IGN: De Sims 4 18+ rating in Rusland

DeSims431
Op IGN is een artikel verschenen over De Sims 4, het artikel gaat  over het feit dat De Sims 4 18+ is gemarkeerd in Rusland. Dit vanwege de strikte regels die daar gelden over relaties met hetzelfde geslacht. Persoonlijk vind ik dit belachelijk, maar laten we daar maar niet over uiten voordat we Rusland op onze dak hebben! Onderstaand staat het artikel van IGN

The Sims 4 has received an unlikely R18+ rating in Russia due to a law restricting the depiction of same-sex relationships to minors.

The rating was tweeted out by The Sims’ official Russian Twitter account, followed by an explanation to curious users.

“18+ [rating] has been assigned in accordance with the law number 436-FZ,” reads a translation of the later tweet via Ars Technica, “‘on the protection of children from information harmful to their health and development.”

The law cited by the account was passed in Russia in 2010 to prohibit all sorts of “information harmful to [children’s] health and development.” It was amended in 2013 to include “propaganda of non-traditional sexual relationships,” in keeping with Russia’s extremely conservative stance on LGBT rights.

01:40Gamescom: The Sims 4 Stage Presentation
The Sims 4 will include representation of same-sex relationships alongside heterosexual ones, as the series has done since its inception. The game is due to be released on PC and Mac some time during the Northern autumn.

Bron: IGN

15 reacties

 1. Dit is echt niets speciaals ofzo, iedereen zit zich weer druk te maken over Rusland, terwijl dat echt niet het enige land is waar het een 18+ rating gaat krijgen.

 2. phoe! wat streng daar :O ik het zo erg dat ze met elkaar in bed gaan en dan beetje de dekens schuddend en rozenblaadjes te zien?

  1. ik had de no moisac mod en als die o jaa! dopen in het bubbelbad zitten die gewoon soort van voor de helft IN(maar echt IN ) dat bubbelbad en komt er af en toe een been boven water xD 18+…Natuurlijk! Tja, het is en blijft Rusland…

    1. Heb je het in de douche ook al eens gezien? die staan gewoon in elkaar, zoals dat je sims poses heb gehad die in elkaar zitten en je hun dan die poses niet meer laat doen…xD

 3. voor derest vind ik dit superonnozel…Of misschien heeft Rusland het 18+ gemaakt omdat ze daar plots gevoel hebben gekregen en ze bang zijn dat jongere mensen een trauma krijgen van het lelijke haar?

 4. Door berichten als deze kan ik helemaal gelukkig worden dat Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen.

 5. Knettergek, die Russen. Aan de ene kant bevat de Sims toch wel suggestieve inhoud, maar dat zie je tegenwoordig ook overal in de media en dergelijken.

  Maar ja, het zou maar slecht zijn voor kinderen en het verkeerde voorbeeld geven, in plaats van wat tolerantie/acceptatie in te bouwen.

  Toch blijft het triest.

 6. Wat ik triest vind is die blokjes als ze gaan douchen of naar de wc gaan. Er is totaal niks te zien als je die blokjes met een mod weg haalt. Ze zitten zelfs met een broek aan op de wc. En dat sommige landen niet accepteren dat er mensen van hetzelfde geslacht van elkaar houden. Dat vind ik erg voor die mensen die zo zijn .Jammer genoeg kunnen we dat niet zomaar even veranderen. Hier is het ook nog niet zo lang dat het geaccepteerd is. Dus het zal nog wel een aantal jaren duren eer heel de wereld het accepteert.

 7. Het is eerder 18+ in Rusland omdat er dingen zoals “friends with benefits” worden toegevoegd blijkbaar. 😛

 8. Dit komt van de site van Amnesty International: De wet waarnaar wordt verwezen houdt in dat minderjarigen in Rusland niet in contact mogen komen met het begrip homoseksualiteit dit om verspreiding van homoseksualiteit onder jongeren te voorkomen. Heel erg triest dat men denkt dat informatie over homoseksualiteit verspreiding kan veroorzaken. Het gevolg van deze slechte voorlichting is dat er alleen maar meer angst en haat ontstaat en er veel agressie wordt geuit tegen homoseksuelen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *