De Sims 4 Positiviteitsuitdaging gids

Positiviteitsposters
Alle vier de nieuwe positiviteitsposters die je tijdelijk kunt ontgrendelen tijdens de positiviteitsuitdaging.

Update 1.47.49 voor De Sims 4 van gisteren introduceert de nieuwe positiviteitsuitdaging, een uitdaging waar het draait om positieve dingen te doen voor andere Sims. Tot 4 december 2018 heb je de tijd om de uitdaging te voltooien en zo voor je Sims een speciale karaktereigenschap te ontgrendelen die een bonus geeft bij vriendelijke interacties en ervoor zorgt dat negatieve gemoedstoestanden sneller afnemen. In deze gids vertellen je meer over de uitdaging en hoe je het precies moet voltooien.

Contact opnemen met de evenementcoördinator

Om te beginnen met de uitdaging moet je eerst vanaf je thuiskavel contact opnemen met de evenementcoördinator via de telefoon van je Sim. Geen Jasmine Holiday dit keer, maar het boogbeeld van de uitdaging: Millie Bobby Brown. Na je belletje zal ze meteen naar je toe komen en kun je met behulp van de interactie Positiviteitsuitdaging toewijzen de uitdaging starten.

Millie Bobby Brown

Vervolgens is het zaak een speciaal doel, het positiviteitsuitdaging doel, te voltooien. Het doel bevat vier verschillende niveaus en bij ieder niveau mag je een vriendelijkheidsdoos openen als beloning. Voor het openen van zo’n doos heb je eerst de Vriendelijkheidsdoos zelf nodig die Millie Bobby Brown als het goed is bij je achter laat op de plek waar je haar hebt ontmoet. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je de vriendelijkheidsdoos ook voor 1,000 Simdollars vinden in Voorwerpen op functieUitdagingen en vaardighedenDiversen. Heb je eenmaal een niveau van je doel voltooid, dan mag je met de interactie Beloning ophalen een positiviteitsposter verzamelen.

Positiviteitsuitdaging doel

De taken die je moet doen om het doel te voltooien zijn over het algemeen niet heel erg moeilijk. Iedere Sim vanaf kind en ouder kan de uitdaging starten.

Rang 1
 • 1 goede daad uitvoeren (50)
 • 1 nieuwe Sim ontmoeten (50)
Rang 2
 • 5 goede daden uitvoeren voor bekenden (50)
Rang 3
 • 7 goede daden uitvoeren (50)
 • 3 keer blij worden (50)
Rang 4
 • 11 goede daden uitvoeren (50)
 • 1 nieuwe vriend maken (50)

Goede daden uitvoeren

Zoals zojuist al voorbij is gekomen draait deze uitdaging voornamelijk om het uitvoeren van goede daden. Dat is een redelijk breed begrip voor zo’n beetje alles waarmee je een andere Sim blij kunt maken. Ruim stinkende borden in huis bijvoorbeeld op fleur een droevige Sim op. Geschikte interacties zijn daarbij duidelijk te herkennen aan het speciale evenement-icoontje.

Tijdens de uitdaging zul je vast ook situaties tegenkomen waarin geen van deze opties beschikbaar is. In zo’n geval kun je desondanks altijd nog redelijk gemakkelijk een dergelijke situatie forceren zodat je ineens wel weer een goede daad kunt uitvoeren. Laat vieze borden bijvoorbeeld zo veel mogelijk staan of geef een van je Sims een negatieve gemoedstoestand zodat de ander hem kan opfleuren.

Positiviteitsposters

Na ieder niveau van het positiviteitsuitdaging doel krijgt je Sim een van de vier positiviteitsposters. Positiviteitsposters stralen, zoals de naam al weggeeft, iets positiefs uit en geven je Sim daarom tijdens de uitdaging willekeurige een geconcentreerde, geïnspireerde of zelfverzekerde gemoedstoestand wanneer hij ernaar kijkt. De sterkte en duur hangt daarbij af van het niveau van de uitdaging waarop je je op dat moment bevindt. In het begin is het dus een +1 – 2 uur gemoedstoestand, maar dan loopt op tot +2 – 3 uur, +2 – 4 uur en uiteindelijk zelfs +3 – 5 uur. Heb je de uitdaging voltooid, dan geeft ernaar kijken enkel de gemoedstoestand “Motiverende poster” (Blij +1 – 2 uur).

AfbeeldingNaamZeldzaamheidWaarde
BerenknuffelBerenknuffel
Kleine beertjes weten dat als het moeilijk wordt, je mama-beer stevig vastpakt voor een dikke knuffel!
Gewoon940
De Zee-eenhoorn, in rusteDe Zee-eenhoorn, in ruste
Kijkt ze naar de zee, of juist naar de horizon? Wat zie jij?

Ik zie droefenis... want het is best lastig om te eten als er een enorme hoorn uit je neus steekt.
Gewoon940
GebeurdGebeurd
Ze zeiden altijd dat als het gebeurt, er magische dingen gebeuren. Nou, het is gebeurd! Voel jij je al magisch?
Gewoon940
ParadijsprachtParadijspracht
Als je ooit in de put zit... denk dan eens aan een reisje naar Paradijspracht. Afgezien van de ietwat deprimerende introductie is het een prachtige plek.
Gewoon940

Los hiervan hebben alle positiviteitsposters een energieke aura van 6 die je desgewenst aan of uit kunt zetten. Doe je de uitdaging met meerdere Sims, dan kun je vrij gemakkelijk geld verdienen omdat je de schilderijen voor redelijk veel Simdollars kunt verkopen.

Tevredenheidsdoos openen

Goedheidsambassadeur

De ultieme beloning van de positiviteitsuitdaging komt op het einde. Immers, bij het voltooien van een doel hoort een nieuwe karaktereigenschap en dat is dus ook hier het geval: Goedheidsambassadeur. Om deze karaktereigenschap te verzamelen dien je de evenementcoördinator nog eens op te bellen en vervolgens de interactie Beloning ophalen te selecteren. Om dat te kunnen doen moeten overigens wel eerst alle positiviteitsposters verzameld zijn.

Het voordeel van deze karaktereigenschap is dat het relaties van je Sim 75 procent sneller verbetert. Bovendien nemen boze en verdrietige gemoedstoestanden 75 procent, en ongemakkelijke en gespannen gemoedstoestanden 50 procent sneller af.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

17 reacties

 1. Telkens als ik de evenementen coördinator bel komt Jasmine Holliday opdagen, in plaats van Millie Bobby Brown :-(. De uitdaging lijkt ook niet te werken. Er gebeurt niks als ik positieve dingen doen. Heeft iemand advies wat te doen?

  1. Dat eerste is vreemd. Geen idee wat daar aan de hand is eigenlijk? Kun je het anders eens in een nieuwe save proberen? En weet je bij dat tweede zeker dat je interacties met het kalender met sterretje icoontje gebruikt?

    1. Nee, een kalender met een ster erin. Hetzelfde tekentje dat je ziet bij het selecteren van het evenementsdoel

 2. Het is heel gek maar ik kan met mijn telefoon milly bobbie brown niet bellen. Die optie staat er niet tussen. Kan ik het evenement ook op een andere manier starten?

  1. Onder de sociaal tab van je telefoon staat er als het goed is een optie ‘Evenementcoordinator bellen’. Zo niet, zie je dan überhaupt wel linksboven in je scherm de progressiebalk van de uitdaging?

    1. Vreemd, ik zou ook niet weten waar het dan aan ligt. Probeer het anders eens bij een compleet nieuwe save

 3. Ook bij mij doet de uitdaging het niet. Ik kan millie Bobby brown wel bellen en ze komt ook, maar ik krijg geen doos en kan hem ook niet kopen (omdat ik eerst met millie Bobby brown moet praten, wat ik al tig keer gedaan heb).

  Beetje frustrerend dit

  1. Je kunt dat misschien omzeilen met de cheat bb.ignoregameplayunlocksentitlement, al ontgrendel je dan automatisch ook meteen alle andere voorwerpen. Probeer het anders eens bij een andere familie en zie of het daar wel werkt. Ik weet dat het bij mij ook niet helemaal goed ging in het begin, maar toen ik het ook met andere Sims probeerde, verscheen de doos ineens

 4. Er zijn er veel problemen met het behalen van de doelen…er zijn ook erg veel mensen die totaal niet snappen hoe het werkt…Misschien is het handig als er een goede uitleg komt van hoe en wat…!

  1. Ik hoopte dat deze gids al genoeg informatie zou bevatten. In-game wordt het helaas niet echt duidelijk uitgelegd, al moet het goed te doen zijn als je deze stappen volgt. Het doel starten, de doos zijn te verkrijgen en de goede daden vinden is zeker de eerste keer misschien lastig, maar zelf ben ik daar ook redelijk snel achtergekomen. Als er echter een specifiek deel niet duidelijk is, laat het vooral weten. Dan kan ik het in wat meer detail proberen uit te leggen

  1. Waar (bij welke stap of opdracht) gaat het dan precies mis? Probeer het dan eens met een compleet schone save, dus de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts even hernoemen naar iets anders en dan een nieuwe map aan laten maken. Mods schijnen namelijk ook van invloed te kunnen zijn

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *