Creëer-een-Sim in De Sims 4 krijgt een verhaalmodus

Verhaalmodus in Creëer-een-Sim

Waar de afgelopen update de mogelijkheid introduceerde om je Sim’s karaktereigenschappen in Creëer-een-Sim willekeurig te genereren, beginnen je Sims in De Sims 4 nog altijd met niets. Om dat te veranderen komt er nu een soort verhaalmodus in Creëer-een-Sim zelf. Gisteren tijdens de Maxis Monthly werd de functie alvast kort getoond.

In de modus moet je een aantal vragen beantwoorden over hoe jouw toekomstige Sim eruit moet gaan zien. De eerste vraag is dan nog simpelweg wat de leeftijd van je Sim is, maar al snel daarna wordt het interessanter. Zo kwamen er bijvoorbeeld vragen langs als wat zou je in Salvadorada doen? (met als antwoorden met de locals praten, de jungle in gaan of de oude tempel verkennen) en even later wat zou je doen als je een vreemde plant vindt? (identificeren, vermijden of opeten).

Zo krijg je een tiental willekeurig gekozen vragen met ieder drie antwoorden. Ook aan de uitbreidingen is gedacht, want die hebben ook ieder een eigen set vragen gekregen. Na het voltooien van de quiz krijg je een Sim die niet alleen karaktereigenschappen en een doel heeft passende bij de antwoorden, hij of zij krijgt ook nog eens een set vaardigheden plus eventueel al een baan of extra kapitaal.

Verhaalmodus in Creëer-een-Sim
Het resultaat van de quiz is een Sim die naast karaktereigenschappen en een doel ook al vaardigheden en eventueel een baan en/of extra startkapitaal heeft.

Het grappige is dat je keuzes nu vaststaan. Je Sim’s karaktereigenschappen kun je vanaf dit punt namelijk niet meer wijzigen. Alleen het uiterlijk kun je nog naar wens aanpassen. Ligt de rest je niet, dan moet je de quiz opnieuw doorlopen.

Net zoals het nieuwe uiterlijk voor De Sims 4 en de mogelijkheid om voorwerpen uit de werelden te gebruiken in bouwen komt de verhaalmodus in Creëer-een-Sim op dinsdag 16 juli 2019.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

  1. Bij het beginnen van een geheel nieuw spel en bij mijn eerste gezin kreeg ik inderdaad meteen deze optie, superleuk! Maar nu ik nog een gezin in diezelfde wereld wil maken, zie ik het nergens staan. Wat nu?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *