EA NL Persbericht: De Sims 3 vanaf vandaag voor spelcomputers en handhelds in de winkels

SPEEL MET HET LEVEN, WANT DE SIMS 3 VAN EA LIGT VANAF VANDAAG VOOR SPELCOMPUTERS EN HANDHELDS IN DE WINKELS
De populairste levenssimulatiegame* wordt deze week voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo DS uitgebracht, met nieuwe platformspecifieke onderdelen

SCHIPHOL-RIJK, 28 oktober 2010 – – – Kijk neer op je Sims, zegen hen met goede Karma en waag je juist aan duistere krachten. Het EA Play Label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat De Sims™ 3 voor het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360 videogame and entertainment systeem en Nintendo® DS vandaag in de winkels zal liggen. De game bevat nieuwe onderdelen die op de verschillende platformen zijn aangepast, zoals “Karmakrachten”, gameplay die gebaseerd is op prestaties en een naadloos geïntegreerde uitwisseling van creaties op de HD en de allereerste volledige levenssimulatie op de DS. Spelers krijgen nu de kans om zoals nooit tevoren met het leven te spelen.

“Fans van De Sims hebben uitgekeken naar de lancering van de game op de nieuwste spelcomputers. We hebben er alles aan gedaan om hen de meest uitgebreide versie van De Sims tot nu toe te bieden,” aldus Ben Bell, uitvoerend producent bij EA. “Van Karmakrachten op alle platformen en de geïntegreerde uitwisseling op de next gen-spelcomputers, tot het meest indrukwekkende menu om een Sim te creëren en allerlei aanpassingsmogelijkheden op de DS; fans zullen nu alles waar ze zo van houden op de PC ook op hun spelcomputers kunnen ervaren.”

Meer keuzes, meer controle, meer krachten en meer plezier dan ooit tevoren in een game voor op spelcomputers in de De Sims-gamereeks! De Sims 3 combineert de vrijheid van levenssimulatie in een open wereld waar spelers Sims kunnen creëren, die als unieke personages in De Sims-games rondlopen met uitgesproken karakters die hun dromen al dan niet uit zullen zien komen. Op de next gen-platformen kunnen spelers nu de levens van hun Sims sturen met de gestuurde gameplay van een gloednieuw prestatiesysteem en deze prestaties delen met de rest van de wereld door middel van Facebook en Twitter. Terwijl spelers uitdagingen voltooien en talloze prestaties leveren, worden er Karmapunten verdiend. Tegelijkertijd moeten spelers de lotsbestemming van hun Sims zien te bepalen. Karmapunten kunnen gebruikt worden om gloednieuwe Karmakrachten vrij te spelen en te ontketenen. Hiermee kunnen spelers hun Sims een handje helpen, of het leven juist extra zwaar maken. Spelers kunnen hun Sims helpen om te “scoren”, zodat gedurende een bepaalde tijd alles van een leien dakje zal gaan. Ook kunnen spelers ervoor zorgen dat Sims de jackpot winnen en bedolven worden onder het geld. Als spelers liever het duistere pad bewandelen, kunnen ze hun Sims vervloeken met een “grote mislukking” en ervoor zorgen dat alle behoeftebalken van hun Sims helemaal leeg lopen. Spelers moeten wel goed nadenken over hoe ze deze krachten het best kunnen gebruiken, want ze kunnen onverwachte gevolgen hebben en karma kan je zomaar in je kont komen bijten. Binnen de game kunnen spelers ook contact onderhouden met de wereldwijde community via een naadloos geïntegreerde uitwisseling van creaties op de PlayStation 3 en Xbox 360**. Spelers kunnen hun creaties ontwerpen, bouwen en delen, of materiaal downloaden van andere spelers overal ter wereld. Voor de allereerste keer is dit allemaal mogelijk, zonder de game te hoeven verlaten.

De Sims 3 voor Nintendo DS biedt spelers de meest bevredigende en omvangrijke ervaringen tot nu toe. Spelers kunnen met behulp van de stylus de huizen van hun Sims vormgeven door gereedschap te gebruiken, muren en vloeren te tekenen en vrijwel alles in de omgeving aan te passen, van versieringen tot patronen en nog veel meer. Met behulp van de stylus kunnen spelers de gelaatstrekken van hun Sims vormgeven, kapsels en kleding uitkiezen en karakters bepalen in de meest uitgebreide ‘Sim creëren’ ooit in een game voor de handheld. In de Verhaalmodus kunnen spelers meerdere Sims in het huishouden besturen en samen met hen die speciale momenten in een interactieve wereld beleven. Spelers kunnen voor de allereerste keer op de Nintendo DS genieten van een volledige levenssimulatie met een levendige, bruisende stad vol met Sims en hun Sims helpen om uitdagingen te voltooien om aanvullende voorwerpen, nieuwe gebouwen, monumenten en meer vrij te spelen.

De Sims 3 is ontwikkeld door The Sims Studio voor de Xbox 360, PS3 en Nintendo DS. De games liggen vanaf 28 oktober in Nederland in de winkel. De Sims 3 is vanaf 11 november ook verkrijgbaar voor de Wii in Nederland. Deze game heeft pegi rating 12+. Bezoek www.desims3.nl voor meer informatie over De Sims 3. De Sims 3 is ook verkrijgbaar op PC, Mac, iPhone®, iPod® touch en mobiele apparaten. Bezoek www.info.ea.com om materiaal te downloaden.

* Volgens gegevens van NPD, Chart-track Verenigd Koninkrijk, Gfk Frankrijk, Gfk Spanje, Gfk-MCC Duitsland en de interne benadering van EA.

**INTERNETVERBINDING VEREIST, voorwaarden en beperkingen zijn van toepassing. Kijk voor meer informatie op de achterkant van de verpakking.

###

Over De Sims

In februari 2010 werd de 10e verjaardag van de De Sims-gamereeks gevierd, de game waarin spelers virtuele levens kunnen simuleren op een computer. Sinds de lancering in februari 2000 zijn er meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. De Sims is in 22 talen vertaald en verkrijgbaar in 60 verschillende landen. De reeks werd in korte tijd over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Sinds de lancering in juni 2009, zijn er wereldwijd van De Sims 3 meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht tot nu toe. Daarmee is dit de best verkochte PC-game van 2009 in Noord-Amerika en Europa. Dat er veel fans zijn, valt af te leiden uit de 180 miljoen downloads van materiaal dat door spelers gecreëerd is, zoals Sims, huizen, verhalen en meer. De communitysite van De Sims 3, www.desims3.nl en .be, verwelkomt maandelijks tot wel zeven miljoen unieke bezoekers. Iedere minuut wordt er 260 maal materiaal gedownload en tot op heden zijn er 3 miljoen uploads uitgevoerd, waaronder 13 films per uur.Het YouTube-kanaal van De Sims 3 staat in de top 10 van meest bekeken gesponsorde kanalen aller tijden. In totaal zijn de filmpjes die hier op staan al meer dan 37 miljoen keer bekeken. Bezoek de officiële website van De Sims 3 om te zien wat de spelers allemaal gecreëerd hebben op www.desims3.nl of .be of neem een kijkje op het officiële YouTube-kanaal van De Sims op https://www.youtube.com/user/TheSims. De Sims 3 is op dit moment verkrijgbaar op de PC, Mac, iPhone®, iPod touch® en mobiele apparaten. Vanaf 2011 zal de game ook verkrijgbaar zijn op de Nintendo 3DS.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City in Californië heeft, is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze systemen en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS™, EA™, EA Mobile™ en POGO™. In het boekjaar 2010 registreerde EA 3,7 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA’s homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO, and The Sims are trademarks of Electronic Arts Inc. Mac, iPhone, and iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. Wii and the Nintendo DS are trademarks of Nintendo. “PlayStation” is a registered trademark of Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox and Xbox 360 are trademarks of the Microsoft group of companies. All other trademarks are the property of their respective owners.

2 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *