Persbericht EA Benelux over De Sims 3 Beestenbende

DE SIMS 3 BEESTENBENDE LIGT VANAF VANDAAG IN DE WINKEL:

HAAL EEN HUISDIER IN HUIS, OF WEES ZELF HET HUISDIER.

Zet je tanden in de nieuwste op zichzelf staande game voor PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo 3DS en het nieuwe uitbreidingspakket voor op de PC/Mac

SCHIPHOL-RIJK, 20 oktober 2011 – Kijk toe hoe de dieren het veel te bont maken! Wil je een huisdier hebben, of liever zelf een huisdier zijn? Je kunt nu op twee manieren spelen, want de huisdieren zijn ook bestuurbare Sims! Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS) kondigde vandaag aan dat De Sims 3 Beestenbende vanaf nu verkrijgbaar is in Nederland voor op het PlayStation3 computer entertainment systeem, het Xbox 360 videogame and entertainment systeem, de Nintendo 3DS en als uitbreidingspakket voor de PC/Mac*. Het gelauwerde team van The Sims Studio heeft De Sims 3 Beestenbende ontwikkeld, een game waarmee spelers voor het eerst in de geschiedenis van de gamereeks de mogelijkheid krijgen om in de huid huisdieren te kruipen en de wereld van De Sims door hun ogen te bekijken.

Spelers krijgen op alle platformen de mogelijkheid om het omvangrijke hulpmiddel om huisdieren te creëren te gebruiken, waarmee ze talloze katten- en hondenrassen aan kunnen passen. Op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC/Mac zijn spelers in staat om hun huisdier compleet vorm te geven, van de vacht, kleur en lichaamsvorm tot de snuit en zelfs leeftijd. Spelers kunnen ook uit allerlei unieke karaktereigenschappen kiezen en vriendelijke, hyperactieve, radeloze en slordige huisdieren creëren. Fans hebben eindeloos veel mogelijkheden om de huisdieren van hun dromen of nachtmerries te maken.

“Het thema dieren is altijd het meest populair geweest onder onze spelers en met De Sims 3 Beestenbende bieden wij fans een uitgebreide rijke ervaring, zodat ze daar optimaal van kunnen genieten,” aldus Scott Evans, overkoepelend manager van The Sims Studio bij EA. “Vanaf het moment waarop spelers aan de game beginnen, krijgen zij de mogelijkheid om hun eigen huisdieren na te maken, honden af te richten tot het liefste of stoutste beest van de buurt en hun favoriete huisdieren te delen via De Sims 3 uitwisseling. Tijdens het spelen zien spelers hoe de band tussen baasje en huisdier zich ontwikkelt. De Sims 3 Beestenbende draait om de unieke momenten die spelers met hun huisdieren meemaken.”

De Sims 3 Beestenbende bevat per platform ook verschillende elementen. Spelers kunnen op de PlayStation 3 en Xbox 360 nieuwe openbare locaties verkennen en de geheimen ontrafelen die de stad Sugar Maple Coast rijk is. Ook bevatten de consolegames weer allerlei Karmakrachten, waarmee spelers de levens van hun Sims behoorlijk op z’n kop kunnen zetten. Een van de nieuwe Karmakrachten is ‘Transmogriferen’. Hiermee kunnen spelers een Sim, kat of hond transformeren tot een ander ras. De ‘Meteorenregen’ laat brokstukken uit de hemel neerdalen en met ‘Wilde Bezetenheid’ kunnen spelers hun brave dieren omtoveren tot woeste beesten.

Met het Uitbreidingspakket De Sims 3 Beestenbende voor PC/Mac kunnen spelers honden, katten en nu ook voor het eerst paarden creëren en adopteren. Fans kunnen met hun Sims en huisdieren wilde avonturen beleven en een nieuwe wereld verkennen vol diervriendelijke locaties en omgevingen, zoals het hondenpark, kattenwoud en maneges. In de PC-/Mac-versie is het ook mogelijk om in de wereld op zoek te gaan naar de legendarische eenhoorn. De magische eenhoorn kan lid worden van het huishouden, mits de band tussen het dier en een Sim sterk genoeg is. Eenhoorns bieden allerlei maffe nieuwe elementen. Zo is het mogelijk om met eenhoorns andere Sims te zegenen, door de wereld heen te transporteren en zelfs vuur te ontketenen. Er zijn verder nog wat kleinere huisdieren die je Sim in huis kan halen en waar interacties uit kunnen worden gevoerd, al zijn deze dieren niet te besturen. Het gaat hierbij om onder andere vogels, knaagdieren, hagedissen, schildpadden en slangen.

Uniek aan de versie voor de Nintendo 3DS van De Sims 3 Beestenbende is het element dat spelers een huishouden vol huisdieren kunnen creëren, aanpassen en besturen. Er hoeven dus geen menselijke Sims lid te zijn van het huishouden. Bovendien kunnen spelers drie afzonderlijke games opslaan, met daarin een eigen huishouden met drie speelbare Sims. Spelers kunnen tijdens het spelen een vierde lid aan het huishouden toevoegen. De Sims 3 Beestenbende op de Nintendo 3DS stelt fans in staat om Speelmuntjes te gebruiken, die opgespaard worden met behulp van de stappenteller en ingezet kunnen worden als punten voor Karmakrachten. Bovendien kunnen spelers de Nintendo StreetPass™-functie gebruiken om Sims en huisdieren te delen met andere Nintendo 3DS-spelers in de buurt.

De Sims 3 Beestenbende heeft een pegi rating van 12+.

*Je hebt De Sims 3 voor PC/MAC nodig om te spelen.

3 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *