Deel Sims Team verhuisd naar Salt Lake City

Op de EA Campus in San Francisco (Amerika) heeft het Sims Team een eigen gebouw staan: de Redwood Shores Studio’s. Een deel van het team dat in The Sims Studio in Redwood Shores werkt zal verhuizen naar Salt Lake City (Utah) om er te gaan werken aan een nieuw project. Details over dit nieuwe project worden niet gegeven maar hopelijk horen we er snel meer over.

Wel heeft Ben Bell, Executive Producer, wat vragen beantwoord op Industrie Gamers over deze verhuizing, deze kun je in zijn geheel in de ‘meer lezen …’ vinden.

A small team of experienced developers from The Sims Studio in Redwood Shores are moving to Salt Lake City to kick off a new project. As I mentioned, EA’s Play Label has an established office in Salt Lake City. Developers from EA Salt Lake will join the production and we’ll hire for key positions as the project grows.

| IndustryGamers – ‘Groundbreaking’ New Project as it Expands Salt Lake Studio |

| Kotaku – EA’s Salt Lake City Studio Expands For “Groundbreaking” New Project |

Bronnen: Simprograms & Simoperations

Electronic Arts recently revealed to IndustryGamers that it’s expanding its Salt Lake City studio and moving it into a larger office in downtown Salt Lake City. The team behind The Sims will now start development on a “groundbreaking” new project. The company is actively hiring now and looking to fill key leadership positions.

We spoke about the decision to expand in Salt Lake with Executive Producer Ben Bell. Our Q&A is below.

IG: You mention a “groundbreaking” new project. We know you’re not ready to get into specifics, but can you give us any hints? Is it Sims related or is it entirely new?

BB: Not yet, but we look forward to sharing more information in the future.

IG: Can you please clarify what you mean by this new project being from the Studio behind Sims? Isn’t Sims studio Maxis?

BB: The Sims Studio, a part of EA’s Play Label, is made up of developers that worked on SimCity, The Sims, The Sims 2, MySims and now The Sims 3, as well as talented developers from other parts of the industry. Many of those developers worked for Maxis years ago but as the scope of Maxis expanded to include Spore, EA decided to establish that project in a separate location out of Emeryville, CA. For the past five years, The Sims Studio has been working in Redwood Shores with a sharp focus on The Sims and MySims franchises and the Maxis studio focuses on the Spore franchise.

A small team of experienced developers from The Sims Studio in Redwood Shores are moving to Salt Lake City to kick off a new project. As I mentioned, EA’s Play Label has an established office in Salt Lake City. Developers from EA Salt Lake will join the production and we’ll hire for key positions as the project grows.

14 reacties

 1. Nee denk eerder Sims 3 Consoles? Maar dat is een gok en dat is eigenlijk al aangekondigd dus niet echt een ‘groundbreaking’ new project

 2. @Erik
  Die enorme patch zou wel eens Sims4 kunnen gaan heten, aangezien er al enkele maanden geen grote patch voor Sims3 van EA is gekomen,en ook nog niet te verwachten valt.Ondanks de vele problemen die spelers nog steeds hebben,daarbij is EA goed bezig met “afleidingsmaneuvre’s ” zoals het Culling system en dat onzinnige gedoe op “mijn pagina” wat ik vandaag weer tegenkwam. Plus het feit dat de Sims3 site ook nog steeds de nodige frustaties oproept. Kortom misschien wel kort door de bocht, voor mij lijkt Sims3 een “Betaversie” en met z’n allen maakt ons dat “Betatesters”, er zal nog wel het een en ander verschijnen van Sims3, er moet tenslotte geld in het laadje stromen maar naar mijn verwachting, zal het spel dit jaar een langzaam einde krijgen.
  En geen patch betekent voor mij geen verdere aankopen meer voor dit spel.

 3. ^ Uhm, dat gaat wel erg snel, het zou kunnen, maar dat duurt dan nog vier jaar (op zijn minst) voordat het aangekondigt wordt, en nog 6 jaar voor het uitkomt.

 4. mmm…even iets anders…zag net op de Amerikaanse sims site iets over exclusieve dr. Pepper spulletjes?..volgens mij geldt dit alleen daar, maar toch. Het kwam maar heel even voorbij.

 5. ik las op simprograms dat daar de teams zitten van littles petshop en nerf ik heb verder geen idee wat nerf is maar littles petshop is vooral voor de ds en de wii dus ze zouden idd een op de consele kunnen maken of ze gebruiken petshop voor een uitbreiding met dieren.
  (en die grote patch die ze beloofden waar blijft ie)

 6. @alfredo22:
  Wow! Dit gaat wel heel snel. En ook is dit gewoon te ver gezocht. Ik geloof niet dat de sims3 nu al een einde krijgt. Dat is gewoon onmogelijk. Dat is tenminste mijn mening. Ik denk dat de sims3 ook sowieso nog wel 4 jaar blijft bestaan en wordt uitgebreid!

 7. Nerf is volgens mij een soort paintballspel voor jongens ofzo. Het ziet er nogal kneuzig uit in reclames, maar het is niet op een console, dus misschien heb ik het over de verkeerde ‘nerf’…

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *