen en mogelijkheden doorgegeven, maar zie ook vaak dat er spelers zijn die het niet goed snappen en dan de mist in gaan.
  Dit vindt ik geen goede zaak, de mogelijkheden zijn er dat is een feit maar er zijn veelal jonge spelers, die de gevolgen van deze acties niet kunnen overzien.
  Speel het spel zoals het bedoeld is zonder al die trucjes is mijn devies,mijn vrouw speelt Sims al vanaf Sims1 zonder deze trucjes en speelt nog steeds met veel plezier.
  Ik wil niet betuttelend overkomen maar toch vooral de jonge spelers hiervoor waarschuwen,de gameplay van Sims3 is zeer complex en als je hierin gaat “modificeren ” kan dit problemen veroorzaken die je vaak niet zo snel weer oplost.

  1. Helemaal mee eens en dat benadrukken we ook: haal eerst downloads en mods weg voor je gaat patchen of een uitbreiding gaat installeren en wacht op z’n minst een paar dagen met weer terug zetten. En met mods zeggen we altijd: installeren is op eigen risico.

 7. Alfredo, helemaal mee eens. Ik heb het ook helemaal niet op mods. Zelfs cheats gebruik ik niet tijdens het spelen; enkel de bouwcheats komen er bij mij in. Wel gebruik ik een paar downloads voor patterns. Maar zelfs daar zitten risico’s aan, omdat je bij Sims 3 dan een aangepast resource-bestand in je spel opneemt. Dus ja, gebruik van dit soort dingen is op eigen risico en moet je alleen doen als je weet waar je mee bezig bent. En als het dan fout gaat, ga dan niet direct roepen dat het aan anderen ligt, maar kijk ook even bij jezelf. Zou het aan de mods die ik gebruik kunnen liggen?

 8. Cindy,dit geeft dus aan hoe complex de gameplay van Sims3 is, dat zelfs de ontwikkelaar in de fout gaat als je iets niet derdege controleerd.

 9. Ik begrijp het niet gebruiken van mods/hacks wel, ik wil hierbij wel zeggen dat de mods niet alleen bedoelt zijn om het spel makkelijker te maken, maar soms ook om het minder irritant en soepeler te maken. Ik heb wel genoeg voorbeelden van kleine dingetjes die gewoon vervelend zijn en simpel met een mod verholpen wordt. En de downloads (voorwerpen, kleding enz) zorgt er gewoon voor dat het spel ‘nieuw’ blijft, dus waarom niet?

 10. chibiheart,let er evenwel op dat EA dit niet ondersteund maar er zelfs voor waarschuwd,wat voor de een irritant is hoeft voor de ander niet zo te zijn.
  Hier spelen we het spel al jaren zonder downloads etc, en zijn dan ook nooit vervelende dingen tegengekomen.
  Maar zoals met alles bepaald dat ieder voor zichzelf.

 11. Het is goed dat ervoor gewaarschuwd wordt, en ik snap het ‘gevaar’ ook wel. Het is slim om voordat je de mod/hack download de beschrijving te lezen of het wel compatibel is met je spel. Ik zeg alleen dat ik nooit problemen met mods, hacks of downloads heb gehad, in sims 1, 2 en zelfs 3, tot deze nieuwe patch. Maar om helemaal fair te zijn, ook de mensen die geen mods gebruikt hebben problemen met deze patch.

 12. Ja deze patch is nou niet bepaald je van het, en vele hebben hier een probleem mee.
  Hier is het nog even afwachten krijgen morgen WA binnen als het goed is,maar hebben de patch even in de wacht gezet (nog niet geinstalleerd)

 13. Ik heb ook een probleem. Ik heb net de sims 3 wereldavonturen gekocht, maar hij installeerd hem niet eens !!! ik krijg een melding dat ik de sims 3 moet bijwerken. Doe ik dat, dan krijg ik de melding dat er een fout is opgetreden en dat de installatie niet kan worden voortgezet.
  Maar er staat ook totaal niet bij wat voor fout het is.
  Wat een geldverpilling zeg ! en zonde van mijn tijd en moeite…

  Iemand anders hetzelfde probleem ? of iemand die mij kan helpen ??
  Dank je…

 14. ik heb het zelfde probleem als sjaar,
  ik heb al mijn downloads verwijderd
  en hij instaleert nog niet
  wat moet ik doen ?

  alvas bedankt

 15. Ook ik heb hetzelfde probleem als Sjaar,
  Eerst kreeg ik tijdens het installeren een foutmeldig over de codes die niet met elkaar overeen komen. Als mensen hier hetzelfde probleem hebben heb ik de oplossing:
  Ga naar Start,
  klik op zoeken, dan tik je in: ‘regedit’.
  Je krijgt als de zoekopdracht is voltooid een aantal bestandjes ‘regedit’ te zien.
  Je klikt dubbel op het bestand dat regedit.exe heet.
  Als het goed is kom je nu in ‘Register-editor’
  Daar klik je in de linkerkolom op de map ‘HKEY_LOCAL_MACHINE’.
  Dan klik je in de linkerkolom op de map SOFTWARE.
  Daar klik je op ‘Sims’.
  Dan krijg je 1 mapje te zien die ‘Sims 3’ heet.
  Klik hierop. Dan zie je in de rechterkolom het document SKU staan.
  Klik hier dubbel op.
  Dan staat daar een cijfer dat kan varieren van 1 t/m 7.
  Meestal staat daar 1. Je moet het cijfer veranderen in een cijfer tussen 1 en 7. Dus eerst 1, kijken of hij nu wil installeren.
  Als dat niet wil probeer je het cijfer 2, weer kijken of hij wil installeren, enzovoort.

  Dat heb ik gedaan en dat probleem was ook verholpen.
  Maar toen kreeg ik in beeld dat ik de sims moet bijwerken, dan krijg je een keuze tussen ja of nee. Als je op nee klikt stopt de installatie meteen, en als je op Ja klikt zou hij eigenlijk verder moeten gaan. Maar dan krijg ik de foutmeldig dat De sims 3 niet bijgewerkt kan worden. Weet iemand hoe je dit probleem kan oplossen? Want ik wil hem heel graag want het spel lijkt me supergaaf.
  Bedankt 🙂

  1. Ik heb gedaan zoals je zei (regedit enzo) maar ik vind geen mapje sims in die grotere map…
   Iemand een andere oplossing voor dit probleem?

 16. Hey,

  Ik wil mijn sims 3 updaten naar 1.7.9, maar als ik dat probeer dan geeft hij aan dat er een niet geldig bestand is en dat is CZE-CE help_updates, ik heb al geprobeerd om van originele bestand te kopieren en naar de folder te plakken van de C-schijf maar blijft steeds hetzelfde aangeven =(
  Ik heb de sims ook al een paar keer gedeïnstalleerd en geïnstalleerd maar hij doet helemaal niks =( Kan iemand mij helpen want ik wordt er langzaam maar zeker beetje gestoord van.

  groetjes kim

 17. Ik heb dit ook met de installatie van WA hetzelfde als sjaar.
  Maar als ik mijn sims 3 normaal wil update van 1.0.631… naar 1.2.7 ofzo dan geeft hij bij 95 procent invalide file found! ik denk dat dit er misschien mee heeft te maken? helaas kan ik er niet achter komen welk bestand dit is! iemand tips?

 18. Ik heb geen patches, updates, mods en al die t*ringzooi op m’n pc staan ik heb alleen de sims 3 geïnstalleerd en dat is alles… dus bedankt maar hier kom ik dus nog geen stap mee verder.

 19. Tja ik doe mijn best: ik weet het ook niet meer. in het boekje vindt je email adres en telefoonnummer van EA NL: daar je probleem uitleggen?

 20. Het installeren ging foutloos, maar toen ik met mijn sims op reis ging en dan terug naar huis, dan kwam ik terug bij de reisbestemming.
  Mijn sims is weg en ik heb kan niks besturen.
  Mijn sims ook niet opgeslagen en in Sunset valley is mijn sims verdwenen!
  Iemand help ?

 21. Dit soort vragen kun je beter op ons forum stellen: grote kans dat je eerder geholpen wordt met een antwoord of misschien is de vraag al gesteld?

 22. Ik heb het probleem dat ;
  als ik mijn game wil bijwerken dat er komt dat er een fout bestand is gevonden.
  En doordat ik mijn game niet kan bijwerken,kan ik de uitbreiding geeneeens installeren.
  HELP MIJ ALSJEBLIEFT :(.

 23. Ik heb hetzelfde probleem als sjaar: Wereldavonturen wil eerst Sims updaten, maar krijg foutmelding zonder enige verdere uitleg. Geen idee hoe nu verder. Hoe krijg je support van EA…
  30 euro in de prullenbak.

 24. Pfff… ben zo zat van het wachten op die patch (komt er überhaupt 1? kan op het internet nergens hierover iets vinden), geloof me ben al weer bijna afgekickt van de sims 3. Heb eindelijk weer eens tijd voor m’n huishouden hehehe lol ;-).
  Liep overigens al geruime tijd met het idee rond om een nieuwe pc aan te schaffen en door al dit gedoe met de sims op m’n laptop zet ik er toch even meer vaart achter. Hopelijk kan ik eind jan. “zucht..” de sims 3 op m’n nieuwe pc spelen. Deze heeft de beste videokaart enz. van dit moment dus… als het spel het dan nog niet doet, ga ik persoonlijk langs bij EA. grom…wie gaat ermee? 😉

 25. elke keer als ik wil installeeren moet ik de sims bijwerken en dit mislukt en ik krijg dan de volgende melding:bijwerken is mislukt en de installatie kan niet worden voltooid
  ik heb wel alle nieuwe patches en ik heb geen mods
  dus wat kan ik doen

 26. Ik heb hem helemaal geinstaleerd. Ik kreeg trouwens met het verplaatsen van de crack naar bin geen overschrijf melding….
  En nu als ik de sims wereldavonturen opstart krijg ik de melding dat ze niet kunnen constateren dat het een legale versie is en sluit ie weer af.. Kan iemand mij helpen!!!

  Groeten amanda

 27. heei. mijn sims doet het niet meer vanwege : er is een fout opgetreden. bekijk het logboek voor meer details . dat staat er maaar ik weet niet meer waar mijn logboek is ener stond voor het probleem dat ik sims3 kon bewerken en dat deed ik maar, maar nu telkens als ik hem wil spelen doet ie niks meer ojaa en het is iets met updaten en verversen ik kan niet op updaten drukken en als ik op verversen druk gebeurd er echt helemaal niks.
  help me:(

 28. Sorry hoor, maar het nieuwe spel brengt enorm veel problemen mee. Voortaan zouden jullie de game beter moeten checken voor jullie hem releasen. Ik heb echt heel veel problemen, en het ligt niet aan mijn computer. Eerst ben ik verplicht om de nieuwste patches te downloaden voor ik Wereldavonturen kan installeren, en als dat is gedaan dan valt hij uit bij het laden van mijn familie. Toen ik het nogmaals probeerde, kwam er te staan bij het opstartscherm: Sims3Launcher werkt niet meer en toen ging alles weg. Dat is nu zo’n hele tijd en ERG, heel erg vervelend.

 29. Beste mensen,
  Ik speel Sims 3 wereldavonturen al een hele tijd, maar een tijdje geleden kreeg ik bij het opstart scherm een melding dat er een update was. Ik heb de update uitgevoerd en wilde daarna gaan spelen. Zodra ik een familie heb gemaakt en een huis aan het bouwen ben wil ik hem ff opslaan, en dan POEF sluit Sims af en ben ik terug bij mijn bureaublad-desktop. Ik heb de game volledig verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar ook dit helpt niet. Heeft IEMAND enig idee hoe dit kan?

  Mvg Samantha

 30. hoi iedereen ik hoop dat jullie mij kunnen helpen ik weet niet meer wat te doen en ben geen pc wonder..

  als ik de sims opstart krijg ik : er is een fout opgetreden tijdens het opstarten bekijk logboek voor meer details…

  maar waar dan ?

  kunnen jullie mij plz helpen 🙁

 31. ik heb een probleem ams ik een download doe van internet (thesims3) dan komt die te staan in het startprogramma en dan wil ik het instaleren en dan doet hij niets dus kan ik geen dingen er bij doen. hoe kan ik dt verhelpen?

 32. ik heb mijn sims 3 op 2 andere coms geinstalleert :$ maaar ik wil hem ook op een andere doen maar dat lukt niet komt dat door dat of niet 😀 help my plz !(L)

  1. Ten eerste: Zou je even willen letten op je taalgebruik? Dankje 😉
   Ten tweede: je hebt meer kans dat je vragen op een forum beantwoord zullen worden.
   Ten derde: Je kunt niet verwachten dat je na een paar minuutjes al antwoord hebt, zo werkt het hier niet 😉
   Ten vierde:Ben je bezig met het basisspel en heb je nog geen andere paketten geinstalleerd?

 33. oke dus kan ik de sims 3 3x installeren nee he 2 x is voldoende toch,,,,, anntwwoordd??

  Heeelpppp ik kan er niet tegen en ik wil antwooord
  Hopeloos

 34. Ik heb geen probleem met installeren van de sims 3 wereldavondturen maar wel in het spel zelf, vaak krijg je opdracht in tombes, en heb nu al 2 probeleempjes. in china moet je die bijl van pangu vinden, die heb ik dus al in mijn invetaris en toch kan ik m niet afgeven en zegt hij dat ik in de tombe moet kijken. ik heb eerst heel die tombe gedaan en toen avondturen gespeeld waardoor ik al die dingen al had, en hij bij die bijl moeilijk doet.
  en nu in frankrijk ook zoiets, moest je ook ’n tombe in bij die nectar, en heb daar heel die tombe af en die mummies zijn al weer verdwenen, nu moest ik als laatste in die tombe het recept vinden, nu heb ik al die dingen waar die mummie’s inzaten al geopend, maar als ze er al uit zijn geweest en ze zijn eenmaal weg kan je ‘m niet meer openen.
  dus kan ik dat recept er niet meer uit krijgen ! of ik heb ‘m al ( maar kan ‘m niet vinden ) want heb ze wel allemaal geopend gehad voordat ik die opdracht kreeg, dus die opdracht verdwijnt niet omdat ik het recept er niet meer uit kan krijgen. en nu heb ik trouwens ook nog het probleem waar meer mensen ’n probleem mee hebben in egypte zijn ook alle zomby’s al weg en ik moet vervloekt raken dat lukt ook niet, want ik ben veel te sterk, heb mummie snoepjes gekocht die ik niet weg kan doen of op de grond kon leggen. en door mummie snoepjes kon het zijn dat ze je niet gingen vervloeken. dus ik kan nooit meer vervloekt raken tenzij ik ergens in frankrijk nog ’n tombe vind met mummies ofzo. dus die opdracht lukt mij ook niet. hopelijk kan iemand mij helpen !

 35. Hay,

  Ik heb het zelfde probleem dat al eerder, o.a. bioj Sjaar genoemd is, maar dan bij de uitbreiding Na Middernacht.Het prbleem is het volgende:

  ik krijg een melding dat ik de sims 3 moet bijwerken. Doe ik dat, dan krijg ik de melding dat er een fout is opgetreden en dat de installatie niet kan worden voortgezet.

  Het valt me op dat er echter NIEMAND is tot nu toe die een antwoord/oplossing heeft.

  Daarom wil ik vragen of er:
  Iemand is die dit probleem al opgelost heeft.
  Iemand is die een ander topic/forum kent waar het antwoord staat.
  Iemand is die andere links heeft voor het downloaden zonder dat de game moet worden bijgewerkt.
  Iemand is die weet wat ik moet veranderen vanwege dit probleem.

  Hopelijk wil iemand de moeite nemen om dit uit te leggen.

  Alvast bedankt!

 36. Ik heb een tydje terug sims 3 gekocht voor myn vriendin maar we hebbe een klein probleem by het instaleren zegt de pc dat er een fout is met 1 van de files iemand een tip hoe ik dit kan oplossen ?

 37. Hoi ik heb een probleem en hoop dat iemand me kan helpen 😛

  Ik heb gisteren al mijn sims verwijdert en opnieuw geinstalleerd omdat ik graag wereldavonturen er bij wilde stoppen die nog op een laptop stond want ben het spel helaas kwijt geraakt 🙁
  Toen het eerste probleem kwam dat was toen ik de sims3 starten was die launcher stuk dus had daarna namiddernacht geinstalleerd en die deed het gelukkig wel

  Wou toen sims 3 wereldavonturen doen maar telkens deed het spel het niet want al voor dat die launcher starten zei me computer dat het niet meer reageerde en sloot het af

  Vervolgens maar gewoon rustig verder de andere pakken gaan installeren heb nu als laaste De Sims3 Exotisch Eiland
  Ik had hem daarna maar gelijk geupdate heb nu versie:
  2.0.86.002002

  maar als ik nu probeer sims 3 wereldavonturen te openen staat er dat ik eerst een nieuwe update moet doen terwijl dat hellemaal niet kan!!!!

  Dus speelt het spel nog steeds niet 🙁
  Weet iemand hier iets voor ????
  PLEASE HELP ME

  Vast bedankt 😀

   1. ja klopt alles werkt ook gewoon maar die Sims 3 Werelavonturen staat niet in die laucher van De Sims 3 Exotisch Eiland

    Dus dacht ik dan open ik hem via die lacher van Wereldavonturen maar als ik dat doe zegt het dat ik eerst moet update maar dat kan niet want ik heb al de maximale update

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *