Je kunt gewoon niet zonder!

Hoe ik Sims 3 en Wereldavonturen weer werkend heb gekregen

Zoals jullie wel gelezen hebben had ik sinds gisteren enorme problemen met Sims 3. Het spel startte totaal niet meer op maar gelukkig werkt de boel nu weer inclusief Wereldavonturen die ik vanmiddag binnen kreeg.

Ik zal stap voor stap uitleggen hoe ik het aangepakt heb: het is geen garantie dat dit bij iedereen werkt: als ik 1 van jullie geholpen heb ben ik al blij zat.

Let wel op: ik ben ALLES kwijt: families – downloads – Store spullen. Dan weten jullie dat vast!

1. Haal Sims 3 helemaal weg, ik heb dat via configuratiescherm > Programma’s en Onderdelen gedaan.

2. Kijk erna onder Program Files én onder Mijn Documenten of er na verwijderen Sims 3 nog restanten zijn van het spel. Bij mij stond er nog 1 map (weet de naam niet meer) en de resource.cfg die je nodig hebt voor fansites downloads. Delete de hele boel en leeg je prukkenbak.

3. Ga dan met regedit op je computer kijken of daar nog restjes van Sims 3 staan (zie deze post op ons forum). Let erg goed op wat je hier doet: niet zomaar iets weghalen. Ik vond er in ieder geval geen restanten van Sims 3 onder de Software.

4. Je kunt in ieder geval nu ook even alle cookies van je computer afhalen, misschien niet echt nodig. Wat ik wel gedaan heb is nu je computer opnieuw opstarten.

5. Als je computer weer opgestart is zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk programmatjes lopen. En installeer Sims 3.

6. Start Sims 3 niet op na installatie maar doe de Wereldavonturen dvd erin.

7. Er wordt meteen gevraagd op je het spel ‘wil bijwerken’? Druk op OK, dit is een ander schermpje dan je patch scherm!

8. Hierna kun je Wereldavonturen installeren. Nadat WA geinstalleerd was gebeurde er niks bij mij.

9. Dubbelklik de WA icoon op je desktop, je krijgt dan de vraag of je de ‘software van de game wil updaten’: een popup scherm dat bovenop je Opstartscherm ligt. Klik op Ja

10. Ik kreeg toen achter elkaar, 1 voor 1, 2 updates (patches) binnen – doe tussendoor niks: alles gaat vrij snel. Het spel werd bij mij geupdate van versie 2.00.86 naar versie 2.2.8

11. Nadat de update klaar was zag ik geen nieuwe updates meer in het Opstartscherm dus heb op de > pijl gedrukt en Sims 3 Wereldavonturen opgestart. Het werktte goed en heb niks veranderd aan de instellingen alleen even in Sunset Valley gekeken en alles zag er goed uit.

En nu iets vreemds:

12. Toen ik het spel stopte zag ik dat er toch een nieuwe update voor mijn spel was: van versie 1.5.82 naar 1.7.9 erg vreemd want ik had dacht ik al versie 2.2.8 maar ja die update er ook opgegooid en alles werkt goed.

Ik heb nog niet echt gespeeld: ook staat het spel nog in de standaard instellingen en zal straks eens kijken hoe alles werkt met die instellingen die ik wil.

Jammer dat ik alles kwijt ben maar ja.

61 gedachtes over “Hoe ik Sims 3 en Wereldavonturen weer werkend heb gekregen”

  1. Sabine

   Hai ik wel maar ik weet echt niet hoe ik het moet oplossen. Ik ben ongeveer een uurtje aan het spelen en opeens doet mijn geluid het niet meer. Maar opnieuw opstarten is wel een mogelijkheid maar het is zoveel werk. En het duurt ook nog eens lang! Z’n 10 min tot alles is geladen 🙁 maar heeft iemand nog een hele slimme tip die ik anders kan doen?? Xxxx

 1. hello25

  maaruh ik heb effe alle downloads van mijn sims 3 base game afgehaald. k heb die 1.6 patch nog niet geinstalleerd maar moet ik dat dan doen ? of nu gewoon patch 1.7 instaleren plus wereld avonturen ??

 2. wimhuiskamp

  Hiki, voorzover ik het heb meegekregen hebben verschillende onderdelen van het spel verschillende patches. De base-game een eigen patch, WA een eigen patch en de launcher een eigen patch. Ik heb bij de installatie van WA eergisteren tenminste een patch gezien met ‘launcher’ in het scherm. Vandaar die verschillende patchnummers denk ik.

 3. hiki

  Ik kreeg dus een ‘software update’ scherm zodra ik de WA disk erin deed en erna 2 patches, pas na WA opgestart te hebben nog een patch. Sommige gaven geen versie nummers aan: die dat wel deden heb ik vermeld. Het enige echt vreemde vond ik vanaf punt 11. Misschien toch WA te snel opgestart?
  Heb de hele zooi in ieder geval ook even naar EA gemaild: wie weet hebben ze er wat aan? Zo niet: de delete knop! 😀

 4. wimhuiskamp

  Die patch in stap 12 kreeg ik ook toen; heb hem toen gewoon gedraaid. Als ik het me goed herinner werd bij de installatie vanaf de WA-schijf eerst Sims 3 gepatched, daarna WA geinstalleerd, daarna WA gepatched en daarna nog een patch voor de launcher. Maar dat kan ik mis hebben.

 5. Bhakti

  Patches dit, patches dat, ik begin niet te snappen waarom EA het allemaal zo heeft bedacht, zonder de consequenties te overzien. Voorlopig doe ik het gewoon de nieuwe patches, dan maar niet up to date.

 6. sjaar

  misschien kun je mij ook helpen??
  Ik was bij jou puntje 7 zeg maar, maar wanneer ik hier op oke druk krijg ik de de melding dat er een fout is opgetreden en installatie niet kan worden voortgezet. ik heb er al alles aan geprobeerd te doen, maar niks helpt. Ik kan hem helemaal niet installeren !!
  Er staat ook niet bij wat voor fout het is ofzo…

 7. Mimi

  Ik heb ook problemen met het spel sinds ik wereldavonturen en die patches had geïnstaleerd. Ik kreeg allemaal fouten in m’n spel. Heb al m’n downloads verwijderd en nu ook weer de nieuwere patch geïnstalleerd. Nu maar hopen dat m’n spel het weer goed doet.
  Eén vam de bugs die ik heb is bijv. dat m’n sims opeens niemand meer kennen (zelfs hun eigen familie niet meer) en met niemand vrienden kunnen worden. Heel raar :S Heeft iemand ditzelfde probleem?

 8. Xelles

  @Sjaar: Misschien een beetje laat. Maar ik had dat ook. Bij mij hielp het om gewoon alles eraf te halen, dus ook de Sims 3 (basisspel) en alle downloads weggedaan. Als je dat allemaal al gedaan had, dan zou ik het zo ook even niet weten.

 9. Spiderlady13

  Helaas hiki, ik heb alles gedaan wat je hierboven neer hebt gezet, en alles ging precies net zo (met de updates),maar de game blijft bij mij vastlopen op het punt dat het groene balkje vol zou moeten lopen 🙁 .
  Nu weet ik het echt niet meer.

 10. Maroetje

  Ik kan spelen. 🙂 Heb alleen mijn mods-map verwijderd en mijn caches opgeschoond. Ik ben 1 familie kwijtgeraakt die ik had opgeslagen tijdens de vorige patch. Maar nu kan ik op avontuur.
  P.s. ik heb dus niet de store downloads verwijderd! 🙂

 11. Spiderlady13

  @hiki: Heb reeds een e-mailtje verzonden naar EA en m’n probleem tevens vermeld op het forum van de sims 3. Daar kun je mij overigens vinden onder de naam ArachnaNox ;-). Ik heb trouwens de downloadmanger nog niet vervangen, kan dit het zijn? Misschien moet ik, omdat ik op een laptop speel, m’n kaart weer updaten o.i.d. Ik bedoel, dit spel heeft echt veel nodig om te draaien. Pfffff….laptop is nog niet eens een jaar oud!.

 12. Spiderlady13

  Nu nog een antwoord/oplossing die voor mijn computer werkt…Er zijn trouwens nog meer simmers die op precies hetzelfde punt vastlopen. Heb alles weggegooid incl. alle mods en de downloads van de sims store. Dat laatste geeft niets, die kan ik straks (als ‘ie het ooit weer gaat doen) weer gewoon downloaden.

 13. Spiderlady13

  Digitale versie? uhm….ik weet dus echt niets over computers…weet niet meer of ik dat überhaupt vermeld heb, maar ik heb ze een heel verhaal toegestuurd. Daar zijn ze eerst nog wel even zoet mee :-). Heb het spel destijds uit nood op m’n laptop gezet aangezien m’n oude bak van een computer de sims 3 niet aankon. Hier speel ik overigens nog wel steeds sims 2 op. Blijft een gaaf spel.

  1. hiki

   digitale versie kun je kopen via de EA Store: dan krijg je hem via de ea downloader binnen. Maar ik herinner me nu dat je gister het boekje heb gelezen dus dan heb je een gewone versie uit een winkel.

 14. Spiderlady13

  mmmm.. ben nu Norton aan het verwijderen. schijnt dat dat (hopelijk) de boosdoener is. Ik heb even met EA gebeld, volgens hen ontstaan er veel conflicten tussen Norton en de sims :-(. Toch vreemd dat ik zo zonder virusbeschermer zit…

 15. Spiderlady13

  Volgens EA ontstaan er conflicten tijdens het installeren. Als ik het dus goed begrijp dien ik alles weer te moeten installeren?? Want na het verwijderen van Norton blijft het spel vastlopen in het laadscherm.
  grrrrrr…..wordt nu aardig pissig en dat gebeurt niet vaak. Ga eerst maar weer de sims 2 even spelen om af te koelen.

 16. kimberly

  ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik heb een probleem.
  als ik sims3 werldavonturen probeer te instaleren dan zegt ie dat hij de sims3 moet bijwerken en als ik dan op ‘ja’ klik dan geeft hij een foutmelding.
  Wat moet ik doen?
  P.s. mijn sims3 is gedownload

 17. Spiderlady13

  Ben nog steeds niet genoeg afgekoeld om weer te beginnen met het deïnstalleren enz..blijf nog even verder spelen met m’n kleine drow (dark elves) familie in sims 2 :-). Kom hier later wel weer op terug.

 18. hiki

  @ Spider lady: als het nu nog niet lukt ga dan naar het Amerikaanse Sims 3 forum en leg daar je probleem uitgebreid uit. SIMguru’s lezen daar mee en beantwoorden vragen en er zijn redelijk veel techneuten die ook kunnen helpen.

 19. alfredo22

  @hiki Wij zijn hier even op het Amerikaanse forum gaan kijken, nou daar wordt je ook niet vrolijk van.
  Op het technisch forum aldaar staan van vandaag alleen al 10 pagina’s met problemen,alle zijn patch gerelateerde problemen.
  De een heeft weer een ander probleem dan de ander.
  Ik denk dat zo langzamerhand allemaal aan de Prozac zitten bij EA.
  In Amerika opperde een reageerder op het forum dat RIVERVIEW nu corrupt zou kunnen zijn.
  Ook hier hebben we bugs,geluid dat weg valt,witte Sims,geen meubels zichtbaar bij buren,interacties die wegvallen en sims die tijdens een gesprek plots weglopen.
  Let wel wij spelen hier zonder Hacks,Downloads of Mods.
  We gaan nu SunsetValley testen laat straks nog wel even weten wat we hier ondervonden hebben.

 20. zataii

  Bij mij doet alles het gewoon weer. Ik heb niets eraf gegooid of opnieuw geïnstalleerd. Ik heb enkel de mods map uit Sims3 verwijderd (voor wie ook een mods map daarin heeft aangemaakt, gewoon even die map eruit slepen naar je desktop). En alle patches geïnstalleerd.

  EA heeft met de laatste patch het error 16 probleem opgelost, en andere rarigheden (zoals het geen boodschappen kunnen doen, en het verdwijnen van alle planten/zaden etc), worden veroorzaakt door die mods map.

  Ik las ergens, dat je die modsmap dan wel in WA onder kon brengen… dat kan helaas niet, dat geeft nog altijd hetzelfde conflict.

 21. Spiderlady13

  @hiki: raad eens: (miischien weet je het al lang), ik heb net gelezen op de sims 3 forum dat et een update aan zit te komen voor diegenen bij wie het spel niet wil laden 😉 Begin weer een beetje blij te worden, maar juich nog niet te vroeg. Ze zijn er nog mee bezig, dus wie weet hoe lang het nog duurt. In de tussentijd zet ik m’n antivirus beschermer er weer op.

 22. Spiderlady13

  link? Hij staat onder een nieuw kopje bij forums: “voor de gene die de wereldavonturen niet kan opstarten”, Heb tot nog toe nog als enige gereageerd, terwijl ik weet dat er meerderen met dit (grote) probleem zijn.
  Heb overigens al m’n computergegevens aan EA door moeten geven, man, ik wordt nog eens een echte computerwizz hahaha!! leer het vanzelf ;-)blond hé…..(m’n avatar is uit m’n gothic periode).

 23. Spiderlady13

  Denk niet dat het over een eerdere patch gaat. Het bericht staat er nog maar net op. Nog maar even wachen dus…een reactie op een e-mail duurt ook al een paar dagen. Volgens mij zijn ze straks helemaal overspannen bij EA hahaha!!!

 24. Spiderlady13

  Even offtopic. Weet iemand of ik überhaupt (mocht het hier aan liggen)mijn videokaart zou kunnen updaten? Het gaat om een GMA 3100. Betreft een laptop videokaart, mobiele versie van de GMA X3000. Voor de basegame was deze voldoende, ben er nu niet meer zo zeker van.
  Maar ik wacht eerst nog even op antwoord van EA, T’is toch te gek voor woorden dat die spellen tegenwoordig zo zwaar worden dat je haast een nieuwe computer moet kopen! Vroeger speelde ik op een ms-dos en toen vonden we een paar kb al veel hahaha!!.

 25. Spiderlady13

  @Dewi: heb precies hetzelfde probleem. Alles net zo verwijderd als hierboven aangegeven en ook nog op de manier van EA, maar forget it!
  Ik floep steeds weer terug naar m’n desktop als ik alleen de basegame installeer en installeer ik alles, dus incl. patches en WA, dan blijft ‘ie hangen…

  We blijven hopen op een wondertje…

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *