Free Record Shop Failliet

Sommige van jullie hebben het misschien al gehoord of gelezen, maar de Free Record Shop is failliet verklaard. Dit betekent dat ze geen geld meer hebben, maar wat betekent het voor ons gamers?

Op zich niet heel veel. Doordat FRS van plan is om een doorstart te maken, ze gaan hun werknemers een maand niet betalen en hopen of investeerders zodat ze ‘opnieuw’ kunnen beginnen, blijven ze bestaan. Maar aangezien veel van onze leden bij de Free Record Shop hun spellen pre-orderen vonden we dat we dit moesten melden. Als het goed is krijg je alsnog 27 juni je spel toegestuurd, mocht je het toch niet vertrouwen dan raden wij je aan om je pre-order te annuleren en op ons forum op zoek te gaan naar een andere winkel om je spel sowieso de 27e van juni binnen te hebben.

| Bekijk hier onze pre-order lijst |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

18 reacties

 1. Oh dat is jammer! ;), ik hoop dat de werknemers het wel snappen als ze een maand geen salaris krijgen, en niet weggaan 😉

  1. De werknemers zullen het misschien wel snappen maar of ze blijven… Ze moeten ook eten.
   Jammer van de winkel.

 2. Veel mensen gaan weg dan o_O Veel kunnen nu al net aan rondkomen, een maandje salaris kunnen ze dan niet missen…

 3. De medewerkers zijn verplicht om door te werken anders plegen ze contractbreuk en hun loon krijgen ze later van FRS of een instantie.

  1. Oh nee hoor. De werkgevers plegen namelijk contactbreuk door het geen loon te geven, of het nou later komt of niet. Als zij dat doen mag jij het ook :> Trouwens; ze lopen hun vakantiegeld anyways mis

   1. Haha als ie zo makkelijk lag :p De medewerkers van FRS hebben inderdaad gewoon recht op loon, ook het loon van de afgelopen periode dat ze gewerkt hebben. Zij zullen dan ook als eerste betaalt worden door de curator (in principe via de curator). Voor die werknemers wordt heus wel alles goed geregeld. Dus de redenatie “als zij dat doen, mag jij het ook” slaat nergens op. Als ik jou fiets steel, betekent dat niet dat jij de mijne ook mag stelen he.

    Anywaytjes, ook klanten hebben gewoon recht op hun bestelde producten, dus ook dit zal gewoon netjes afgehandeld worden. Mensen die toch bang zijn om hun product niet te krijgen, kunnen er voor kiezen om te annuleren en ergens anders te bestellen. In mijn ogen is dat niet noodzakelijk, vooral aangezien men het al heeft over een doorstart.

 4. Ze kunnen natuurlijk ook gewoon lekker een maand verlof nemen massaal. :fluit Ik heb mijn spel op mycom gepre-orderd, dus ik maak me geen zorgen.

 5. Ik hoop wel voor degenen die ‘m daar besteld hebben dat ze ‘m krijgen! Ik heb zelf bij Dixons besteld, maak me daarom ook niet zoveel zorgen.

 6. Heb m bij Bol besteld maak me er niet druk om.
  Maar of het waar is weet ik niet maar kreeg vandaag in een winkel te horen dat dixons er ook mee stopt.Nog ff en je kan geen winkel meer vinden.:(

 7. Dat ze failiet gaan komt door dat illigaal downloaden dat raakt eerts dit dan de andere winkels en dan de gamebedrijven. Laten we het gewoon kopen veel beter je moet r, 40 € voor zo,n spel over hebben of anders speel je het niet het is of geld of game en niet beiden. Dus…

  FRS is de eerste die leid onder de crissis en iligaal downloaden.

  1. zoveel onzin.

   FRS had heel veel schulden, kon niet bijbenen met de digitale revolutie en kon de toeleveranciers niet meer betalen, ze zaten ook midden in een reorganisatie.

 8. bedrijfen leveren niet meer op credriet maar free record shop moet contand betalen bij afleveren van cd of andere spullen maar als free record shop geen geld heeft worden de cd en anderespullen weer mee genomen dus ja maar vanmorgen is door rechtbank free record shop failliet verklaard maar er zijn twee mensen aangesteld om te kijken of er nog kans is voor free record shop

 9. ja jammer, vond het al raar dat er in de freerecordshops sommige toch een heel deel van de winkel leeg staat

 10. ProCures heeft Game-mania en FRS België weten te redden.

  Via de curator probeert ProCures ook nog FRS Nederland te kopen, waardoor er dus een doorstart komt.

  ProCures heeft De Slegte en Selexyz ook weten te redden van de ondergang. een doorstart voor FRS is dus nog altijd kansrijk

 11. Ik kreeg vandaag een email van FRS en daarin stond dat je gewoon online kan blijven bestellen en dat pre-orders gewoon geleverd worden.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *