Nederlands persbericht van SimCity

EA Benelux heeft alsnog een persbericht doorgestuurd van SimCity, de Engelse hebben we een tijdje terug al gemeld, maar hier alsnog de Nederlandse versie.

SIMCITY IS TERUG!

Maxis maakt een nieuwe versie van de stadsimulator die het begin was van een genre

 

Schiphol-Rijk, 7 maart 2012 – De gamereeks waaruit het stadsimulatorgenre voortkwam, is terug. Gebruik de macht van je verbeelding en creëer je eigen wereld! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) kondigt vandaag aan dat er in 2013 een baanbrekende, nieuwe SimCity verschijnt. SimCity voor de pc is een gloednieuw deel in de reeks, dat momenteel wordt ontwikkeld door Maxis Emeryville. De game is vandaag onthuld tijdens Game Changers @ GDC, een symposium met inspirerende speeches van regisseur en Academy Award-winnaar Davis Guggenheim, medeoprichter van Twitter Biz Stone en CEO/oprichter van charity: water Scott Harrison.

“We zijn de miljoenen fans dankbaar, want zij hebben er mede voor gezorgd dat SimCity synoniem is met het stadsimulatorgenre. Deze gamereeks is zeer belangrijk voor Maxis en we kunnen dan ook niet wachten om de nieuwe versie te introduceren voor een nieuwe generatie gamers”, aldus Lucy Bradshaw, senior vicepresident van EA’s Maxis Label. “Dankzij onze eigen GlassBox Engine heb je in SimCity voor de pc al het gereedschap dat je nodig hebt voor de meest uitgebreide simulatiegame van zijn soort. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de ervaring net zo leuk en makkelijk speelt als de eerdere spellen – ongeacht het platform.”

SimCity wordt naar verwachting in 2013 voor de pc uitgebracht. Deze nieuwe start van de gamereeks biedt de uitgebreide simulatiekenmerken waar SimCity al meer dan twintig jaar bekend om staat, maar is tegelijkertijd toegankelijker dan ooit met een multiplayerspeltype waarin je met fans van over de hele wereld de prachtigste steden bouwt. Op www.SimCity.com kun je via de lange trailer alvast een glimp opvangen van de nieuwe SimCity.

Al ruim twintig jaar steelt de koning van de stadsimulatiegames de harten van miljoenen virtuele burgemeesters uit alle hoeken van de wereld. Wanneer SimCity in 2013 terugkeert, daagt het een nieuwe generatie pc-gamers uit om hun eigen steden te besturen en samen met vrienden een wereld te creëren. Voor het eerst in de geschiedenis van SimCity hebben je keuzes langdurige gevolgen die tot buiten de stadsgrenzen strekken. Samen los je internationale problemen op, zoals de klimaatverandering, de zoektocht naar duurzame grondstoffen en natuurrampen, en samen beslis je of je met of tegen elkaar werkt om de toekomst van de aarde te bepalen – met alle gevolgen van dien.

De simulatiegame draait op Maxis’ eigen GlassBox Engine, waardoor de game tot leven komt als nooit tevoren. Alles wat je ziet in de wereld wordt nagebootst – de Sims hebben banen die ze kunnen verliezen, kopen huizen, worden rijk of slokken elke cent uit het sociale potje op. In SimCity bouw je steden waarin elke keuze echte gevolgen heeft voor het karakter van je stad, de staat van je regio en voor de andere spelers in de wereld van SimCity. Fans van het eerste uur zullen net als nieuwkomers genieten van de manier waarop je beslissingen visuele, maar ook functionele gevolgen voor hun unieke steden hebben. De verslavende gameplay wordt gecombineerd met een toegankelijke interface waarmee je in een oogwenk instapt en meespeelt. Kortom, SimCity begint een nieuw tijdperk voor stadsimulatiegames waarin je met elkaar de wereld verandert.

In 1989 werd de eerste SimCity uitgebracht, en sindsdien houdt deze simulatiereeks meer dan dertig miljoen spelers ter wereld bezig. Na die eerste game produceerde het gerenommeerde Maxis bekroonde spellen zoals SimCity 2000™, SimCity 3000™ en SimCity 4. Je kruipt in de huid van een burgemeester en legt hoogstpersoonlijk een compleet nieuwe stad aan, waarbij je geconfronteerd wordt met de problemen die daarbij horen. De game biedt je alle middelen om unieke steden te ontwikkelen, van een bruisend financieel centrum tot een bedrijvig industriecomplex – SimCity daagt je uit om de wereld van je verbeelding te maken.

SimCity voor de pc wordt ontwikkeld door de vermaarde Maxis-studio in het Californische Emeryville en is nog niet geclassificeerd door PEGI. Ga naar www.SimCity.com om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over SimCity. Persmateriaal voor SimCity is beschikbaar op www.info.ea.com.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *