De Sims 4 krijgt een nieuw uiterlijk

Nieuwe uiterlijk De Sims 4

Na vijf jaar krijgt het uiterlijk van De Sims 4 een upgrade, zo werd gisteren tijdens de Maxis Monthly bekend. De upgrade volgt volgende week dinsdag op de pc samen met de nieuwe verhaalmodus in Creëer-een-Sim en de ontgrendeling van de voorwerpen uit de werelden van De Sims 4. Hoe dan ook zal het even wennen zijn, want hoewel met name het promotiemateriaal verandert, gaan we de wijzigingen in-game ook zeker tegenkomen.

Hoofdmenu

De verandering die voornamelijk zal opvallen is de vernieuwing van het hoofdmenu. Geen laatste nieuwsberichten meer, maar in plaats daarvan simpelweg links naar de trailers van de laatste uitbreidingen links in beeld. Centraal in beeld zien we nog steeds de bekende renders van diezelfde uitbreidingen terwijl de knop om verder te spelen helemaal naar rechts is verplaats.

Nieuwe uiterlijk De Sims 4
Op het nieuwe hoofdmenu is meer plaats voor alle uitbreidingen en worden recente uitbreidingen iets beter uitgelicht.

Bovendien is er wat meer ruimte vrijgemaakt voor de icoontjes van alle uitbreidingen. Ook wordt de optie om je eigen bundel samen te stellen wat prominenter in de aandacht gebracht.

Er verandert overigens niks aan de overige lay-out. De in-game menus blijven dezelfde stijl behouden zoals je bijvoorbeeld ook aan het menu-icoontje rechtsboven in beeld kunt zien.

Plumbob en logo

Of je het nou mooi vond of niet, de plumbob uit De Sims 4 was altijd al wat matter en doffer dan de plumbobs uit de voorgaande delen. In de update komt de kleur terug, al blijft het de moderne uitstraling van De Sims 4 houden. Ook het logo zelf wordt zo iets feller blauw.

Nieuwe uiterlijk De Sims 4
De nieuwe box-art van het basisspel met in het midden het nieuwe logo.

De plumbob is overigens enkel nieuw in al het promotiemateriaal. In-game verandert er niets.

Box-arts

Waar je in het hoofdmenu al kon zien dat alle icoontjes van de pakketten zijn veranderd, zijn ook alle box-arts veranderd. Op de vernieuwde box-arts is meer aandacht voor de render van het pakket zelf en is het logo zelfs compleet verdwenen. In plaats daarvan zien we enkel het logo van De Sims 4 linksonder in beeld, de naam van het pakket boven in beeld en het icoontje rechtsboven.

Nieuwe uiterlijk De Sims 4
Alle uitbreidingen krijgen een compleet nieuwe box-art met meer aandacht voor de render.

Laadmenu

Vergelijkbaar met het vernieuwde logo krijgt ook het laadscherm meer kleur. Een volledig mat blauwe achtergrond met de vernieuwde plumbob nog altijd op z’n vertrouwde plek. Zie ook de Maxis Monthly vanaf 28 minuten en 8 secondes voor een voorbeeld van het vernieuwde laadscherm.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *