Community Blog: Simmer Spotlight: Fuyaya

Simmer Spotlight: Fuyaya

Meester-modder
In het verleden hadden we al een aantal Noord-Amerikaanse fans van De Sims in Simmer Spotlights, maar deze week gaan we internationaal. We spraken met Fuyaya, eigenaar van Sims Artists – een website voor Franse Simmers die willen leren hoe je moet modden en aangepast materiaal* maakt in De Sims. Wil je meer weten over hoe je door fans gemaakt materiaal voor De Sims 4 kunt downloaden of hoe je zelf aangepast materiaal kunt maken? Dan heeft Fuyaya advies voor je.
Hoe lang speel je De Sims al?
Ik ben begonnen met De Sims 2, maar ik denk dat ik pas een echte Sims-speler werd in 2009. Tot die tijd speelde ik in m’n eentje, maar via De Sims 3 leerde ik de Sims-community kennen. Het was best een schok om zoveel mensen te ontmoeten zoals mezelf, allemaal dol op het spel en met precies dezelfde benadering. Ik denk dat ik pas toen een echte ‘Sims-fan’ werd.

Kun je in het kort uitleggen wat modden is voor de mensen die dat misschien niet weten?
In het basisspel kun je een verhalenverteller, een ontwerper, een architect zijn, maar met modden wordt het spel helemaal van jou. Je kunt een meubel-, mode-, sieradenontwerper worden… kortom alle dingen die je in het spel ziet, kun je helemaal zelf gaan ontwerpen. Modden kan in eerste instantie een beetje overweldigend zijn, maar er zijn toegankelijke opties voor beginners.
Wat inspireerde je om te gaan modden?
Toen ik alle opties ontdekte die in het spel beschikbaar waren, voordat ik lid werd van de community, had ik geen idee dat er zoiets bestond als aangepast materiaal. Ik ging blogs en fansites lezen en was stomverbaasd. Ik begon te bouwen met codes en als ik iets onder de knie had, vertaalde ik de methode in het Frans, omdat er zo weinig uitleg in mijn taal beschikbaar is. Van het een kwam het ander, het leek me leuk om mijn creaties te versieren met mijn eigen materiaal. En dus zocht ik op hoe ik dat kon doen. En ik ben nooit opgehouden. Ik probeer voortdurend nieuwe dingen: woninginrichting, meubels, kleding, accessoires, tatoeages, houdingen…
Welke tools gebruik je voor het modden van De Sims 4?
Ik ben beheerder van een forum dat we iets langer dan vijf jaar geleden zijn gestart. Ons doel is het maken van tutorials in het Frans om zoveel mogelijk spelers te helpen hoe je ongeveer alles kunt maken in De Sims. Ik schrijf nog steeds tutorials en geef ook les, dus ik moet nog steeds op alle bestaande programma’s testen en experimenteren, maar TSR Workshop is mijn favoriet sinds De Sims 3. Met dit programma kun je voorwerpen op een zeer exacte manier bewerken. S4 Studio is ook zeer intuïtief en het draagt bij aan het ‘democratiseren’ van materiaal maken omdat het voor de meeste mensen toegankelijk is.

Fuyaya2

Heb je advies voor beginnende De Sims 4-modders?
Kom naar mijn forum, Sims Artists, om te leren en ideeën uit te wisselen!

Zoals in ieder leerproces, moet je eerst leren lopen voordat je kunt rennen. Voor de meeste creaties is grafisch werk vereist: het is belangrijk een tool te kiezen en leren gebruiken. Bij het maken van materiaal kun je al heel veel doen zonder te leren 3D-en, voor het opnieuw kleuren van voorwerpen zijn al talloze opties beschikbaar. Hoe meer materiaal je maakt, hoe meer je je vaardigheden ontwikkelt en hoe meer gevoel je krijgt voor volume. 3D wordt dan iets heel natuurlijks. Neem de tijd om de technieken te leren, wees een perfectionist, heb oog voor details. Soms ziet aangepast materiaal er misschien eenvoudig uit, maar een gedegen creatie is beter dan een rookgordijn.

Welke De Sims 4-mod of welk aangepast materiaal kostte het meeste werk?
Ik besteed soms veel tijd aan een nieuw kledingstuk, omdat ik rekening moet houden met technische restricties en met de programma’s die ik gebruik, die voortdurend worden verbeterd (en veranderd).

Van alle dingen die ik heb gemaakt, was de kodoma denk ik het meest complex. Om een of andere reden besloot ik dat hem alleen kon maken in Blender, een tool die ik nooit eerder had gebruikt! En dan is er nog het poseren. Je moet veel maken en in het spel testen voordat je natuurlijke houdingen hebt.

Fuyaya3

Wat zijn je favoriete De Sims 4-mods en aangepaste materialen?
Als speler is dat ongetwijfeld haar. Ik heb bewondering voor mensen die haar maken, ik waag me daar nog niet aan.

Ik denk dat de nieuwe functie de me het meest blij heeft gemaakt, en waarvoor ik meteen een vriend ging bellen, de optie was om in-game houdingen te hebben voor je Sims. Het is het eindpunt waarin alle creatieve aspecten in een beeld samenkomen. Een model met een totaallook, die poseert in een decor dat jij hebt gemaakt, in een beeld dat jij hebt samengesteld.

Heb jij ook coole dingen gemaakt in De Sims 4? Heb jij ervaringen met De Sims die je wilt delen? Laat het ons zien met hashtag #SimSpotlight en misschien ben jij de volgende keer aan de beurt!

EA

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *