De Sims 4 komt naar de Xbox One en PlayStation 4!

De Sims 4 op de Xbox One

Goed nieuws voor Simmers met een Xbox One of PlayStation: De Sims 4 komt namelijk naar de consoles! Zoals namelijk op de Microsoft Store en PlayStation Store (nog niet in Nederland) te lezen valt, moet het spel op vrijdag 17 november dit jaar uit gaan komen. Vergelijkbaar met de desktop bestaat er ook een Deluxe Party Edition (momenteel enkel nog op de Xbox One) waarmee je toegang krijgt tot de bekende “Feestbeest”, “Tot in de vroege uurtjes” en “Dierenhoedjes” pakketten, en kun je het spel tevens drie dagen eerder, vanaf dinsdag 14 november, spelen.

Over de verdere inhoud en de besturing wordt niet veel meer verteld, al neigt het er zo toch sterk naar dat de console versies precies dezelfde versie worden als degene die we nu al hebben op de computer. Ook op de bijgeleverde screenshots valt namelijk niet te zien dat het om een aparte console versie gaat; de grafische kwaliteit is immers hetzelfde en ook de ‘grotere’ spelupdates als zwembaden en peuters zijn al te spotten op de screenshots. Daardoor kunnen we eigenlijk al wel aanmenen dat dat allemaal al vanaf de release in het spel zal zitten.

De Sims 4 op de Xbox One en PlayStation 4

In-game aankopen; De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires als pre-order bonus

Hiernaast zorgt pre-orderen van het spel (zowel de reguliere editie als de Deluxe Party Edition) ervoor dat je gratis het accessoirespakket De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires ontvangt. Dat zou dus (hopelijk) kunnen betekenen dat De Sims 4, in tegenstelling tot haar voorgangers op consoles, ook qua uitbreidingen gelijk getrokken zal gaan worden aan de desktop versie. Er staat verder ook niet voor niets bij dat het in-game aankopen aanbiedt, dus dan weet je het eigenlijk al wel in de hedendaagse De Sims-wereld.

Over dit alles horen we spoedig vast nog wel meer. Logischerwijs uiterlijk eind augustus tijdens gamescom waar De Sims 4 zelf speelbaar is, al wordt daar geen specifiek platform bij vermeld. Het lijkt me desondanks logisch dat de console versie daar voor het eerst speelbaar zal zijn simpelweg omdat een beetje hype nooit kwaad. Update: De Sims 4 zal inderdaad speelbaar zijn tijdens gamescom, terwijl het onderstaande niet het geval blijkt te zijn. Cross-platform gameplay zou dan al met al ook een mooie optie zijn; de Galerie zou dan op ieder platform dezelfde downloads bevatten en ook opslaggegevens zouden theoretisch gezien uitgewisseld kunnen worden. Uiteraard kun je geen Custom Content (CC) en mods installeren op de consoles, maar dat kun je nu al wegfilteren in de Galerie. Het zou helemaal top zijn als ze er ook voor kunnen zorgen dat aangeschafte spellen op alle platformen beschikbaar zijn, al is dat wel erg veel gevraagd.

Misschien dat dit dus allemaal wat té idealistisch is, maar het kan zeker en bestaat zelfs al met Xbox Play Anywhere. Daarmee kun je met één key op beide platformen spelen én worden je opslaggegevens automatisch gesynchroniseerd. Sony ziet dat alles overigens niet bepaald zitten, dus is het nog maar sterk de vraag in hoeverre dit überhaupt mogelijk zal zijn. Dus nogmaals, deze hele vorige alinea is pure speculatie en niet bevestigd. Het is nu simpelweg wachten op een officiële aankondiging waarin we hopelijk meer te weten komen.

Update 26 juli 2017 18:30: inmiddels is ook de PlayStation 4 versie verschenen op de PlayStation Store. Het bericht is hierop aangepast.

Update 26 juli 2017 20:30: en inmiddels is zijn beide console versie ook officieel aangekondigd. Zaken als cross-platform gameplay blijken inderdaad te idealitisch te zijn en tijdens gamescom zullen de console versies speelbaar zijn. Zie voor meer informatie ook de trailer en de community blog.

De Sims 4 op de Xbox One met onder andere ook peuters
Op de Xbox One en PlayStation 4 lijken alle game updates – waaronder dus ook peuters – standaard in het spel te zitten.

Beschrijving

Voel de macht en creëer en bestuur karakters in een virtuele wereld zonder regels. Laat je creativiteit de vrije loop bij het creëren van het uiterlijk en het unieke karakter van jouw Sims. Jij bepaalt wat ze dragen, hoe hun haar zit en wat hun ambities zijn in het leven. Bouw en ontwerp nu zonder enige moeite de perfecte huizen voor je Sims met jouw favoriete ontwerpen en decoraties met de gloednieuwe ingerichte kamers in ‘Bouwen’. Laat jouw Sims relaties vormen en carrières opbouwen, en bestuur de leuke en spannende momenten in hun levens. Verken prachtige werelden met unieke omgevingen en buurten vol leuke locaties waar je andere interessante Sims kunt ontmoeten. Wees krachtig en vrij, maak het leuk en speel met het leven!

  • Creëer unieke Sims. Creëer tal van unieke Sims met verschillende uiterlijke kenmerken, eigen karakters en hele nieuwe emoties.
  • Bouw het perfecte huis. Bouw en ontwerp nu zonder enige moeite huizen voor je Sims met de gloednieuwe ingerichte kamers in ‘Bouwen’.
  • Verken levendige werelden. Verken de prachtige werelden met unieke buurten en ontdek allerlei interessante locaties.
  • Speel met het leven. Bestuur de leuke en spannende momenten in de levens van je Sims, van hun relaties tot hun carrières. *Er zijn voorwaarden en beperkingen van toepassing. Kijk op www.ea.com/the-sims/the-sims-4/console/disclaimers voor meer informatie.

Met dank aan SimsVIP voor de tip!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 4

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *