Problemen met de Lin-Z Smart Speaker uit update 1.48.90

Lin-Z Smart Speaker
De Lin-Z Smart Speaker in De Sims 4.

Update 21 december 2018: Inmiddels is er een patch uitgebracht waarmee de problemen zijn opgelost.

De update van afgelopen dinsdag introduceerde onder andere de bijzondere Lin-Z Smart Speaker, een speaker waar Sims simpelweg interacties mee kunnen uitvoeren. De Lin-Z Smart Speaker is daarmee een speciaal object aangezien Sims er een relatie mee kunnen opbouwen. Normaliter zou die relatie moeten verdwijnen op het moment dat het object wordt verwijderd (zoals bijvoorbeeld gebeurt bij het pratende toilet uit De Sims 4 Stedelijk Leven), maar dat gebeurt in dit geval dus niet.

Dat alles lijkt dan ook de oorzaak van de nieuwe 102-foutmeldingen te zijn die sinds de patch verschijnen, aldus Crinrict die het probleem samen met de Simmers op het officiële hulpforum van EA onderzocht. In totaal kan dat zich op twee verschillende manieren uiten:

  • Ten eerste kunnen er problemen ontstaan bij het reizen wanneer je de Lin-Z Smart Speaker op je kavel hebt geplaatst. Om dit op te lossen moet je de Lin-Z Smart Speaker verwijderen wat je kunt doen door vanuit wereld bewerken naar bouwen te gaan.
  • Daarbij komen we echter uit bij het tweede probleem. Zodra je de speaker verwijdert (of in de huishoudinventaris plaatst), kan het Sims uit andere huishoudens die een band hebben/hadden met de speaker, namelijk corrupt maken. In dat geval kun je geen kavel van die Sims meer laden.

Omdat ik zelf nog niet heb gespeeld sinds de patch, ben ik de problemen nog niet tegengekomen of überhaupt kunnen reproduceren. Desondanks is het aan te raden de speaker niet aan te schaffen totdat deze problemen zijn opgelost! Mocht je het al wel hebben aangeschaft, dan kun je – los van of je nu al daadwerkelijk problemen hebt of niet – het beste proberen vanuit het hoofdmenu een oudere backup terug te zetten. Zijn die er niet en heb je toch te maken met de problemen, laat het probleem dan voorlopig voor wat het is en wacht op de volgende patch voordat je weer verder speelt in die save.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *